8 dolog, amihez túl öreg vagy, és ez fantasztikus

Volt idő amikor aggódtál dolgok miatt, de szerencsére ez egyre kevesebbszer történik meg veled. Jöjjön 8 olyan dolog, ami miatt már egyáltalán nem kell… Hála Istennek!

Elviselni valamit, ami nem tetszik

Mindig készen állunk arra, hogy valaki más nevében szólaljunk fel, de magunkat sosem védjük meg. Fel kell építenünk a saját pszichológiai határainkat. Fontos, hogy megmutassuk a körülöttünk lévőknek, hogy nem tűrünk el mindent. Felszólalni az ellen, ami nem tetszik az első lépés a helyes irányba.

Azon aggódni, mások hogyan látnak minket

Egy bizonyos kor után belátjuk, hogy el kell fogadnunk magunkat úgy, ahogy vagyunk. Az apró hibák és gyengeségek csak színesebbé teszik az életünket. Élvezd az életed, kortól függetlenül!

Kifogásokat keresünk, miért kupis a ház

Néha megbocsáthatod magadnak, ha nincs minden a helyén otthon. Hogy miért? Mert a te házad, és senkinek nem tartozol bocsánattal érte! Általában a rendetlenségnek semmi köze ahhoz, hogy valaki lusta. Rengeteg más oka lehet, amikre talán nem is gondolunk. Például ha valaki annyira kimerült és stresszes a munkájától, hogy nincs se ideje se ereje kitakarítani. Ez bárkivel előfordulhat, teljesen normális dolog.

Bűnös élvezetek

’Már nincs többé bűnös élvezetem. Átlagos élvezeteim vannak. Nem érzem magam bűnösnek, amiért Lady Gaga-t hallgatok.’

Nem kell bűntudatot éreznünk azért, hogyan töltjük a szabadidőnket. Nem számít, hogy gyerekeknek szóló képregényt olvasunk, kisautókat gyűjtünk, vagy hangosan zokogunk nyálas szappanoperákon. Boldogok vagyunk tőle, és csak ez számít.

Kényelmetlen cipők

A vágy, hogy felvágjunk egy csodálatos magassarkúval általában a fiatalságunkra jellemző. A korral az ember rájön, hogy amit a lábán visel annak nem csak szépnek, de kényelmesnek is kell lennie. Kényelmes ruhákat és cipőket hordani a tisztelet kifejezésének egy formája a testünk felé. A ruhatárad a személyiséged tükre, ez a legfontosabb szabály, amivel a stylistok is dolgoznak. Olyanokat viselni, amik illenek hozzánk boldoggá tesznek, és ez a kisugárzásunkon is látszik.

Felesleges dolgok felhalmozása

Amikor szanálásra kerül a sor, mindannyian arra gondolunk ’Mi van, ha később kelleni fog?’ Ha idáig nem kellett, valószínűleg később sem lesz rá szükség. A nagytakarítás segít, hogy rend legyen a házban, a fejünkben és a lelkünkben egyaránt. Érdemes megtanulnunk, hogyan éljünk a lehető legkevesebb dologgal, ami közt rendet tudunk tartani.

Feleslegesen időt tölteni azzal, akit nem kedvelünk

Az élet túl rövid ahhoz, hogy olyannal legyünk, aki nem érdekel minket, vagy egyenesen kellemetlennek tartjuk, sokkal jobb a családra és a barátokra koncentrálni, akiket igazán szeretünk.

Megtalálni a jót minden ismerősben

Mindig lehet jó tulajdonságot valakiben, ha odafigyelünk. Ennek ellenére meg kell tanulnunk, hogy vannak olyan mérgező emberek, akiket nagy ívben érdemes elkerülni. Ezek azok az emberek, akik mindig az áldozat szerepében tetszelegnek, passzív-agresszívak és önzők, a saját szabályaik szerint élnek. Az ilyen emberek a kedvünket is elveszik mindentől, elveszik az időnket és az energiánkat is.

via

betöltés...