A szülők megrémültek, ahogy a fiuk folyamatosan növekszik. Amikor 15 éves lett, meghúzták a vészféket.

A 15 éves Jacob Miller a kórházban van Cincinnatiben (USA). A tinédzsert sürgősen meg kell műteni. Ezzel sebészeti beavatkozással az a célja az orvosoknak, hogy megoldják a testi problémát, amely Jacob életét születése óta kíséri – az extrém elhízás. Még csak 15 éves, de a súlya 320 kg.

Annak ellenére, hogy Jacob koraszülött volt, több mint 5kg-al született. Mindössze 12 hónap alatt a súlya már 24kg volt, és ha ez nem elég, minden évben további 40 kg-ot hízott átlagosan. Mire elérte a 15 éves életkort már 320kg és 195 cm magas volt.

A szülei jogosan aggódtak a fiuk egészségéért. A túlsúly megterhelő volt a belső szerveinek. Jacob orvosi problémáinak listája végtelen: Szív-érrendszeri és légzőszervi problémák, zsírmáj, lábdagadás és cukorbetegség – Jacobot lassan megöli az elhízása. A Miller család kétségbeesetten keresi a választ a fiuk problémájára.

Jacob elhízása nem az önuralom hiánya miatt van. Az orvosok megállapították, hogy egy veleszületett rendellenesség miatt van. Egy olyan hormon probléma, amelyre megtalálni a megfelelő terápiát, eltarthat akár 15 évig is. A Cincinnati Gyermekkórház gyomor bypasst javasolt, más szóval a gyomor csökkentést. Jacob gyomrának csökkentették a térfogatát, és szigorú diétát kellett elkezdenie, hogy lefogyjon. Közvetlenül az orvosi beavatkozás előtt már sikerült leadnia 35kg-ot. Jacob műtétére 2013.július 15-én került sor.

3 1/2 óra után Jacob túlélte a műveletet. A sebészek csökkenték a gyomrát, hogy tojás méretűre tudja korlátozni a kalóriabevitelt. Persze meg kell változtatni az étkezését teljesen, és elkezdeni a testmozgást is, hogy minél többet fogyjon. A sziklás út Jacob számára hosszú és fáradságos. De őt végig segítették a dietetikusok és gyógytornászok, valamint a család és a barátok.

Három hónappal a műtéte után, Jacob vissza ment az iskolába, ahol az osztálytársai szóhoz sem jutottak az átalakulásán. Ilyen rövid idő alatt, sikerült lefogyni mintegy 70kg-ot! Mindenki büszke volt rá, és Jacobot megérintette, hogy a barátai mellette álltak. Alább látható a fogyás előtt (balra) és egy évvel a műtét után (jobbra).

Azt lehet mondani, hogy Jacob vicces, és minden osztálytársa kedveli. Egy iskola bál alkalmával Jacob vette a bátorságot, hogy életében először megkérjen egy lányt, és elhívja táncolni, ami teljességgel elképzelhetetlen volt egy évvel ezelőtt. A táncpartnere tudja, hogy Jacob erős akaratú és kiváló társaság. Boldog, hogy vele mehet.

Itt láthatod Jacob dokumentált átalakulását:

Annak ellenére, hogy milyen hihetetlen orvosi fejődés van, még mindig nincs kezelés kóros elhízásra. De Jacob útja jó irányba halad. Ki tudja, hogy fog kinézni, 18 évesen. A nehézségek ellenére is kitart, és nem engedi, hogy bármi vissza húzza. Csak így tovább Jacob!

betöltés...