Hogyan reagálsz a stresszre? Horoszkópod elárulja!

A mértékét ugyan jelentősen csökkenthetjük, de elkerülni senki nem tudja a stresszt, a mindennapi életünk része. Van, akit felpimpel, van, aki beteg lesz tőle. De te vajon hogyan reagálsz rá? Csillagjegyed erről is árulkodik!

Kos

A Kos viszonya a stresszhez eléggé kettős.

Egyrészt nyughatatlan természetként maga is keresi az izgalmakat, a kihívást, de azt már sokkal rosszabbul viseli, ha tartós nyomás van rajta, és ilyenkor rendszerint gyorsan odébb áll a kialakult helyzetből.

Egy kevés izgalom produktívvá teszi, de az állandó görcsölés nem tesz jót neki.

Bika

A Bika stressztűrő képessége jó, mivel a kemény munkát is jól bírja, szívós, terhelhető természete az állandóan kiegyezett helyzetekhez is hozzászokott.

Nem szabad azonban elfelejtenie, hogy ő is csak emberből van, és az állandó idegeskedés neki sem tesz jót, meg kell tanulnia lazítani.

Ikrek

Az Ikrek stressztűrő képessége nagyban függ a hangulatától, attól, hogy éppen milyen a kedve.

Jellemzően azt még jól viseli, ha csak egy dolog miatt kell izgulnia, ilyenkor kiélesednek az érzékszervei, és ügyesebben, gyorsabban reagál, de ha több stresszes területen kell lavíroznia, gyorsabban elszakad nála a cérna.

Rák

A Rákot nagyon meg tudják viselni a stresszes helyzetek, de hajlamos abba a hibába esni, hogy úgy érzi, mások helyett, például a szerettei helyett is neki kell izgulnia.

Meg kell tanulnia elengedni a szorongást, és azt sem szabad szégyellnie, ha úgy érzi, segítségre van szüksége.

Oroszlán

Az Oroszlán jellemzően jól tűri a stresszt, de csak azt, amit saját maga vállalt.

Ha valami fontos neki, akkor azért hajlandó kilépni a komfortzónájából, de ha valami olyasmi miatt kell izgulnia, ami nem jelent számára fontos dolgot, akkor gyorsan leteszi a terheket, és könnyed szívvel fog továbblépni a stresszes szituációból.

Szűz

A Szűz sokáig képes tűrni, és számos megterhelő helyzetet képes elviselni, de nem teszi ezt szívesen.

A stressz megterheli a szervezetét, és ez akár fizikai panaszokban, például magas vérnyomás vagy izomfájdalmak formájában is jelentkezhet.

Nem szabad úgy éreznie, hogy a lazítás a munka feladása, el kell fogadnia, hogy neki is szüksége van a pihenésre.

Mérleg

Az összes jegy közül talán a Mérleg az, akit a legjobban megviselnek a stresszes helyzetek, mivel az állandó kiegyensúlyozottságra, egyensúlyra törekszik.

Rosszul viseli, ha valami ezt megzavarja, lelkileg és érzelmileg is érezheti a következményeket.

Akkor tud a legjobban teljesíteni, ha semmi és senki nem zavarja a békéjét.

Skorpió

A Skorpió igazi szerelmese az adrenalinnak, ezért a stresszes helyzeteket sem bánja, sőt néha kifejezetten keresi is őket, mert számára ezek sokkal izgalmasabbak, mint a nyugis hétköznapok.

Ha megtanulja kezelni az ilyen fajta izgalmakat, abból szép sikereket érhet el, de vigyáznia kell, mert a tűzzel játszik: ha túl sok teret enged a stressznek az életében, az őt is meg fogja viselni fizikailag is.

Nyilas

A Nyilas a legtöbb stresszes helyzetben képes megőrizni a nyugalmát, ám néhány kivételes esetben nagyon fogékonnyá válik a stresszre, és annak káros hatásaira.

Fokozottan igaz ez olyankor, ha valami számára fontos dologról, vagy egy szerettéről van szó.

Ilyenkor a kisebb dolgok is nagyobb izgalmakat, aggódást ébresztenek benne.

Bak

A Bak szereti a nyugalmat, és nem keresi az olyan helyzeteket, amikben ismeretlen tényezőkkel, vagy stresszfaktorral kellene szembenéznie.

Ennek ellenére az ilyen szituációkat elkerülni ő sem tudja minden esetben.

Szerencsére, amikor muszáj, akkor képes szembenézni a nyomással, és el is tudja viselni az ilyen helyzeteket, de amint lehet, gyorsan szabadul is belőlük.

Vízöntő

A Vízöntő sokszor jobban szorong a stressznek a gondolatától, mint maguktól a stresszes helyzetektől.

Mivel gyakran kérdőjelezi meg önmagát, előfordulhat, hogy sokat tipródik azon, elvállaljon-e egy feladatot, ami nagy nyomással jár majd.

Azonban, ha így tesz, jellemzően munka közben már jól tudja kezelni a stresszt, és élvezi, hogy tud mit kezdeni a kihívásokkal.

Halak

Bár kifejezetten érzékeny jegyként tartják számon, a Halak meglepően jól tudja kezelni a stresszt.

Elfogadja, hogy ez is az élet része, és képes a nagyobb képet nézni, így nem hagyja, hogy a szorongás megakassza a mindennapi teendőiben.

Érdekes kihívást és kalandot lát a stresszben, de nem hagyja, hogy az teljesen bekebelezze.

betöltés...