10 fantasztikus egészségügyi trükk, amely leegyszerűsítheti az életed

Sokan a kávéfogyasztásra esküsznek, ha csökkenteni szeretnék a fáradtságérzetüket, vagy ha egy kicsit fel szeretnének pörögni. Noha számos jótékony hatása van a kávézásnak, van egy sokkal jobb módszer, ami még a memóriát is javítja, ez pedig nem más mint a rágózás. Persze ez csak egy a sok jó trükk közül, amivel pozitívan tudjuk befolyásolni a testet és a szervezetet. A mai cikkünkben 10 olyan trükköt és tippet hoztunk el nektek, amit nagyon jól lehet alkalmazni a mindennapok során.

1, Éjjel csukott szemmel menj WC-re.

Ha az éjszaka közepén kell WC-re menned, mindenképp csukott szemmel tedd, ugyanis a szemedet érő erős fény azt a jelzést küldi az agynak, hogy már reggel van, így vagy nem fogsz tudni visszaaludni, vagy csak nagy nehézségek árán jön újra álom a szemedre. Ha viszont csukott szemmel mész WC-re, akkor az agy nem kap efféle jelzéseket így könnyebben vissza fogsz tudni aludni.

2, A fülhúzás számos egészségügyi előnnyel járhat.

Sokan nem gondolják, de a fülhúzásnak egészségügyi előnyei vannak. Egy reflexológus szerint a fülünkön olyan nyomáspontok vannak, amelyek sok egészségügyi problémát enyhíthetnek, például a fejfájást. A képen látható számok mind egy bizonyos területhez tartoznak, amit ha megnyomsz vagy meghúzol, akkor enyhülhetnek a tünetek.

1. Hát/vállak;

2. Belső szervek;

3. Ízületek,

4. Orr és torok;

5. Gyomor;

6. Fej és szív.

3, Fejkörzés végtagfájdalom enyhítésére.

Ha az éjszaka közepén arra ébredsz, hogy zsibbad a karod az azért lehet, mert olyan pózban aludtál, amiben elszorítottad a vérkeringésed. Ahhoz, hogy enyhíts a fájdalmon körözz a fejeddel. Ez a mozgás segít csökkenteni a fájdalmat, mivel a nyaki idegekből egyenesen a karodba áramlik a vér.

4, Kérj meg valakit, hogy ijesszen meg, hogy abbahagyd a csuklást.

A csuklás egy nagyon idegesítő dolog, ugyanis olyan, mintha soha nem akarna abbamaradni. Tény, hogy néhány percen belül megszűnik a dolog, de addig nagyon sok mérges pillanatot okoz. Sokan ilyenkor megkérnek valakit arra, hogy ijessze meg őket. Ez egyébként fokozza a szívverést és serkenti a vérkeringést, illetve eltereli a figyelmet a csuklásról.

5, Hűvös szobában való alvás.

Tudósok szerint sokkal hatékonyabb és egészségesebb egy hűvösebb szobában aludni, mivel ebben a közegben csökken a cukorbetegség kialakulásának a kockázata illetve több kalória ég el, mint egy kellemesen meleg szobában. A test arra ösztönzi magát egy 15-20 fokos helyiségben, hogy melatonint termeljen, ami köztudott, hogy alvást elősegítő hormon.

6, A jobb teljesítmény érdekében szunyókálj kávézás után.

Egy japán tanulmány szerint azok az emberek, akik kávézás után legalább 20 percet aludtak, ébredés után sokkal jobban teljesítettek, mint azok, akik nem csináltak efféle tevékenységet.

7, Köhögés az injekció fájdalom ellen.

Nem sok ember mondhatja el magáról, hogy szeret injekciót kapni. Minden oltás beadásnál csípő érzés keletkezik, amit legkönnyebben úgy lehet enyhíteni, ha köhögünk. Számos tanulmány kimutatta, hogy oltás beadás esetén a köhögés csökkenti a fájdalomérzetet. Igaz a tudósok még nem tudtak erre magyarázatot adni, elméleteik szerint a köhögés növeli a vérnyomást, ami csökkenti a fájdalomérzetet.

8, Fejfájás csillapítása hideg étel, ital elfogyasztása után.

Amikor az ember hirtelen hideget eszik vagy iszik akkor a feje elkezd fájni, ami annak köszönhető, hogy az agy megpróbálja magát elegen tartani. Ám ennek végrehajtása során több változás is végbemegy, ami fejfájást idéz elő. Annak érdekében, hogy megszabadulj ettől az érzéstől, a nyelveddel kezd el dörzsölni a szájpadlásodat.

9, Ne moss fogat közvetlenül étkezés után.

Az étkezés után történő fogmosás tűnhet a legjobb döntésnek, hogy megszabadulj az összes kajamaradéktól a szádban. Azonban ez nem jó ötlet, ugyanis a legtöbb élelmiszer különböző savakat tartalmaz, ami fogmosáskor negatív hatást gyakorolhat a fogzománcra. Evés után várj legalább 30-40 percet és csak utána moss fogat.

10, A rágózás javítja a memóriát.

A Coventry Egyetem tanulmánya szerint a mentolos ízű rágók rágása, nagy mértékben csökkentik a fáradtságot. Egy másik tanulmányból viszont az derült ki, hogy a rágózás kb. 35\%-kal javítja a memóriát. Szóval legközelebb a kávézás helyett inkább rágózz, főleg akkor ha vizsgára készülsz.

via

betöltés...