10 gyógytea, amelynek köszönetet fog mondani a tested az ivásért

A gyógyteák mostanában nagyon népszerűek. De ha azt hiszed, csak a fogyásban segíthetnek, meg fogsz lepődni. A gyógyteáknak bizonyított hatásuk van a rák, a szívbetegségek, a cukorbetegség ellen is. További előnyük, hogy jóval kevesebb koffeint tartalmaznak, mint a kávé, ezért bűntudat nélkül ihatod őket.
Most a legnépszerűbb gyógyteákat ismerheted meg, melyekben rengeteg antioxidáns védi az egészségedet.

1. Kakukkfű tea

A kakukkfű tea megoldást jelenthet többféle problémára. Antioxidáns hatása miatt igen kedvelt, segítségünkre lehet elhízás, álmatlanság, láz, megfázás, köhögés, izomláz és menstruációs görcsök esetén. Ennek oka, hogy tele van A- és C-vitaminnal, van benne réz, vas, mangán, kálium, foszfor, karvakrol és pyridoxin.

A kakukkfű teát kedvező hatásai miatt érdemes rendszeresen inni, a legjobb időpont erre a reggel.

2. Kamilla tea

Szó szerint szedatív hatású. Búcsút mondhatsz az alvással kapcsolatos gondoknak, ha lefekvés előtt megiszol belőle egy csészével. A kamilla tea emésztési zavarokra is javasolt, ahogyan megfázás, köhögés és enyhe szájgyulladások ellen is.

A legjobb, ha lefekvés előtt 30 perccel iszod.

3. Levendula tea

Az egzotikus illatú tea nagyon jót tesz légúti problémák és láz ellen, de kezelhetjük vele fekélyeket, tályogokat, vágott sebeket és egyéb sérüléseket.

A legjobb, ha lefekvés előtt iszod meg, mert nyugtató hatása van.

4. Citromfű tea

Citromfüvet akár egy kis cserépbe te magad is ültethetsz. A legjobb hatása, hogy a hideg évszakban jelentkező betegségeket könnyedén kezelhetjük vele. Gyerekeknek azért is ajánlott, mert elűzi a rémálmokat nyugtató hatásával. Ha lefekvés előtt adod, a gyerek jobban is fog aludni tőle.

Nagyon finom jeges teát is lehet belőle készíteni. Adj hozzá citromot, vagy édesítsd. Reggel és este is ihatod.

5. Gyömbér tea

A gyömbérnek legismertebbek az emésztési zavarokat kezelő hatásai. Megszünteti az émelygést, kitűnő hányás, utazási betegség és gyomorrontás ellen. Ugyanakkor növeli az étvágyat is. Télen elkerülhetjük vele az influenzát.

A legjobb, ha reggel fogyasztod.

6. Csipkebogyó tea

A vadrózsa áltermésének kivonata a csipkebogyó tea, ami nagyon gazdag forrása a C-vitaminnak, és kitűnő méregtelenítő hatása van. Csökkenti a gyulladást és megkönnyíti a fogyókúrát, elsősorban a hasi zsírréteg ellen hatékony. Az már csak ráadás, hogy az öregedéssel szemben is felveszi a harcot.

A csipkebogyó teát napi 3-4-szer is ihatod.

7. Echinacea tea

Gyakran emlegetik immunerősítőként. Segíthet a megfázás tüneteinek enyhítésében, különböző eredetű fájdalmak és gyulladások kezelésében, de fertőzések megelőzésére is nagyon jó.

Az echinacea elsősorban gyógyászati céllal fogyasztott tea, ezért naponta 3-4-szer érdemes inni a betegség súlyosságától függően.

8. Kardamom tea

Nagyon jót tesz az emésztőrendszernek, ezenkívül segít fenntartani a normál keringést és óvja a szív egészségét. A kardamom teát akár multifunkciósnak is nevezhetjük, mivel megszünteti a rossz leheletet, és még a fogászati problémákat is kordában tartja. A bőrre is jó hatással van, ihatjuk méregtelenítő teaként is.

A legjobb, ha ébredés után rögtön ezzel indítod a napot!

9. Rooibos tea

Sok ásványi anyagot és C-vitamint tartalmaz. Antioxidáns hatásai miatt nagyon közkedvelt ez a Dél-Afrikából származó tea, melyet bőrbetegségek, pl. ekcéma ellen is sikerrel használhatunk. Védi a csontok egészségét, csökkenti a sejtek toxicitását, segít megelőzni a szívbetegséget. Csökkenteni akarod a koleszterinszintedet? Igyál mindennap rooibos teát 6 héten keresztül, és észre fogod venni a változást.

Ezt a teát az esti órákban javasolt fogyasztani.

10. Pitypang tea

A vizelet mennyiségének növelésével tisztítja a szervezetet. Csökkenti a vérnyomást, javítja a látást, jót tesz vashiány ellen, és még a májfunkciót is javítja. Ízületi gyulladásban szenvedők számára a duzzanatot csökkentő hatása miatt áldásos.

Ha méregtelenítéshez szeretnéd inni, lefekvés előtt kortyold el.

via

betöltés...