9 jel, amely felfedi bármely nő valódi életkorát

Nemcsak a ráncok, az ősz haj, a kezek és a nyak fedik fel az ember valódi életkorát. Az öregedésnek számos más jele van, amelyek első pillantásra nem észrevehetők. És éppen ezek a nem nyilvánvaló jellemzők árulják el a szebbik nem képviselőit.

Biztosak vagyunk abban, hogy az öregedés során bekövetkező változások nem tesznek tönkre egy nőt, hanem különleges varázst és vonzerőt kölcsönöznek neki. Ennek ellenére ezeknek a változásoknak az ismerete hasznos lehet, ezért összeállítottunk egy listát a finom, de mégis nagyon demonstratív jelekről, amelyek felfedik a leglelkesebb szépségszalon látogatók valódi életkorát.

1. A homlok lapossá válik.

Valószínűleg aligha tudnánk elképzelni, hogy a bőr alatti zsírréteg életkorral összefüggő sorvadása okozza a test ezen részének térfogatvesztését. Egyébként a Botox injekciók, amelyeket oly sokan szeretnek, csak rontanak ezen a helyzeten. Még akkor is, ha a homlok sima marad, elveszíti térfogatát és felfedi a nő valódi életkorát.

2. Az ajkak elveszítik térfogatukat és hidratáltságukat.

Sajnos az ajkak alakja az évek során változik. Elveszítik térfogatukat, szárazabbá válnak, és úgynevezett mimikai ráncok alakulnak ki körülöttük. A korábban telt és érzéki ajkak vizuálisan kisebbek és vékonyabbak lesznek.

3. A köldök alakja és mérete is változik.

Ez a testrész az életkor előrehaladtával megváltoztathatja eredeti kinézetét a plusz súly, az olyan betegségek, mint a köldöksérv, a piercingek és a terhesség miatt.

4. A szem alatt sötét karikák jelennek meg.

A szubkután zsírréteg a 30. életévet követő alacsony kollagéntermelés miatt elvékonyodik. A szem körüli bőr elveszíti sűrűségét, átlátszóbbá válik és elkezdenek látszódni az erek, ami a szem alatti sötét karikák megjelenéséhez vezet.

5. A fülcimpák megnyúlnak és megnőnek.

A fülcimpák szintén életkori mutatók, csakúgy, mint a kezek és a nyak. Bármennyire is meglepő, a nők sokkal kevésbé törődnek velük, mint a test más részeivel. Sajnos a fülcimpák elveszítik vékony zsírrétegüket és rugalmasságukat is. Ennek eredményeként megnyúlnak, és a nagy és nehéz fülbevalók iránti szeretet is rontja a helyzetet.

6. A szemöldökív leereszkedik, a tekintet kevésbé nyílt lesz.

Fiatal korunkban a jó bőrfeszülés a helyén tartja a szemöldökünket, és nem engedi, hogy “lecsússzanak”. De az életkor előrehaladtával a bőrünk rugalmasságát és feszességét fenntartó kollagén már nem termelődik olyan aktívan, az arcizmok pedig a gravitáció miatt gyengülnek és megereszkednek. Ennek eredményeként a szemöldökünk fokozatosan lefelé mozdul, ami morcos pillantást kölcsönöz arcunknak.

7. A „fiatalság háromszöge” lefelé fordított alappal megfordul.

Fiatal korunkban az arcunk egy háromszögre emlékeztet, amelynek csúcsa lefelé irányul, és az alapja a homlok mentén van. Ez az úgynevezett „fiatalság háromszöge”. De a helyzet az életkor előrehaladtával változik – fejjel lefelé fordul, az alapjával lefelé.

A szubkután zsírréteg az évek során „lecsúszik” az arcon, az arc elveszíti korábbi rugalmasságát, és nasolabialis redők (orr-ajak-barázdák) jelennek meg. Ennek eredményeként már nem nézünk ki olyan fiatalnak, mint korábban.

8. Az arcszín elhalványul, és a bőr elveszíti fényét.

Lehetetlen nem észrevenni, hogy az arc elveszíti egészséges és ragyogó megjelenését, és az életkor előrehaladtával egyre tompább lesz. Ennek fő oka a kollagén és az elasztin szintézisének csökkenése. Emellett az elégtelen vagy helytelen ápolás, az alváshiány, a fáradtság, az egészségtelen étrend és a rossz szokások is hozzájárulnak ehhez a folyamathoz.

9. A szem és a száj sarkai lefelé mozdulnak.

Az ajkak és a szemek lelógó sarkai kissé fáradt megjelenést kölcsönöznek az arcnak. Ez különösen azokra vonatkozik, akik nem mosolyognak gyakran – a szájzugokat tartó arcizmaik sokkal gyorsabban gyengülnek. A szemünk körüli bőr is elveszíti rugalmasságát és tónusát az évek során, a gyenge inak és izmok ezen a területen már nem képesek úgy „megtartani” a szemzugokat, mint korábban.

Te hány évesnek érzed magad? Nagy különbség van e számjegy és a személyi igazolványodban szereplő szám között?

betöltés...