12 dolog, ami akkor történik a testeddel, ha naponta megeszel egy uborkát

Indiában közkedvelt zöldség az uborka, amit gyógyászati célok miatt is fogyasztanak. Mivel ebben az országban nagyon meleg van, és nem mindenhol jutnak elegendő mennyiségű vízhez így van, hogy csak ezáltal jutnak annyi vízhez, ami fedezi a napi beviteli értéküket. Persze nemcsak a folyadékpótlás céljából fogyasztják, hanem számos jótékony hatása is van. Mai cikkünkben úgy határoztunk, bemutatjuk nektek, hogy eme zöld színű zöldség milyen és mennyi csodára képes az ember szervezetben. Miután elolvasod a jótékony hatásait, biztos, hogy te is beépíted az étrendedbe.

1, Megvéd a neurológiai betegségekkel szemben.

Az uborkákban jelenlévő fisetin és foszfor nagy szerepet játszik az agy egészségének megőrzésében. Ha utóbbiból kevés van a szervezetben az a kognitív betegségek fokozott kockázatával függhet össze. Annak érdekében, hogy megőrizd elméd és agyad épségét, fogyassz sok uborkát.

2, Segít a fogyásban.

Az uborka magas víztartalma segít elérni a gyors telítettséget, ami segíthet a súlyvesztésben. Mivel ebben a zöldségben sok a víz és szinte nincs is benne zsír nagyon előnyös a szervezet számára. Ha szabadulni akarsz a nem kívánatos kilóktól egyél sok uborkát.

3, Csökkenti a rák kialakulásának kockázatát.

Az uborkában megtalálható fisetin egy olyan flavonoid, amit nagy érdeklődés övez a kutatók körében. Kiderült, hogy ez a flavonoid, az antioxidáns és gyulladásgátló tulajdonságai mellett, bizonyos típusú rák kialakulásának a kockázatát is csökkentheti.

4, Javítja az emésztést.

Az uborkában található hatalmas mennyiségű víz, rost és vitamin jótékonyan hat az emésztési folyamatokra. Ez a zöldség pozitívan befolyásolja a mindennapi bélmozgást és annak szabályszerű kialakítását.

5, Hidratálja a testet.

Az uborka mintegy 95\% -a vízből áll, így napi szintű fogyasztása rendkívül jól hidratálja a testet. Ha valaki a napi rohanásban elfelejt vizet inni egy uborka elfogyasztása nagyszerűen pótolhatja a napi beviteli értéket.

6, Lágyabbá és ragyogóbbá teszi a bőrt.

Az uborka olyan mértékben hidratálja a testet, ami kifejezetten jót tesz a bőrnek. B- és C-vitaminforrás, amely kulcsfontosságú a bőr szépsége számára, illetve koffeinsavat is tartalmaz, ami csökkenti a gyulladások és bőrirritáció kialakulását. Ezek mellett olyan tápanyagokat foglal magába, ami felveszi a harcot a bőr öregedésével.

7, Csökkenti a hajhullást.

Az uborkában levő B-vitamin rendkívül jót tesz a fejbőrnek és a hajnak. A biotin, a riboflavin, a niacin valamint a B5, B6 és C vitaminok fontos szerepet játszanak a hajnövekedésben. Ez a zöldség megakadályozza továbbá a korai hajhullást is.

8, Javítja a szív és érrendszert.

Az uborka káliumot, magnéziumot és K-vitamint tartalmaz, amelyek fontosak a szív- és érrendszer megfelelő működése szempontjából. A K-vitamin a véralvadásért, valamint a vér kalciumszintjének szabályozásáért felelős. A tudósok egyébként összefüggést találtak az alacsony magnézium és káliumszint valamint a magas vérnyomás között. Az uborka rendszeres fogyasztása csökkenti a koleszterinszintet.

9, Jobban ellenőrízhető a vércukorszint.

Az uborka számos fenolos vegyületet, flavonoidot és triterpént tartalmaz és a kutatók szerint a rendszeres fogyasztása nagy mértékben hozzájárul a cukorszint szinten tartásához.

10, Erősíti a csontokat.

Az uborka K-vitamint és kalciumot tartalmaz, amelyek nagyon fontosak az erős csontok szempontjából. Szakértők szerint a K-vitamin csökkenti a csonttörések kialakulásának kockázatát, és fontos szerepet játszik a kalcium felszívódásában is.

11, Nagyszerű méregtelenítő.

A szakértők úgy gondolják, hogy az uborka természetes méregtelenítő tulajdonságokkal rendelkezik, amit ha valaki rendszeresen fogyaszt eltávolíthatja a májból valamint a belekből a felesleges toxinokat.

12, Jótékony hatással van a fogakra.

Az uborka molibdént és fluoridot tartalmaz, amelyek kombinációja megakadályozza a fogszuvasodást. A zöldségben lévő kalcium szintén segít abban, hogy erősebb fogaink legyenek.

Te szereted az uborkát? Tudtad, hogy ilyen jótékony hatása van?

via

betöltés...