14 bizarr étterem, amelyek úgy tűnik, hogy egy párhuzamos világhoz tartoznak

A legújabb összeállításunkban olyan vendéglátóhelyeket mutat be, melyekbe nem csupán az ételek miatt megy az ember. Legyen szó vécéformájú székekről, börtönrácsokról vagy az ablakon bebólogató zsiráfokról, a most következő éttermek tulajdonosai nem mennek a szomszédba egy kis kreativitásért.

1. Modern Toilet – a név kötelez

A tajvani étterem fő koncepciója az, hogy a berendezési tárgyakat a fürdőszobákban is megtalálható eszközökből állították össze. A székeket valódi, működésképtelen vécécsészék helyettesítik, az ételeket pedig vécére hasonlító műanyagtálkákban szervírozzák. És igen, a hely rettentően népszerű.

A Modern Toilet híres a leginkább pottyantós vécére emlékeztető fagylaltjáról is. Bizarr kinézetük ellenére az ételek állítólag rendkívül finomak.

2. Az ibizai Sumblimotion kozmikus utazásnak is beillik

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Gastronomy and technology, a great combination for unforgettable experiences. 📷: @canalviajar

Sublimotion Ibiza (@sublimotionibiza) által megosztott bejegyzés,

A világ egyik legdrágább étterme Ibizán található, a Playa da Bossa-i Hard Rock Hotelben. A vendégek szokatlan recept alapján készült ételeket kóstolhatnak itt végig, és minden étkezés egyedi virtuálisvalóság-élménnyel jár. A varázslatos atmoszférájú helyre egyszerre 12 látogató tud bejutni.

3. Égi vacsora az Egyesült Arab Emírségekben

A dubaji attrakció egyedi koncepció alapján készült: az egész étterem egy daruhoz rögzített asztal, melyet 50 méteres magasságba emelnek fel.

4. Aiguille du Midi: egy étterem 3842 méter magasan

A mesés kilátással rendelkező helyet Franciaországban, a Mont Blanc-hegytömbben találjuk. Az étteremhez egy hotel is tartozik, ami jól jöhet, ha egy kicsit többet szeretnél szippantani a friss hegyi levegőből.

5. A kínai Huashan teaház jutalom egy nehéz út végén

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Huashan mountain after raining. #china #huashan #huashanmountain #eastpeak #travel #trip

Sabrina (@thuysuong.5) által megosztott bejegyzés,

Igazi kihívás azoknak, akik annyira imádnak teázni, hogy akár egy hegyet is megmásznának érte. A 2160 méteres tengerszint feletti magasságon álló teaházhoz vezető lépcsősort a „mennyország lépcsőinek” is nevezik.

6. Vízesésben álló étterem a Villa Escudero üdülőhelyen

A Fülöp-szigeteken lévő Villa Escuderót San Pablo városától nem messze találjuk. A hely étterme egy vízesés lábánál kapott helyet; az asztalokat a víz közepén helyezték el. Aggodalomra viszont semmi ok, a víz mélysége ugyanis mindössze 20 centiméter.

7. Alcatraz E.R.: vacsora egy börtönkórházban

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Having dinner in #Shibuya at @AlcatrazER, a prison hospital themed restaurant. #Japan #AlcatrazER #ElisaAndJeffGoToJapan #ElisaAndJeffHoneymoon #ELISAnJEFF

Jeff Leu (@babybluejeff) által megosztott bejegyzés,

A mára már véglegesen bezárt tokiói Alcatraz E.R. belső dizájnját úgy alakították ki, hogy az leginkább egy börtönkórházra hasonlítson. A vendégeket gyér világítású cellákban ültették le, a pincérek és a séfek pedig orvosi öltözéket viseltek. A hangulat fokozása érdekében a látogatókat kérésre meg is bilincselték.

8. A londoni Coppa Club egyedi tetőterasza

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

It doesn’t get more festive than this 👆🏽 #coppaclubigloos #towerbridge #thisislondon #festiveseason #tistheseasontobejolly

Coppa Club (@coppaclub) által megosztott bejegyzés,

Ilyen dizájn és kilátás mellett még egy unalmas vacsora is rögtön különlegessé válik. A délre néző teraszt úgy alakították ki, hogy a vendég éjszaka és nappal is tündérmesében érezze magát.

9. Xtracold Icebar, ahol egész évben tombol a tél

A helyen állandóan mínusz 10 fokos hőmérséklet uralkodik, de ez nem gond, mert a személyzet rendesen ellátja meleg ruházattal a betérő vendégeket. A nyári hónapokban kifejezetten kellemes lehet itt időzni.

10. Élmény az Indiai-óceán közepén: a zanzibári The Rock átterem

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Sundays in style! Wonderful shot of the rock by the talented @feuerquell_fotografie !

The Rock Restaurant Zanzibar (@therockzanzibar) által megosztott bejegyzés,

A hely okkal kapta a Rock (szikla) nevet, ugyanis egy vízből kiálló, viszonylag alacsony sziklán húzták fel. A nem túl kirívó éttermet tökéletesen elszigetelték a civilizációtól, csak hajóval lehet megközelíteni.

11. Ebéd a zsiráfokkal: Giraffe Manor, Nairobi

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

breakfast time… eggs with a side of giraffe plz 🍳

Ashleigh Faddes (@ashleighfaddes) által megosztott bejegyzés,

Egy kis különlegesség természetimádóknak: a nairobi zsiráfhotelben minden étkezés szafarinak érződik, ahol akár még a barátságos zsiráfok is megkóstolhatják az ételed.

12. Ctaste, a sötét étterem

Egy hely, ahol a vendégek egy időre búcsút mondhatnak a látásuknak. Az ízlelés folyamata így intenzívebbé válik, de a sötétség abban is segít, hogy csak az ételre figyeljünk.

Az étteremben látássérült pincérek dolgoznak, hihetetlen rutinnal.

13. A thaiföldi Soneva Kiri Eco Resort és a Bird’s Nest (madárfészek) nevű éttermük

A fészkeket ötméteres magasságban rögzítették a fákon, így az embert semmi sem zavarja a relaxálásban, és még a kilátás is fantasztikus. És hogy teljes legyen az élmény, még a pincérek is kötélpályán közlekednek.

14. Az Anantara Kihavah Villa víz alatti étterme

A bejegyzés megtekintése az Instagramon

Diner with my sister at sea underwater 🍽

LITA (@artinuch) által megosztott bejegyzés,

Ezt a helyet neked találták ki, ha feldobnád kicsit a Maldív-szigeteki kiruccanásod. Ez egy víz alatti étterem, ahonnan tökéletesen megfigyelhető a tenger élővilága. Ha szerencséd van, cápák, trópusi halak és teknősök is beköszönhetnek.

via

betöltés...