12 ok, amiért egyedül kellene élned legalább egyszer az életedben

Sokakat riaszt a gondolat, hogy egyedül éljenek.

Pedig akik már próbálták gyakran azt mondják, hogy kimondottan élvezetes időszaka volt az életüknek. A HuffingtonPost megkérte az olvasóit, hogy mondják el, mi volt a legjobb az egyedüllétben.

1. A saját szabályaid szerint élhetsz

“Ha csöndre és nyugalomra vágyom, megkapom. Ha Salt-n-Pepára akarok táncolni a konyhában, nem probléma. Ha vasárnap 10-ig aludnék, vagy már felkelek 6-kor jógázni, megteszem…” – Shae I.

2. Jobban megismerheted önmagadat

“Nincs jobb módja önmagad megismerésének, de bátorság kell hozzá. Senki sem akadályozhatja meg, hogy felépítsd a saját életed, nincs aki megoldja helyetted a problémáidat.” – Vanessa S.

3. A befelé forduló személyeknek ez a valóra vált álom

“Béke és nyugalom van, egyedül lehetek… Senki nem piszkál, amiért antiszociális vagyok. A sötét, téli napokon lefekhetem este fél hétkor, és senkit nem érdekel.” – Netta B.

4. És az extrovertáltaknak is

“Nem gondoltam, hogy extrovertáltként, aki az emberekből nyeri az energiáját, élvezni fogom az egyedüllétet. Imádtam! Megtanultam gondolkozni! Segített rádöbbenni, mennyire szeretek egyedül lenni!” – JuneS.

5.Szembenézhetsz a félelmeiddel.

“Bátorság kell, hogy megbirkózz az ijesztő hangokkal, vagy a ténnyel, hogy egyedül te tudsz ajtót nyitni.” – Laura A.

6. Rájössz, mennyire ügyes vagy

“Időre befizetni a számlákat, szembenézni az anyagi kudarcok következményével, mebirkózni a betegségekkel úgy, hogy nincs aki ápoljon.” – Jennifer J.

7. Jobban megbékélsz magaddal

“Ha nem tudom megszokni magamat és élvezni a társaságomat, hogy élvezhetné bárki más, hogy velem van?” – Sylvia B.

8. Az ágyad a várad

“Elfoglalhatom az egész ágyat, egyetlen centijén sem kell osztozkodnom senkivel.” – Tracey Z.

9. Úgy díszíted a lakásodat, ahogy tetszik

“Csodás színekre festettem a falakat – narancssárga, rózsaszín, menta, kék -, és nyomatokkal, fotókkal dekorálom. Eddig sosem díszíthettem a lakásomat úgy, ahogy szerettem volna.” – Narina S.

10. Sosem kell kompromisszumot kötnöd

“Hiányzik az egyedüllét. Az elmúlt öt évben a barátommal éltem egy kis lakásban, San Franciscóban… Nem elég, hogy amikor hazamegyek ott van valaki, de ott vannak a kompromisszumok is! Nagyon sok kompromisszum!Rendesen vacsorázni kell. Pedig nekem elég lenne a gabonapehely is. Többé nem dönthetek úgy, hogy csak hazajövök, pizsibe bújok, hogy hétkor elaludjak a kanapén. Ha meg is teszem, felébéresztenek, hogy menjek aludni.” – Jennifer J.

11. Egyedül nyugisabb

Nem kell többé amiatt aggódnod , hogy a szobatársad rendetlenséget csinál vagy hozzányúl engedély nélkül a cuccaidhoz. “Munka előtt kitakaríthatok, és amikor hazaérek, minden pontosan ugyanúgy van. Könnyű főzni és beosztani az ételt, mert ott marad a hűtőben, ahová tetem.” – Allyson R.

12. Önbizalmat ad a tudat, hogy történjen bármi, egyedül is megvagy

“Most, hogy éltem már egyedül, és élveztem, tudom, hogy az egyedüllét mindig is ott lesz számomra, mint lehetőség. Nem kell félnem az egymásra utaltságtól,mert már ismerem a függetlenséget, és nyitott tudok lenni a partneri kapcsolatra.” – Katie T.

via

betöltés...