Ez a 10 teremtmény bebizonyítja, hogy a szuperképességek léteznek a való életben is

A szuperhősök nemcsak a filmekben találhatók. Néhány hihetetlen szuperképesség már létezik a világunkban is.

Olyan teremtményeket találtunk, amelyek képessége még meglepőbb, viccesebb, különösebb, és néha undorítóbb, mint bármelyik szuperhősé. Ne hagyd ki a cikk legvégét – ha hiszel a zombi apokalipszisben, akkor értékelni fogod a számodra készített jutalmat.

1. Halhatatlan medúza

Ez a medúza elkezdi az életét, mint egy szabad úszó kis folt, amit planula-nak hívnak, amely polipok kolóniává fejlődik, majd medúzává fejlődik. Ha megtámadják, környezeti stressznek van kitéve, vagy egyszerűen megbetegszik vagy megöregszik, visszatérhet a polip szakaszba, új polip kolóniát alkotva, ami halhatatlanná teszi.

2. Csupasz turkáló

Ezeknek a rágcsálóknak a bőre nem rendelkezik azzal az anyaggal, amely az emlősökben, hogy fájdalomérzéseket küldjenek a központi idegrendszer felé. Ennek eredményeként nem érzik fájdalmat.

3. Medveállatkák

Ezek a kis állatok a természet legkeményebb teremtményei, mivel szinte lehetetlen őket megölni. Szuper-extrém körülmények között kezelhetők: -272 ° C – 150 ° C közötti hőmérséklet, akár 40 000 kPa nyomást kibír és rendkívül magas sugárzásnak is ellenáll. Élelmiszer és víz nélkül több mint 30 évig is elélnek.

4. Guineai szőrösbéka

A guineai szőrösbéka, más néven horrorbéka igen bizarr módszert fejlesztett ki az önvédelemre: öncsonkítást. Ezek a kétéltűek akarattal átszakítják az ujjaikon a bőrt, így láthatóvá válnak a csontjai. Ezeket használja karmoknak a védekezéshez, sőt, vissza is tudja őket húzni. A bőr ezután visszanő. Hírnevén nem segít 11 cm-es nagysága, és a hímek bőrén található szőrszerű képződmények. Ám a horrorbékák valójában hűséges apák. A szőrök is csak a légzést segítik a hímek számára, amikor a vízben vigyáznak nőstényeikre, míg azok lerakják a petéiket. A nőstény szerencsére kisebb, mint a hím.

5. Sáskarákok

Ez a garnélarák nagyon komoly fegyverrel rendelkezik: erős, kalapácsszerű karmai vannak, amelyek nem csak rendkívül élesek, hanem felgyorsíthatják 23 m / s sebességre álló helyzetből. A tudósoknak vastag műanyag ketrecekbe kell tenniük, mert nagyobb fajok képesek átütni egy üveg akváriumot.

6. Mimic polip

A mimic polip képes más helyi fajok megszemélyesítésére. Nem csak a bőrszínüket és a textúrájukat képesek megváltoztatni, hogy beilleszkedjenek a környezetükbe, de különböző tárgyak és állatok tipikus viselkedését és alakját is másolják.

7. Kacsacsőrű emlős

A csőrük elektro-receptor rendszert tartalmaz, amelynek közel 850 000 elektromos- és nyomásérzékelő receptora van. A kacsacsőrű emlős úszás közben becsukja a szemét, fülét és orrlyukait. Elektro-szenzitív csőre érzékeli az elektromos áramot, amelyet a kis állatok izommozgásai keltenek, és észleli az elektromos mezőt is, amelyet a kövek alatt, a sárban és törmelékek alatt lévő kis állatok keltenek. Képesek észlelni az elektromos tér különböző szintjeit és mozgásait, és elkerülni a forrásokat, például a cápát. Aztán egyszerűen elúsznak, mielőtt észreveszik őket.

8. Criocerinae levélbogár

Ennek a rovarnak a lárvái a leggusztustalanabb módot találták meg, hogy megvédjék magukat: saját ürülékükkel borítják be magukat, hogy elkerüljék, megegyék őket. Micsoda szupererő, igaz?

9. Bolha

Lábaik tökéletesek az ugráshoz. A bolha képes akár 18 cm magasra és 33 cm messzire is képes elugrani, amelytől bolha egy olimpiai ugró (a méretéhez képest).

10. Lantfarkúmadár-félék

Néhány madár arról ismert, hogy különböző hangokat képes utánozni, de ez szinte bármilyen hangot képes lemásolni: láncfűrész, tűzjelző, fényképező kattanás vagy akár vonatok. Tökéletes cseréje a beszélő papagájnak!

Bónusz: Cordyceps gomba – a zombi-termelő gomba

Ez a gomba más rovarok testében növekszik. Spórái rovarokat támadnak (hernyót, pókot vagy hangyát), a gazdatest felcserélődik a gombáéval, majd hajtások nőnek ki a testen kívül. Ez idő alatt a rovar szövetét teljesen elárasztja a gomba. Más szóval, ez nem egy hangya, hanem egy hangya alakú cordyceps. Mint egy idegen apokalipszis.

Ne feledd: soha ne becsüld alá az Anyatermészetet. Nehéz elhinni, hogy ezek a lények mire képesek.

betöltés...