Így kombináld a harisnyát a cipőkkel és a ruhákkal megfelelően

Az első harisnya az 1960-as években jelent meg az Egyesült Államokban. Akkor hozták létre, mikor mindenki miniszoknyát hordott. A lányoknak mindig harisnyát kellett viselniük a rövid ruha alá. Manapság a harisnya a szekrény szerves része, ám sok vita megy arról, hogyan is kell őket viselni.

Biztos észrevetted, hogy a boltokban lévő próbababákon harisnya van. A hideg országokban élő nőknek meg kell találniuk a megfelelőt, amit hűvös időben is felvehetnek.

Úgy döntöttünk, hogy bemutatjuk, milyen szabályok vonatkoznak a harisnyanadrágra.

A harisnyanadrág kiválasztásakor több mindenre kell figyelni:

A testalkatra, a ruhák stílusára, hogy milyen alkalomból szeretnénk felvenni.

A korra.

Időjárásra.

Általános szabályok

Minél vastagabb a harisnya annál nehezebb lesz cipőt venni hozzá. Vékony pamut vagy szintetikus anyagból kell választani, ami kb. 40 DEN-es. Minél több a DEN annál vastagabb a harisnya. Ha elegáns akarsz lenni, akkor nem ajánljuk a vastag harisnyákat.

Ha a harisnya megsérült, dobd ki.

Próbálj olyan árnyalatú harisnyát választani, ami nem csillog. A természetes hatás sokkal jobb.

Ha a szabadban meleg van, akkor nem szükséges harisnyát venni. Ha szégyelled a bőröd , vegyél fel hosszú szoknyát, vagy nadrágot.

Télen hanyagold a nejlonharisnyát, mert egyáltalán nem melegít. Csak abban az esetben vedd fel, ha csak rövid ideig tartózkodsz az utcán. A 20 DEN-es harisnya optimális mindenki számára. Késő ősszel vagy kora tavasszal, mikor nincs olyan hideg, ne hordj fekete harisnyát.

Soha ne viselj harisnyanadrágot zoknival, csak akkor, ha csizmában, vagy zárt bokacipőben vagy.

A fehér harisnyához, nagyon nehéz öltözködni. Általában csak kislányok hordják.

Lábbeli kombináció.

Furcsa módon, a harisnya és nyitott orrú cipő nem tabu. Csak több mindenre kell figyelni:

A cipőnek legyen vastag a sarka.

A harisnyanadrág nem lehet túl vastag.

Az ujjakon ne legyen látható varrás.

A harisnyanadrág nem lehet túl átlátszó sem.

Tökéletes kiegészítője egy koktélruhának.

Vékony harisnyát nem ajánlott balett cipőkhöz, mokaszinokhoz vagy szandálokhoz felvenni. Bár többen azt gondolják, hogy ez az új trend. A szűk harisnya jól passzol a bokacsizmához, hosszú szárú csizmához.

Sokan hitték, hogy a harisnyának, olyan színűnek kell lenni, mint a cipőnek. A mai tervezők ilyennel már nem foglalkoznak. Sok kísérlet született már a színek kombinálásával, de kétség kívül a fekete cipő, fekete harisnyával a legelegánsabb, sőt vizuálisan hosszabbak is.

Alapszínek.

A legfontosabb dolog, hogy olyan hatást keltsen a harisnya, mintha rajtunk se lenne. Vannak, akik viszont mindenképpen azt szeretnék, ha látnák ezt a ruhadarabot. Ezért feltűnően csillogó darabot vesznek. Ha újat veszel, nézd meg a színskálát, és kérd ki az eladó véleményét a választott darabbal kapcsolatban.

A fekete harisnyanadrág szinte minden ruhához illik. Másrészt, ha világos ruhához vesszük fel, nem előnyös.

Az irodába fekete harisnya helyett válassz inkább grafit, antracit szürkét, mokkát. Ezek a színek több színnel is kombinálhatók.

Szín és “fantasy” harisnya.

A színes harisnyanadrág mindig informális árnyalatot ad a képnek, ezért gondold át milyen ruhát veszel hozzá. Ha kétségeid vannak efelől, akkor kövesd azt a szabályt, hogy csak 3-4 színt használsz egyszerre. A meleg árnyalatokat a meleg árnyalatokkal, a hideget a hideggel kombináld.

Ne vásárolj mintás harisnyákat, mert azt a benyomást kelti, hogy a lábaid össze vannak zúzódva.

Az úgynevezett “fantasy” harisnyanadrág, rajzokkal és dísztárgyakkal van ékesítve. De csak egyszínű ruhával kombinálható.

A hálós harisnya nagyon elegáns összképet ad, de csak akkor, ha nem miniszoknyához veszed fel.

Harisnyanadrág és a szoknya hossza

Ha vékony harisnyát akarsz felvenni miniszoknyához, vagy rövidnadrághoz, gondoskodj róla, hogy hosszú a kabátod. Mindezt azért, hogy egészséges maradj és összképben is jobban mutat.

via

betöltés...