Büszkeség: Magyar kutyát választották a világ legjobb mentőkutyájának

A Rodenben rendenzett Holland Juhászkutya Világbajnokságra összesen 8 országból jelentkeztek, hogy megmérettessék magukat a mentőkutya kategóriában.

Küztük volt a 9 éves Tara, Salamon Klára kedvence is, aki elnyerte a fődíjat.

Az SOS Mentőkutyás Egyesület tagja és kutyája azon a bajnokságon vettek részt, melyen a világ 17 országából 150 holland juhász versenyzett. A Nemzetközi Mentőkutya-Vizsgaszabályzat előírásainak megfelelően zajló versenyen a mentőkutyák kategóriájában pedig 8 ország 10 kutyája indult. Tarának a maximálisan elérhető 300-ból 287-et sikerült szereznie, azaz fantasztikus teljesítményt nyújtott.

Klára elmondta, hogy kutyusa nem mondható fiatalnak, de ennek ellenére nagyon jó kondiban van a feladatkokat pedig önnálóan hajtotta végre.

Tara feladata nem volt egyszerű.

A kutyusnak összesen 3 embert kellett megtalálnia egy 500×100 méteres bokros, magas fűvel benőtt és vízzel körülvett területen. A feladat teljesítésre fél órája volt a mentőkutyának.

Tara az akadálypályán is szuperül teljesített, így a verseny bírájától sem volt nehéz elnyerni a magas pontszámokat. A gazdi szerint kedvence minden szempontból megérdemelte a győzelmet, sikerülből pedig most jutott neki először.

2012-ben egy romkutatásos versenyen indultak, 2015-ben pedig egy területkutatáson. Mind a két versenyt Hollandiában rendezték és második helyet értek el.

Ezúton is gratulálunk Tara-nak és adájának, Klárának! Oszd meg barátaiddal a cikket, ha Te is büszke vagy rájuk!

betöltés...