9 ember, akinek sikerült eladnia az összes szemetét egy csomó pénzért

Míg a legtöbben vért-verejtéket izzadva dolgozunk a napi betevőért, addig egyes emberek valamilyen furcsa okból kifolyólag még az abszurd hülyeségből is képesek meggazdagodni. Számtalan példát mondhatnánk erre, ám az alábbi listán most mégis a 9 talán legfurcsább és legérdekesebb ilyen instant-meggazdagodást gyűjtöttük össze, ami ép ésszel szinte már felfoghatatlan méreteket öltött.

Vacsora a webkamera előtt 10 ezer dollárért.

Dél-Koreában az emberek több milliós megtekintést érnek el a YouTube-on csak azzal, hogy a kamera előtt fogyasztják el a vacsorájukat. Ezt az őrületet „Mukbang”-nek hívják, a legismertebb Mukbang-csillag pedig hyuneeEats (456 ezer feliratkozóval), aki több, mint 2,5 millió forintot keres minden hónapban azzal, hogy tésztaféleségeket, hamburgereket és sushikat fogyaszt el a követői szeme láttára.

10 millió forintos pulóver.

Egy amerikai testvérpár, Sean és Ricky McEvoy egy használt pulóvert vásárolt magának 200 forintért. A pulóverről később kiderült, hogy a 20. század legendás amerikai focistájának, Vince Lombardinak a pulóvere volt. A testvérpár végül valamivel több, mint 10 millió forintért adta el egy aukción.

13 millió forintos krumplisaláta.

Zach Brown gondolt egy merészet és úgy döntött, hogy közösségi tarhálásba kezd a Kickstarter.com weboldalon, hogy pénzt kalapozzon össze egy finom burgonyasalátára.

Brown ugyan csak 10 dollárt szeretett volna összegyűjteni az internetezőktől, de ők ezt alaposan túlteljesítették, összesen ugyanis 55.492 dollár, vagyis valamivel több, mint 13,8 millió forintot dobtak össze a mennyei krumplisalátára.

Justin Bieber egyik cipője, 15,6 millió forintért.

Egy frankfurti koncert során Justin Bieber levette és a közönségbe dobta a jobb cipőjét. A szerencsés, aki elkapta, végül aukcióra bocsájtotta az eBay-en, ahol 62 ezer dollárért, vagyis több, mint 15,5 millió forintért vette meg valaki. Az eset olyan nagy port kavart, hogy valaki Instagram-oldalt indított a magányos és sorsára hagyott bal cipőnek.

Egy kinyomtatott screenshot, ami 22,8 millió forintért kelt el.

Nyomtass ki egy interneten készített screenshotot, majd tedd fel az eBay-re a ,,mindenki lehet művész” szavakkal és máris milliomos leszel. Legalábbis papíron. A képen látható 4chan.com weboldalról készített kinyomtatott screenshot ugyanis 22,8 millió forintért kelt el az eBayen.

Homer Simpson-formájú ragasztócsepp 60 millió forintért.

Az angol Christopher Herbert egy otthoni rendrakás során lett figyelmes a megszáradt Homer Simpson-formájú ragasztócseppre. A poén kedvéért feltette egy eBayes aukcióra, ahol valóságos küzdelem kezdődött érte. Végül 239 ezer dollárért, vagyis 60 millió forintért vette meg egy ismeretlen idióta személy.

Az 1 millió dollárt érő weboldal.

2005-ben a vállalkozó szellemű diák, Alex Tew gondolt egy merészet és úgy döntött, hogy keres egy kis zsebpénzt. Ehhez létrehozott egy 1 millió pixelből álló weboldalt, melynek minden egyes pixelét 1 dollárért árulta azzal a szlogennel, hogy így a cégek maguk is az internet történelmének részesei lehetnek. A minimum vásárolható képpont 100 pixel volt, és olyan nagy sikernek örvendett, hogy gyakorlatilag hetek alatt elkapkodták mind az 1 millió pixelt, ezzel 1 millió dollárt, vagyis valamivel több, mint 250 millió forintot hozva Alex-nek.

1 millió dollár pólóviselésért.

Jason Sadler 5 éven keresztül keresett pénzt azzal, hogy különböző világmárkák neveit viselő pólókat hordott, az erről készült képeket pedig megosztotta a közösségi oldalakon. Jason kezdetben 1 dollárért öltötte magára a cégek neveit, később azonban már 1 millió dollárt (250 millió forint) hozott neki ezt a furcsa marketing.

Ez persze elenyésző ahhoz képest, hogy mekkora vagyonra tett szert az így kapott hírnévnek köszönhetően. (még dokumentum film is készült róla)

A 311 millió forintos burgonyafotó.

View this post on Instagram

"Potato #345" (2010)

A post shared by Kevin Abosch (@kevinabosch) on

Kevin Abosch közel egy millió eurót szerzett egy nagyon egyszerű módon: 2010-ben fényképet készített egy fekete háttér előtt látható burgonyáról, majd eladta azt egy megszállott gyűjtőnek. A gyűjtő pedig 311 millió forintot fizetett ezért az egyébként bárki által könnyedén elkészíthető képért.

Nem ez volt Kevin egyetlen nagy húzása, ugyanebben az évben ugyanis 1 millió dollár értékű (mai árfolyamon) kriptovalutáért adott el egy rózsáról készült képet.

betöltés...