8 tény Hitlerről, amit valószínűleg nem tudtál

Mindenkinek vannak titkai, ezzel Hitler sem volt másképp. Bár a második világháború nem most volt, nemrég ismét előkerült a régi náci vezér neve.

Donald Trump nemrég nyilvánosságra hozott korábban titkosított dokumentumokat. Ezek között nemcsak a Kennedy-gyilkosságról szóló hírek voltak, hanem egy CIA jelentés is, amiben egy ügynök megbízható tanúkra hivatkozva állította, hogy Hitler Kolumbiába menekült, és nagyon is életben van. Az iratot 1955 október 3-án vetették papírra Venezuelában – de persze nem tudjuk, tényleg a valóságot tükrözte-e. Hitler körül ugyanis sok volt a rejtély még életében is.

Most 8 olyan meglepő dolgot közlünk róla, amit csak nagyon kevesen tudnak.

1. Szerelmes volt egy zsidó lányba

Hitler még nagyon fiatal és félénk volt, mikor reménytelenül szerelmes lett Stephanie Isakba, egy zsidó iskolatársába. Talán ezzel a reménytelen szerelemmel is magyarázható a zsidók elleni gyűlölete.

2. Emésztési zavarai voltak

Szinte egész életén át emésztési zavarokkal küzdött, amik lehetetlenné tették az életét. Rengeteg bajjal küzdött: ment a hasa, étkezések után puffadt érzete volt, rendkívül gyakran volt szele, és még sorolhatnánk. Mivel tartott tőle, hogy kiderül, milyen emésztési gondokkal küzd, ezért mindenféle gyógyszert kipróbált, hogy enyhítse panaszait. Mintegy 29 különböző orvossággal próbálkozott!

3. Csak egy heréje volt

Sokan ezzel magyarázzák kisebbségi komplexusát. Az viszont tény, hogy még az első világháborúban, egészen pontosan 1916-ban, a somme-i csata közben szerzett életveszélyes sérülése miatt döntöttek úgy az orvosok, hogy kioperálják az egyik heréjét.

4. Eredetileg papnak készült

Mindössze 4 éves volt Adolf Hitler, mikor egy katolikus pap kimentette őt a jeges tóból. A papnak tanúsított köszönetképpen a 4 éves gyermek Hitler ezután már csak papnak készült, de végül mégis meggondolta magát – sajnos.

5. Több nőt is zaklatott

Hitler nem zavartatta magát, ha meglátott egy csinos nőt, többször előfordult, hogy megtapogatta, vagy zaklatta őt. Állítólag az akkor 23 éves unokahúga, Geli Raubal például azért követett el öngyilkosságot, mert már nem bírta elviselni Hitler állandó zaklatását.

6. Nem volt jogosítványa

Bármennyire is hihetetlen, de a Führer (vezető) nem tudott vezetni, legalábbis gépjárművet nem. Talán ez azzal magyarázható, hogy sosem akart megbukni vagy alulteljesíteni mások szeme láttára, így inkább meg sem próbálta megszerezni a jogosítványt.

7. Notórius vegetáriánus volt

Annyira szerette az állatokat, hogy még az állatkísérleteket sem nézte jó szemmel. Goebbels-szel még arról is diskurált, hogy be kellene vezetni a vegetáriánus életmódot a nép körében.

8. Ellenezte a dohányzást

Annak ellenére, hogy fiatal korában rengeteget dohányzott, mikor már a németek Führerje lett, erősen elítélte a füstölést, hiszen a dohányzásra fordított összeg csupán pénzkidobás volt a számára. Az ő vívmánya volt annak idején, hogy a német tömegközlekedési eszközökön betiltották a dohányzást.

via

betöltés...