6 tényező, amely ráncokat okoz

Kutatások szerint az étrend, a szappanválasztás és még a mindennapi szokásaid hatására is megjelenhetnek szarkalábak az arcodon. Annak ismerete, hogy mely ételeket kerüld el, hogyan válassz arclemosót, és hogyan változtasd meg a rutinodat, lehetővé teheti, hogy idősebb korodban is fiatalos és friss tudj maradni.

Reméljük, hogy ez a lista segít megnyerni az öregedéssel vívott harcodat.

1. Az alváshiány a bőr kiszáradásához vezet.

E tanulmány szerint, ha akár csak egy éjszakára is kihagyod az alvást, vagy folyamatosan napi 5 óránál kevesebbet alszol, az vízvesztéshez és a bőr védőgátjainak csökkenéséhez vezethet. A megfelelő pihenés a megújulás és az új sejtek szaporodásának kulcsa, így ha eleget pihensz, akkor hosszabb ideig nézhetsz ki fiatalabbnak.

2. Az antioxidánsok hiánya összefügg a ráncok kialakulásával.

Az A-, C-, E-vitamin és a kálium létfontosságú az egészséges bőr számára. Javasoljuk, hogy fogyassz több zöldséget, különösen sárgarépát, tököt, paradicsomot és zöld leveles zöldséget. Az olívaolajat is jó beiktatni az étrendbe.

3. A vörös hús fogyasztása több ránccal jár az arcon.

Van egy holland tanulmány, amely azt mutatja, hogy a vörös húst fogyasztó nőknek általában több ráncuk van. Sőt, a hús és a zsír magas, száraz hővel történő főzése cukorbetegséghez vezethet. De ezt meg lehet előzni, ha kevesebb húst eszel, és sült helyett levest és pörköltet választasz. Emellett próbálj több gyümölcsöt beiktatni az étkezéseidbe.

4. A hosszú, szappanos, forró fürdők szárazabb bőrt eredményeznek.

Ezek a termékek megváltoztathatják a bőr pH-ját, irritációhoz és szárazsághoz vezethetnek. Mindezek a dolgok rombolják a bőr gátjait és korai öregedést váltanak ki. Ha durva lúgos szappanokat használsz, ez csak ronthatja a helyzetet. Jobb lecserélni ezeket a szappanokat valami természetesebbre.

5. A monodiéták befolyásolják a bőr öregedési folyamatát.

Ezeknek a diétáknak a kulcsa az összes termék kizárása, egy kivételével. Ez a fehérje, a zsír és a szénhidrát egyensúlyhiányához vezet, ami csökkenti a bőr azon képességét, hogy meggyógyítsa magát. Egy tanulmány szerint a nők számára a szénhidrát a legfontosabb, míg a férfiaknak elegendő fehérjét kell enniük ahhoz, hogy fiatalok maradjanak.

6. A fehérje hiánya megakadályozza a bőrsejtek megújulását.

A kutatás azt mondja, hogy ha korlátozod a kalóriabevitelt és vele együtt kevesebb fehérjét fogyasztasz, akkor a bőröd elveszíti rugalmasságát, ami további ráncokhoz vezet. Ez megakadályozza a bőr gyógyulását és újjáépülését is. A kollagén kezelés valóban segíthet ezekben az esetekben, de nem hasonlítható össze a fehérje hatásával.

Oszd meg te is a fiatalságod és szépséged megőrzéséhez használt trükköket kommentben.

betöltés...