10 ártatlan jel, hogy a tested elárasztják a méreganyagok

A méreganyagok állandóan ott vannak körülöttünk, a levegőben, a vízben, a zöldségekben, és gyümölcsökben. Törekedjünk minél egészségesebben táplálkozni, de legalább évente kétszer, tavasszal és ősszel iktassunk be egy-egy méregtelenítő kúrát.

Az alábbi jelek arra utalhatnak, hogy feltelt a szervezetünk toxinokkal, és itt az ideje egy alapos méregtelenítésnek.

1. Székrekedés

Akaratunkon kívül a táplálékainkkal számos méreganyagot viszünk be a szervezetünkbe. Ilyenek például a színezékek, a tartósítószerek, az ízfokozók és más különböző adalékanyagok. A gyomorba lerakódva ezek akadályozhatják a megfelelő emésztést, így székrekedést okozva. Hogy ezt elkerüld fogyassz bioélelmiszereket, kerüld a feldolgozott, cukrozott ételeket és az alkoholt.

2. Szédülés, koncentrációs képesség csökkenése

Gyakran okozhat szédülést, ha méreganyagokkal telik fel a szervezetünk, annál is inkább, mert megakadályozzák a megfelelő működéshez szükséges vitaminok és ásványi anyagok felszívódását.

3. Izzadás

Nem segítenek a dezodorok, sem a rendszeres tusolás, semmivel nem tudjuk megakadályozni az állandó izzadást. A méreganyagok és baktériumok kellemetlen szagokat termelnek, ezek izzadáskor szabadul fel.

4. Izom-, és ízületi fájdalmak

Ha nem voltál edzőteremben, és nem találsz semmilyen magyarázatot arra, hogy miért van izomlázad, ízületi fájdalmad, akkor minden bizonnyal a lerakódott méreganyagok okozzák a problémát. A méreganyagok hatására gyulladás és erős fájdalom alakulhat ki a testedben.

5. Kiütések, bőrfoltok

A kozmetikumok, tisztálkodószerek, mosószerek, testápolók, olyan mérgező vegyi anyagokat is tartalmazhatnak, melyek aknét, kiütést és ekcémát is okozhatnak.

6. Álmatlanság

A szervezetben felhalmozódott nagy mennyiségű méreganyag csökkenti a kortizol hormon termelődését, és így könnyen zaklatottság, álmatlanság alakulhat ki. Az álmatlanság súlyos egészségügyi problémákat okozhat, érdemes megfontolni egy alapos méregtelenítést.

7. Hízás

A felgyülemlett méreganyagok negatív irányba befolyásolják a hormonrendszer működését, ennek hatására pedig könnyen alakulhat ki túlsúly úgy is, hogy látszólag egészségesen étkezel.

8. Kellemetlen lehelet

A kellemetlen lehelet általában emésztési problémákra utal, de az is megtörténhet, hogy ez a májban felhalmozódott méreganyagok hatására alakul ki. Be kell iktatni egy alapos méregtelenítést.

9. Hajhullás

Leginkább a dohányosok körében jellemző a méreganyagok következtében kialakuló erős hajhullás. A cigaretta ugyanis a nikotinon túl arzén, ólom és tallium tartalma miatt az egyik legkárosabb méreganyag. Első körben érdemes abbahagyni a cigarettázást, emellett a dohányosnak el kell végeznie egy komolyabb méregtelenítést.

10. Körömgomba

Az immunrendszer legyengül a méreganyagok felhalmozódása következtében, ezért hajlamosabbak leszünk, a különböző gombás és fertőzéses betegségekre. A köröm szerkezete is meggyengülhet, töredezni és repedezni kezd. Bár elsősorban mindenki gyógyszeres kezelést alkalmaz, ezzel csak a tüneteket lehet enyhíteni.

via

betöltés...