13 bizarr dolog, amit csak Kínában fogsz látni

A kínaiak mindig valami váratlan dolgot csinálnak, amit a világ többi része csak tátott szájjal figyel. Találtunk egy csomó furcsa dolgot, amiről a legtöbben még soha nem hallottunk, amely valójában egyedi dolog Kínában.

Egész cápák és krokodilok kaphatóak a Walmartban (Mint nálunk a tesco)

Annak ellenére, hogy az emberek csak egyes részeit eszik meg ezeknek az állatoknak, néhány kínai bolt egészben, nyitott szájjal árulja ezeket az állatokat.

Rendőrségi kutyák helyett, libák

Az ország bizonyos területein a kínai rendőrök libákat használnak kutyák alternatívájaként. Azt mondják, hogy a madarak jól látnak és megfelelően agresszív a viselkedésük.

Élő rákok, amiket automatákban árulnak

Egyes kínai városok metróállomásaiban automatákat telepítettek, amelyekből élő rákot lehet venni.

Forgalmi dugó megoldás

Ha elakadsz a forgalmi dugóban, akkor hívhatsz egy szervizt, amely odaküld két embert. Egyikük gondoskodik az autóról, és a másik elvisz téged egy motorkerékpárral.

Teabucks: a Starbucks másolata

A teabucks egy kínai teaház lánc, ami az amerikai Starbucks képmására készült. Kínálnak különféle jeges és forró teákat.

A cégek hálókat raknak az épületeik körül, hogy megakadályozzák az alkalmazottaik öngyilkosságát

Néha a vállalkozások hálókat telepítenek, hogy megakadályozzák a kollégák öngyilkossági kísérleteit.

Szellem házasságok

Egyesek ellopnak és eladnak holttestet több ezer dollárt olyan családoknak, akik azt tervezik, hogy házasságot szerveznek a halott fiatal hajadon rokonaiknak.

Sűrített levegő

Mivel a szmog annyira nagy az egész országban, hogy a kínai üzletek palackozott friss levegőt árulnak különböző ízekben.

Csótány gazdálkodás

Ezeket a rovarokat tenyésztik és a kínai orvoslásban használják. Ez egy virágzó üzlet, amely bebizonyította, hogy egy nagyszerű befektetés egy csomó pénzt hozhat manapság.

Szellem városok

Kína az elmúlt évtizedekben az óriási gazdasági növekedés és a népességmozgások hatására hatalmas városépítési projektbe kezdett, a cél az volt, hogy húsz év alatt 400 új várost húzzanak fel az országban, és 2026-ig összesen 250 millió vidéki lakost költöztessenek be az újonnan épült modern városokba. Nos, a terv nem teljesen úgy sült el, ahogy várták.

A 270 millió éves kőerdő

Kétórányi autókázásra Kunmingtól lélegzetelállító és hátborzongató táj fogadja a látogatót. Shilinnek, vagyis kőerdőnek nevezték el a várost, amelyet az egyedülálló természeti képződmény köré építettek. Az UNESCO Világörökség része, egyes becslések szerint 270 millió éves.

A lakosok nem hajlandóak elköltözni egy új építkezés miatt

Egyes emberek nem hajlandók lemondani a helyükről, így az építőmunkások kénytelenek otthagyni az épületeket érintetlenül.

Emberek pizsamát viselnek nyilvánosan

Eltérően más országoktól, az emberek Kínában gyakran úgy döntenek, hogy nem öltöznek át, hanem pizsamában vannak az utcákon is.

betöltés...