9 dolog, amit csak Japánban láthatsz, még akkor is, ha körbe utaztad az egész világot

A japán kultúra olyan sokszínű és érdekes, hogy szinte minden ember érdeklődését felkelti. Nem is csoda, hogy olyan sokan szeretnék meglátogatni a felkelő nap országát, hiszen hagyományaik, szokásuk olyan sajátos, amivel csak ott lehet találkozni. Persze vannak olyan tevékenységek, tárgyak, helyek, amik hasonlóak, mint amivel a nyugati kultúrában találkozhatunk, de még így is kisebb eltéréseket fedezhetünk fel. Például a kávézókban sokkal kényelmesebb székek vannak, amin már-már aludni lehet, vagy, hogy a jelzőlámpáikon látható figurák eltérnek egymástól. A funkcióik tény és való, hogy ugyanazok, de megjelenésük merően más.

1, A gyalogátkelőhely lámpáin a világ legtöbb országában általában egy ember látható, ám a japánoknál ez is különbözik, ugyanis a jelzőlámpáikon Miffy nyuszi látható, aki Dick Bruna gyermekkönyvének főhőse.

2, Japánban nem csak kávét, vagy üdítőt lehet venni az automatákból, hanem gyakorlatilag bármit, fehérneműt, fürdőruhát… stb. A vezérlőpulton be kell állítani, hogy milyen méretben szeretnék az adott terméket és pár másodpercen belül már kézben is tarthatják áruikat. Egyetlen hátránya, hogy ilyenkor nem lehet megpróbálni a kiválasztott terméket.

3, A japán kávézók meglehetősen kényelmesek ugyanis, míg a világ többi országában hagyományos székek vannak kirakva a japánoknál, olyanok, amikben már-már el lehet feküdni. Így sokkal szórakoztatóbb, pihentetőbb és kellemesebb beszélgetéseket lehet folytatni, mint a kényelmetlen ülőalkalmatosságokon.

4, A stressz és a fejfájás enyhítése érdekében gyakran használunk fejmasszírozót. A világ többi országában ezek egyszerű szerkezetek, melyeknek pici pontok vannak a végén és manuálisan lehet irányítani. A japánoknál már kicsit előrehaladottabb a technika, ugyanis elektromos változatban is lehet kapni, sőt ha valaki szeretné akkor polip formában is megvásárolhatja.

5, A legtöbb országban a Pringles termékek csak chips formájában fordulnak elő, japánban viszont már bevezették, hogy ez alatt a név alatt különböző ízesítésű tésztákat lehessen vásárolni.

6, Nagyon sok országban az emberek egyedül fogyasztják el a reggelijük, ebédjüket a munkahelyükhöz közeli éttermekben, ám Japánban vannak olyan vendéglátó egységek, ahol még egy csésze kávé elfogyasztásához is különleges társ dukál.

7, Ki ne emlékezne ezekre a finom állatos formájú snackekre?! Nagyon sok országban hagyományos állatokat rejtettek a csomagolások, például krokodilt, vízilovat vagy teknőst. Japánban ez is teljesen más, ugyanis az ő csomagolásukban a népszerű pokémon Pikachu található.

8, Rengeteg országban a családok, karácsony illetve új év alkalmával, elegáns asztali terítéket tesznek fel, és az ünnepekhez hű ételeket készítenek, például halászlevet, halat, bejglit… stb. A japánok ezzel szemben egészen fura módon ünneplik a szeretet ünnepét, ugyanis általában a KFC-ből beszerzett csirke kerül az asztalra.

9, Ha gyakran eszel szusit akkor bizonyára te is észrevetted, hogy a rizs mindig különválik a haltól, így képtelenség együtt megenni őket. Japánban máshogy csinálják a szusit, mint a világ többi országában, mivel a rizst egy speciális mártással keverik össze, amit a halhoz “ragasztanak” így nem válik szét a két étel.

via

betöltés...