A nő története, akinek 66 éves korában lánya született, és azóta a társadalom elutasításával kell együtt éljen

Adriana Iliescu a Guiness Rekordok Könyvébe is bekerült, amikor 2005-ben, 66 éves korában adott életet a kislányának. Eliza már 14 éves, úgy él, mint bármelyik más kamasz, anyja pedig végtelenül büszke rá, pedig nem kevés támadást kellett elszenvednie a döntése miatt.

Sokan tartották önzőnek, őrültnek, felelőtlennek, sőt, egyesek még azzal is megvádolták, hogy sötét erőkkel szövetkezett azért, hogy anyává válhasson. Adriana Iliescu azonban egy pillanatig sem bánja, hogy 66 éves korában anyává vált, és a lánya iránt érzett szeretete kárpótolja minden támadásért.

Így hozta az élet

Az 1938-ban született Adriana már húszévesen férjhez ment, párja azonban teljesen elzárkózott a gyerekvállalás gondolatától. A házasság hamar válással végződött, az asszony pedig a munkájába temetkezett: egyetemi tanárként kezdett dolgozni hazájában, Romániában, mellette pedig több mint 25 gyerekkönyvet írt.

A gyerekvállalás gondolata komolyabban akkor merült fel benne újra, amikor erre természetes módon nem lett volna már esélye. 1995-ben, 56 éves korában hormonkezelésbe kezdett, hogy visszaállítsák a menstruációját, de ez végül nem hozta meg a kívánt eredményt.

2004-ben végül ismeretlen donorok petesejtjeivel és spermiumával termékenyítették meg, és rögtön hármas ikrek kezdtek fejlődni a méhében. Az egyik magzat már a terhesség korai szakaszában elhalt, a másik szívdobogása a 33. héten szűnt meg. Az orvosok ekkor úgy döntöttek, egy pillanatig sem várnak tovább, és császármetszéssel segítették világra az egyetlen életben maradt babát, Elizát.

Gondoskodott a lánya jövőjéről

Vallásos ember lévén Adriana mielőbb meg szerette volna kereszteltetni a kislányát, ekkor ütközött az első falakba: több templomból is elutasították azzal az indokkal, hogy amit tett, végtelenül önző dolog. Amikor végre sikerült helyet találnia a keresztelőhöz, hallotta, hogy az apácák közül valaki megjegyzi: a kis Eliza születése minden bizonnyal gonosz erők műve volt.

Adriana nem érzi önzőnek magát, bár azzal a kezdetektől tisztában volt, hogy talán nem lesz lehetősége felnevelni a lányát. Egyéb rokonok híján ezért a kezelőorvosát kérte fel arra, hogy halála esetén gondoskodjon Elizáról.

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

#scoala164 #scoala #school #ziuamondialaaeducatiei #elizailiescu #adrianailiescu

Scoala Gimnaziala nr. 164 (@scoala164) által megosztott bejegyzés,


Egyelőre azonban nagyon úgy tűnik, nincs ok az aggodalomra. Adriana 80 éves, kitűnő egészségnek örvend, és mióta nyugdíjba ment, minden idejét a lányának szentelheti. Eliza éppúgy él, mint a többi 14 éves lány, annyi különbséggel, hogy az anyját mindenhol a nagymamájának nézik. Sorra nyeri a tanulmányi versenyeket, és egyetemre szeretne menni.

Anya és lánya között különlegesen szoros a kapcsolat. Adriana egy percig sem bánja, hogy nagymamakorában vált édesanyává. Azt mondja, a lánya miatt vigyáz az egészségére, hiszen semmire sem vágyik jobban, mint arra, hogy lássa őt felnőni.

via

betöltés...