Amiért a legerősebb nők is gyakran megtörve érzik magukat belülről

Ha egy nő lelkileg erősnek tűnik, az mindig nagyon tiszteletreméltó. Azt láthatjuk, hogy az egész élete az irányítása alatt zajlik. Jó munka, szerető család, jó egészség…és még van ideje azokra is akiket szeret. De belül…mélyen…a mosoly mögött… Vajon mi rejtőzik?

Csak magában bízik

Függetlennek tűnik. Nincs szüksége senki segítségére. Azt érzi, hogy csak magára számíthat. A tanulmányok kimutatták egy ez teszi őt igazán büszkévé. A tudat, hogy magára számíthat mindig. Ez egyébként egy kifejezetten jó tulajdonság, csak sokan félreértik a környezetében. Az, hogy nem mutat gyengeséget, más emberek szemében érzéketlennek tűnhet. Ez egy párkapcsolat kezdetén gond lehet. Fontos egyébként, hogy az ember úgy éljen, hogy ne kelljen mások segítsége. Próbáljon meg megoldani mindent önmaga. Ha valaki folyton másokra támaszkodik a bajban…hozzászokik. Egyszer eljön majd az idő, amikor nem lesz ott senki, hogy segítsen.

Mindenki rábízza a lelki problémáit, melyeket neki is magával kell cipelnie

Nem meglepő, hogy egy erős személyiségű ember véleményét kérjük ki, ha tanácsra van szükségünk. Csak sajnos ne felejtsük el, hogy a gondjaink bajaink “elpicsogása” az ő életébe is beleszövődhet. Nem jó ilyen embereket a gondjainkkal terhelni. Már csak azért sem mert hamar megunhatják a nyafogásunkat.

Ő senkivel sem beszél a problémáiról

Nem akar gyengének tűnni. Pedig sokszor ő is ugyanúgy meg van törve, mint bárki más. Az a baj ezzel, hogy ha nincs ki lelki segélyt nyújtson az depresszióhoz vezethet. Nem lehet örökké csak erősködni. Néha hagyni kell az érzelmeket is kitörni. Néha kell picit itatni az egereket valaki vállán. Ha kiengedjük a gőzt, az segít leküzdeni a problémákat.

Másokkal törődik de magáról megfeledkezik

Egy erős nő törődik a családjával és a rokonaival. Magát és az érzéseit viszont rendszerint háttérbe szorítja. Ezáltal ha baja van, azt senki sem veszi észre. Pedig ugyanúgy vágyik a törődésre és a megértésre, mint bárki más. Csak van, hogy ezt magának sem akarja bevallani. Néha neki is jól esne, ha valaki megkérdezné tőle, hogy “amúgy minden rendben veled?”.

Fizikailag is megviseli az embert, ha nem mutathatja ki az érzelmeit.

Egyes tanulmányok kimutatták, hogy az ilyen nők esetében gyakoribbak a szívproblémák. Ez egyértelműen visszavezethető az elfojtott érzelmek okozta megterheléshez. Szóval valójában tényleg “meghasad a szívük…”.

Valami oka van annak, hogy erősnek mutatja magát

Ennek valami oka van. Könnyen meglehet, hogy valami lelki, érzelmi dolog, amit nem akar elmondani senkinek. Van valami mélyen… valami titok. “Ami nem öl meg, az erősebbé tesz” tartja a mondás…egyébként ez így is van. Egy erős nő, azért erős mert felállt valami komolyabb érzelmi traumából. De ezek a sebek még ott vannak benne és emlékszik rá.

Néha megtörnek

Nap, mint nap felveszi ezt a maszkot, amiben erősnek tűnik…de egyszer eljön az idő, amikor megtörnek. Olyankor képtelenek felvenni a mindennapok ritmusát, hosszú ideig. Ez lelkileg borzasztóan megviseli őket. Mivel úgy gondolja, hogy csak magára számíthat… ilyenkor egyértelmű a számára, hogy magát is kell okolnia mindazért, ami vele történt.

Nagyon fontos, hogy ha van a környezetünkben ilyen ember, akkor figyeljünk oda rá is. Néha nekik is szükségük van egy kis segítségre.

Mit gondoltok? Írjátok meg kommentben a véleményeteket!

via

betöltés...