10 hangulatjel, amit eddig nem megfelelő módon használtunk

A mai modern világban az emberek életének szerves részét képezi a különböző elektronikai eszközök használata, a közösségi platformokon való életvitelszerű élet valamint az emojikkal való érzelem kifejezés. A telefonokon ma már olyan sok hangulatjel és emoji van, hogy gyakorlatilag szavak nélkül is meg lehet érteni, hogy az ember mit akar. Ezek a kis fejecskék nagyon szépen össze tudják foglalni, hogy mire is gondolunk, vagy épp mit érzünk a lelkünkben. Vegyük például a szeretett kifejező emojit, ami a szívecske, vagy a köszönést jelző hangulatjelet, ami a nyitott tenyér, vagy a flörtölést jelző emoji, ami a kacsintós fej. Ám az évek alatt egyre több és több lett belőle, amiknek a jelentésével sokan nincsenek tisztában. Ha ránézel valamelyik hangulatjelre, akkor egy általad generált üzenetet társítasz hozzá, ami nem feltétlenül egyezik meg a valódi jelentésével. A mostani cikkünkben azonban elhoztunk 10 olyan jelet, ami egyáltalán nem azt szimbolizálja, aminek mi emberek használjuk. Itt az ideje, hogy mindenki megtudja mi a valódi jelentésük.

1, Rengetegen azt hiszik, hogy e az emoji az imádságot fejezi ki, pedig nem. Valójában ez a megbocsátást akarja jelenti, ugyanis Japánban így kérnek egymástól bocsánatot az emberek.

2, Sokan azt gondolják, mikor ránéznek erre az emojira, hogy csókot dob, de igazság szerint nem ezt a tevékenységet műveli. Valójában ezzel az arckifejezéssel a fütyülést akarták szimbolizálni. Most már te is látod igaz?

3, Annak ellenére, hogy ez a hangulatjel egy az egyben úgy néz ki, mint egy masni egészen más jelentés bújik meg mögötte. Ez voltaképpen a rák elleni küzdelem szimbóluma, amit február 4-én mindenki kitesz, hiszen akkor van ennek a mozgalomnak a világnapja.

4, Ez a szimbólum nemcsak az ökölpacsit akarja szimbolizálni. A jobbra mutató összeszorított ököl a hatalom és a tisztelet, na meg a gratuláció jelképe, amit számos országban aktívan használnak.

5, Ha hiszed ha nem ez még véletlenül sem karórépa, hanem édesburgonya, amit Japánban yakimo néven emlegetnek. Első ránézésre tényleg megtévesztő, de törődj bele, hogy ez azt jelenti.

6, Ez az emoji pontosan ugyanolyan, mint a japánoknál kapható kamaboko, ami egy pácolt surimi, a japán konyha tengergyümölcse ételeinek egyike. Annak ellenére, hogy nagyon hasonlít az ételre, ez mégis inkább a “@” jelet akarja szimbolizálni.

7, Ez a hangulatjel az anime mesékből lehet mindenkinek ismerős. Ha valaki ezt chatelés közben elküldi, akkor az azt jelent, hogy a beszélgető partner átlépett egy bizonyos határt ami miatt a másik fél nagyon mérges.

8, Megszoktuk, ha piros X-et látunk az valami hibának a jele lehet, ám az angol levelezésben ez a puszit is jelentheti, főleg akkor ha azt ilyen formátumban teszi:❌⭕️❌

9, Ez a hangulatjel Tengu maszkját jelképezi, ami egy japán mitológiából származó démon. Ha valaki ezt a jelet küldi el neked, azzal azt akarja jelezni, hogy önelégült és arrogáns vagy, ami neki egyáltalán nem tetszik.

10, Ez a hangulatjel első ránézésre olyan, mintha a gonoszt szimbolizálná, pedig valójában épp ellenkezőleg. Ez a lény a japán Ogre Namahage, aki távol tartja a gonoszt és a rossz szellemeket.

via

betöltés...