Bálint látja, hogy az apja tiltott dolgot tesz a dadával – a reakciója a reggeliző asztalnál felbecsülhetetlen

Kézben tartani egy ország ügyeit, egy igazán nehéz feladat. A kormánynak vannak különböző ágai, bizottságok, megyék és így tovább. Mi történik hol, mikor és hogyan?

Az apa ebben a történetben megpróbálta elmagyarázni a fiatal fiának mindezt, de nem gondolta volna, hogy ilyen módon fog visszaütni rá másnap. A végén engem megnevettetett, és meg kellett osztanom ezt a történetet veletek!
Nem felejtsd el, a nevetés a legjobb gyógyszer!


Bálint hazatér az iskolából, és leül a konyhaasztalhoz. Úgy tűnt gondolkodik valamin, és hamarosan az apjához fordul, aki a tűzhelynél vacsorát készít.

“Apa, egy esszét kellene írnom, és arra gondoltam, hogy kérdezek tőled valamit.”

“Természetesen fiam, mondd csak! – válaszol az apja vidáman, boldog, hogy segíthet.

Bálint megkérdezi: “Mi az a politika?”

“Nos fiam, hát nagyjából így. Én vagyok a család kenyérkeresője, szóval hívjunk engem Kapitalizmusnak. Anya kezeli és adminisztrálja a pénzt, ezért hívjuk őt Kormánynak. Azért vagyunk itt, hogy vigyázzunk rád, ezért hívjunk téged Embereknek. A dadát, nos hívjuk őt Munkásosztálynak. Hívhatnánk a kishúgodat Jövőnek. Ezt így érted?

A kisfiú bólint, a szemöldöke összeszorult. – Azt hiszem igen, köszönöm!

Bálint lefekszik, elgondolkodva azon, hogy mit mondott az apja.

Apa és a dada

Később este hallja, hogy a kishúga felsírt. Fut a szobájába, és látja, hogy tele a pelenka. Bálint megy a szülei hálószobájába, de látja, hogy az anyja alszik.

Nem akarja felébreszteni, ekkor a dajka szobájába megy.

Furcsa módon az ajtó zárva van. A kulcslyukon keresztül benéz, és látja, hogy az apja levetkőzteti a dadát. Látja, hogy megcsókolja a nyakát, kezét a pólója alá helyezi, és a dada óvatosan nyög. Nem vették észre Bálint halk kopogását, ezért feladja és visszamegy az ágyba.

Másnap reggel a kisfiú azt mondja az apjának: “Apa, azt hiszem, most már értem a politika működését.”

“Jó fiú! Hadd halljam, mondd el a saját szavaiddal.

Bálint válasza: “Nos, míg a kapitalizmus a munkásosztályt szorongatja, a kormány jót alszik, az embereket figyelmen kívül hagyják, a jövő pedig nagy [email protected] van!”

Teljesen felbecsülhetetlen! Ne légy félénk, OSZD MEG, ha megnevettetett!

betöltés...