10 autós trükk, amit csak kevés járművezető ismer

Az autót azért találták fel, hogy megkönnyítse használói életét. De megvásárlásával egy csomó olyan felelősség és pluszköltség is a nyakadba szakad, ami egy idő után borzasztóan nagy teher lehet – ezt pedig teljesen érthetően senki nem szeretné. Összeállításunk segít abban, hogy kicsit tudatosabban használd a járműved.

1. Emeld a fejedhez a távirányítót.

Felejtetted már el valaha, hogy hová parkoltad le a kocsit? Helyezd az autó távirányítóját a fejed mellé, majd nyomd le a nyitógombot. A fejed vezetőként szolgál majd, és megnöveli a jel hatósugarát, így valószínűleg jobb eséllyel találsz rá a járművedre.

2. Béleld ki a pohártartókat.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Car Tip: Line your cupholders with cupcake liners. This way, you can hold loose change, snacks, or anything you’d like! You can also easily clean them out. No mess! 🙂

Discovery Toys Fun with Sara (@discoverytoysfun) által megosztott bejegyzés,

A muffinpapír használata jelentősen megkönnyíti a pohártartók takarítását. Amellett, hogy igazán praktikus, felszívja a kiömlő folyadékcseppeket és morzsákat is. Ezen kívül kicsit az egyhangú, fekete belteret is feldobja.

3. Használj némi olajat.

Egy kis olívaolaj és egy törlőkendő csodákra képes: eléggé megszépíti a megkopott műanyagelemeket. A kormányon viszont soha ne használd, különben csúszós élményekben lehet részed.

4. Szöszhenger az állatszőr ellen.

A kisállatok nagyon aranyosak tudnak lenni, egészen addig, amíg tele nem hullajtják szőrrel a kocsi hátsó ülését. Ezzel a legtöbb esetben a porszívó sem képes elbánni. Jól jöhet viszont egy olyan egyszerű eszköz, mint a szöszhenger, csak figyeljünk arra, hogy előtte egy kicsit nedvesítsük meg a felületet.

5. Parkolás télen.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#frozencar #winter

Terrence (@terrenceteo7232) által megosztott bejegyzés,

Senki nem akar értékes időt pazarolni arra, hogy a fagyos reggeleken jeget kapargasson a szélvédőről. Ennek elkerülésére létezik egy roppant egyszerű megoldás: parkolj úgy, hogy az autó orra keleti irányba nézzen. A felkelő nap sugarai ideális körülmények között felolvasztják a jeget.

6. Egy kis körömlakk segít a repedéseken.

Ha nincs időd azonnal szervizbe rohanni, egy kis áttetsző körömlakk segíthet a helyzeten. Nem zavar a kilátásban, és segít összetartani a törött részeket, valamint a továbbrepedést is meggátolja.

7. Okos megoldás tabletekhez.

Ha késésben vagy, és nem találod a gyerekek tabletállványát, jól jöhet egy kis paracord. Tekert át a fejtámlán, a gépet pedig akaszd a hurokba. Olcsó és gyors megoldás.

8. Alternatív légfrissítés.

Ahelyett, hogy drága illatosítókra költenéd a pénzt, fogj pár viaszdarabot, tedd egy pohárba, és helyezd el valahol a kocsiban. Meleg időjárás esetén megemelkedik az utastéri hőmérséklet, és a viasz olvadni kezd, kellemes illatot hagyva maga után.

9. Figyelj a teherautókra.

A kamionok főleg a tapasztalatlan sofőrök számára lehetnek félelmetesek. Érdemes tudni, hogy a kamionsofőrök gyakran kommunikálnak egymással rádión keresztül, hogy van-e előttük baleset, vagy hogy melyik sáv halad gyorsabban. Szóval ha egy teherautó lelassít előtted, érdemes neked is azt tenned.

10. Figyelj a kerekekre.

Ha komplikált vagy gyors fordulást kell végrehajtanod, fontos, hogy ne tekerd el előre a kormánykereket. Elsőre kényelmes és időtakarékos megoldásnak tűnhet, de ha álló helyzetben véletlenül beléd hajtanak hátulról, könnyen a szembejövő sávba sodródhatsz.

via

betöltés...