20 jel, amit a tolvajok használnak egymás között, amikor kirabolnak egy házat

Előfordulhat, hogy a ház bejárati ajtaja közelében egy különös jelölést látsz, és erre még nem is figyeltél fel, pedig kellene. A tolvajok általában hajlamosak megvizsgálni azokat az ingatlanokat, amelyekbe be akarnak törni, mielőtt ténylegesen megtennék. Ilyen módon meg tudják határozni, hogy ez egy olyan hely-e, amit érdemes kirabolni, és vajon biztonságos-e véghez vinni a terveiket. Miután átvizsgálták a házat, néhány kóddal és jelöléssel kommunikálnak, hogy megkönnyítsék a bűncselekményeiket.

Megmutatjuk azt a 20 szimbólumot, amelyeket a bűnözők rajzolhatnak az otthonod elején, így felkészülhetsz és elkerülheted a betörést.

1. Vissza térünk hamarosan

2. Már kirabolták a házat

3. Nő egyedül

4. Rendőrség a közelben

5. Figyelj a kutyára

6. Lakatlan ház

7. Be tudsz törni ebbe a házba

8. Nyaralnak

9. Csak nők élnek itt

10. Nagyon jó

11. Jótékonysági ház

12. Ne is próbáld

13. Semmi érdekes nincs itt

14. Könnyű célpont délután

15. Éjjel üres

16. Júliusban és augusztusban üres

17. Használj feszítővasat

18. Lánccal kinyílik

19. Gazdag tulajdonosok

20. Gyerekek egyedül vannak reggel

Hová rajzolják a betörők általában a jeleket?

A bűnözők stratégiailag olyan helyeken helyezik el a szimbólumokat, amelyek megnehezítik számodra, hogy észrevedd. Általában nem haladják meg a 0,4 hüvelyket (1 cm), és általában krétával, tollal, jelölővel vagy néha sprayfestékkel rajzolják fel őket. A jelöléseket általában a bejárati ajtó vagy az ajtó csengő közelében, a falon (különösen, ha már van rajta valami rajz), a postaládán, a kerítésen, a bejárati ajtó szőnyege alatt vagy a növények közelében helyezik el. Az elhelyezés attól függően változhat, hogy milyen tolvaj tervezi a bűncselekmény végrehajtását.

betöltés...