13 sztár, akinek a valódi neve még a legnagyobb rajongók számára is rejtély

Senki se higgye azt, hogy Hollywoodban minden játék és mese és, hogy a fényűzés, hírnév valamint ismertség, kéz a kézben jár az emberekkel. Komoly árat kell azért fizetni, hogy valaki befusson. Akadnak, akiknek külső átalakításon kell átesniük, de olyan is van, akinek meg kell változtatni a nevét, hogy az emberek képesek legyenek megjegyezni. Hollywoodban az a szokás, hogy mindenkinek rövid, és jól megjegyezhető neve legyen ugyanis csak ezzel tud érvényesülni. Ha valakinek 8 részből áll a neve azt biztos isten senki sem jegyzi meg. Bizony nem egy és nem is két sztár van, aki kénytelen volt nevet változtatni a hírnév elérése érdekében. De, hogy kik is ők? Mai cikkünkből kiderült… tartsatok velünk!

1, Ornella Muti – Eredeti nevén: Francesca Romana Rivelli

Francesca Romana Rivelli 15 éves volt mikor szerepet kapott “A legszebb asszony” című filmbe és ez volt az a pillanat, mikor a film rendezője (Damiano Damiani) egy művésznévvel látta el a fiatal színésznőt. Francesca az Ornella Muti nevet kapta. Ezt állások szerint azért adta neki, hogy nehogy összekeverjék kolléganőjével Luisa Rivellivel.

2, Ralph Lauren – Eredeti nevén: Ralph Lifshitz.

Ralph bevándorolt zsidó származású szülők gyermeke. Anyja Frieda, apja Frank Lifshitz. Egyszerű emberek voltak és négy gyermeket neveltek. Mikora legfiatalabb, Ralph eldöntötte, hogy a divat felé megy megváltoztatta a vezetéknevét Lauren-re.

3, Jean-Claude Van Damme – Eredeti nevén: Jean-Claude Camille François Van Varenberg

Jean-Claude Van Varenberg belga származású színész től hosszúnak tartotta eredeti nevét, és úgy gondolta művész világban jobb ha rövidebb, megjegyezhetőbb nevet visel. Így jutott arra a döntésre, hogy lerövidíti nevét Jean-Claude Van Dammere. Úgy gondolta így az emberek is egyszerűbben kiejtik.

4, Vivien Leigh – Eredeti nevén: Vivian Mary Hartley

Karrierje kezdetén ügynöke meggyőzte arról, hogy Vivian Hartley néven nem fog tudni úgy befutni ahogy szeretné, ezért jobb lenn ha megváltoztatná a nevét. Így lett később Vivien Leigh. Neve onnan lehet olyan ismerős, hogy szerepelt “A vágy villamosa” és az “Elfújta a szél” című filmekben.

5, Angelina Jolie – Eredeti nevén: Angelina Jolie Voight

Angelina Jolie azért változtatta meg a nevét, mert édesapjával megromlott a viszonya, és úgy érezte jobb lesz, ha csak édesanyja nevét viseli.

6, Blake Lively – Eredeti nevén: Blake Ellender Brown

A Gossip Girl sztárjának sem volt mindig az a neve, amit most ismerünk. Születésekor teljesen más vezetéknévvel anyakönyvezték, ám úgy döntött, hogy apja neve helyett inkább édesanyjáé akarja használni. Így íratta át nevét Lively-ra.

7, Antonio Banderas – Eredeti nevén: José Antonio Domínguez Bandera

Antonio kénytelen volt művésznevet felvenni, mivel eredeti neve olyan hosszú volt, hogy az emberek nem tudták volna megjegyezni. Hozzátennénk Spanyolországban óriási divat, hogy minden embernek hosszú neve legyen, ám ez Hollywoodban pont, hogy nagy hátrányt jelent. Olyan nevet akart, amit jól meg lehet jegyzeni, így esett a választás Antono Banderas-ra.

8, Liv Tyler – Eredeti nevén: Liv Rundgren

A színésznő Liv Rundgren névvel született, mivel nagyon sokáig azt hitte vér szerinti apja Todd Rundgren zenész. Majd kiderült, hogy valódi apja maga Steven Tyler, az Aerosmith frontembere. Ezután Liv felvette igazi apja nevét is, de megtartotta a Rundgren-t is második vezetéknévnek.

9, Bruno Mars – Eredeti nevén: Peter Gene Hernandez

Bruno Mars, Peter Gene Hernandez néven látta meg a napvilágot, viszont a Bruno becenevet egészen fiatalon megkapta, ugyanis úgy nézett ki, mint a birkózó bajnok Bruno Sammartino. Mivel ez rajta ragadt így nem volt kérdés mi lesz a művészneve.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Stoked to be in Poland so I can FINALLY get some new headshots! 🇵🇱

Bruno Mars (@brunomars) által megosztott bejegyzés,

10, Alicia Keys – Eredeti nevén: Alicia Augello Cook

Sokan nem tudják, hogy a 15-szörös Grammy-díjas énekesnőt valójában Alicia Augello Cooknak hívják. Azt sajnos nem sikerült kideríteni, hogy miért a “Keys” vezetéknevet vette fel művésznévnek. Talán ez egy olyan titok, amit a sírba visz.

11, Michael Kors – Eredeti nevén: Karl Anderson Jr.

A híres amerikai divattervező valójában nem Michael Kors néven született, hanem Karl Anderson Jr. néven. 19 évesen kezdett el ruhákat tervezni ezért kellett egy egyszerű és jól csengő művésznév, amit az emberek könnyen megjegyeznek.

12, Bonnie Tyler – Eredeti nevén: Gaynor Hopkins

Bonnie, Gaynor Hopkins néven látta meg a napvilágot, ám amint tudta meg is változtatta Sherene Davis-re, mert nem akarta, hogy az emberek összetévesszék a walesi népdalénekessel, Mary Hopkinssal. Amikor aláírta a szerződést az RCA Records-szal azt javasolták neki, hogy újra változtassa meg a nevét. Egy újságot használt arra, hogy tökéletes nevet találjon ki magának, így született meg Bonnie Tyler.

13, Joaquin Phoenix – Eredeti nevén: Joaquin Bottom

Joaquin Phoenix valódi vezetékneve Bottom, ám nem ő, hanem szülei döntöttek úgy, hogy megváltoztatják a nevét Phoenixre, a hamuból életre kelő madár után.

betöltés...