Miért olyan fontos, hogy senkit ne hagyj, hogy az ágyadra üljön a kinti ruhájában

Ha a barátnőd azt kéri, hogy ne ülj az ágyára – ne sértődj meg! Jobb, ha követjük a példáját. Ha fogalmad sincs róla, hogy milyen a ruhád, amit egész nap viseltél, íme néhány ezekből a piszkos kis titkokból.

Az egyik szemünket mindig nyitva tartjuk, amikor az egészségről és a jó közérzetről beszélünk. Tehát, ha nem figyelsz oda, hogy mi ér az ágyadhoz – görgess lefelé, később talán megköszönöd nekünk.

A baktériumok úgy ragaszkodnak a testhez, mint a ragasztó

Philip Tierno, MD, a New York-i Egyetem mikrobiológiai és immunológiai igazgatója szerint a baktériumok hetekig vagy akár hónapokig is élhetnek a ruháidon. Tierno hozzáteszi, hogy még a vadonatúj ruhák is fertőzöttek lehetnek baktériumokkal, ezért határozottan érdemes levenni az inged, amiben 12 órán át sétálgattál, mielőtt az ágyra ülnél. Ez a szabály a vendégeidre is vonatkozik.

A külső ruha viselése az ágyon fertőzéseket, kiütéseket, pattanásokat okoz és még a bolhákat is odavonzza.

Az egyik oka annak, hogy gyakran látunk pattanást a hátunkon és a mellkasunkon, a zsíros ruháknak köszönhetjük, amelyek összegyűjtik az utcai és irodai port, az izzadságot és az elhalt bőrt – általában az emberi test körülbelül félmillió bőrsejtet és kb. 1 liter verejtéket veszít el naponta. És az ágyad nagyszerű szállítási csomópont lehet minden szennyeződés számára.

A kinti ruhák mindenütt ott vannak. Szó szerint.

Csak szánj egy percet arra, hogy elgondolkodj azon, mivel érintkezik a külső ruhád: metróülések, irodai székek, bárszékek, liftfalak, padok … Most gondolkozz el azon, hogy még hány ember volt ezeken az üléseken! Elhívnád őket, hogy üljenek az ágyadra? Miután rájössz, mivel érintkezett a ruhád az utcán, kétszer is meggondolod, mielőtt hagyod, hogy valaki az utcai ruhájában az ágyadhoz érjen.

Az ágyad a kényelem és a biztonság zónája.

Kényelmesen be kell csomagolnod magad a takaróba, és át kell ölelned a párnádat, mivel ez egy hely a pihenésre és egy hely, ahol energiát nyersz. A Harvard Alvásgyógyászati Osztálya például azt tanácsolja, hogy ne dolgozzunk ágyban, hanem töltsünk el időt a barátainkkal a konyhában vagy a nappaliban. Az agy tehát az ágyat a kikapcsolódással és a kényelemmel társítja, ami nagyban hozzájárul az egészséges alváshoz.

betöltés...