7 trükk, amivel azonnal kiderítheted, ha valaki hazudik neked

Vannak jelek, melyek egyértelműen arról árulkodnak, hogy az adott illető hazudik. Persze sokan megpróbálják a lehető legalaposabban, legjobban leplezni, de egy szemfüles ember könnyedén le tudja őket buktatni. Vannak olyan gesztusok, melyek nem tudatosan történnek, hanem már a tudat alattijuk irányítja a mozdulataikat. Viszont nemcsak a gesztusok, hanem a mimika és bizony a szavak használata is csúnyán le tudja őket leplezni. Pszichológusok segítségével ma elkészítettünk egy cikket, ami 7 egyszerű kis trükköt foglal magába, hogy mire célszerű figyelni és hogyan kell valakit hazugságon kapni.

1, Túl sok a szünet

A leggyakoribb hangjelzés, ami elárulja a hazug embert a túl sok szünet, a hümmögés, az “Ő-zés” ezért fontos, hogy figyeljünk arra hogyan beszél a másik. Ha valaki hosszú szüneteket tart akkor nagy a valószínűsége, hogy hazudik, és végig kell gondolnia, mit is mond.

2, Az eltúlzott érzelem kinyilvánítás

Az igazi érzelmek kb csak 5 másodpercig tartanak, így ha valaki 5 másodpercnél tovább fejezi ki ugyanazt az érzelmet, akkor az nagy valószínűséggel hamis. Képtelenség ugyanazt az arckifejezést 10 másodpercen át tartani, szóval, ha valakit azon kapunk, hogy hosszú ideig vág ugyanolyan arcot, vagy mutat ugyanolyan érzelmet, akkor az nem valódi.

3, Rossz időzítés

A tudósok rájöttek arra, hogy még mielőtt kiejtenénk a szavakat, az arcunk előbb mutatja ki az érzelmeinket. Azonban ha valaki ezt fordítva csinálja, vagyis előbb mond ki valamit, minthogy az érzelem megjelenne az arcán, akkor az biztos, hogy nem igazi.

4, Érzelmek őszintesége

A valódi érzelmek tényleg őszinték, ezért nem olyan könnyű azt utánozni. Például, amikor valaki mosolyog, akkor nemcsak a szája húzódik mosolyra, hanem a szemei sarkában kis ráncok jelennek meg, a szemöldöke pedig automatikusan lefelé konyul. Minden érzelemnek megvannak a maga jelei csak ismerni kell őket.

5, Ismétlődő szavak, mondatok

Vannak emberek, akiknek nagyon nehéz szavakba foglalniuk a gondolataikat, ám a hazudós ember védjegye a túl sok ismétlés. Amennyiben állandó jelleggel ismétli önmagát, az azt jelenti, hogy nemcsak minket próbálnak meggyőzni, hanem saját magukat is.

6, Ugyanazokkal a szavakkal válaszol a kérdésre

A szóhasználat is nagyon sokat el tud árulni egy illetőről. Ha valaki ugyanazokkal a szavakkal felel, ami a kérdésben szerepelt, akkor a legszűkebb értelemben próbálja megfogalmazni a válaszát, ami nem árul el túl sokat, viszont lefedi a kérdést. A kérdés megválaszolása előtt annak megismétlése is rossz jelnek minősül, mert ez az, amit a legtöbb hazudós ember csinál. Ilyenkor csak időt próbálnak nyerni, míg kitalálják mit válaszoljanak.

7, Arc vagy száj eltakarása

A legegyértelműbb nonverbális jel, amit a hazug emberek csinálnak az a szájuk vagy arcuk egy részének eltakarása. Ezt nagyon gyakran tudat alatt csinálják, szóval ha azon kapjuk magunkat, hogy a beszélgetőpartnerünk ezt csinálja, akkor jó ha tisztában vagyunk vele, hogy hazudik.

via

betöltés...