A 23 éves anya már “halott.” De akkor a mellére fektetik a babát.

A terhes Shelly Cawley Concordban (Észak-Karolina) már nagyon izgatott, hogy végre a karjában tarthassa első gyermekét. De a 23 éves nő és a férje, Jeremy álma hamarosan rémálommá vált.

Ahogy Shelly bement a kórházba, az orvosoknak sürgősségi császármetszést kellett végrehajtaniuk.

A baba, a kis Rylan teljesen egészségesen jött a világra. De egy vérrög, amit az operáció váltott ki, a fontos artériákat eltömítette Shelly testében. A fiatal anya kómába esett. “Az orvosok mindent megtettek, amit csak tudtak. Ekkor már teljesen biztosak voltak benne, hogy elveszítik Shellyt” emlékszik vissza Jeremy. “Az egyik pillanatban olyan hihetetlenül izgatott vagy, hogy megszületik a gyermeked … és a következő pillanatban úgy gondolod, hogy örökre búcsút kell mondanod a feleségednek. Olyan volt, mintha teljesen elkábultam volna.”

De aztán egy nővérnek, Ashley Manus-nak támadt egy ötlete: “Tudjuk, hogy nagyon hasznos lehet az újszülött számára, ha az anyával bőrön keresztül érintkezik, miért ne működne fordítva is?” Így fogták a meztelen babát és a kómás anya mellkasára fektették. “Reméltem, hogy Shelly még mindig ott van valahol, és ha érzi a babát, ahogy ver a kis szíve, majd az anyja ösztönei miatt felébred”, magyarázta a nővér. De amint a baba megérintette az anyját, békésen elaludt rajta. “Csiklandoztuk, és gyengéden csipkedtük, hogy ébren maradjon” mondja az apa, Jeremy. “Ez tartott 10 percig, majd hangosan felsikított.”

Ezután megtörtént a hihetetlen: “Láttuk a szívmonitoron az élet jeleit. A sikoltozás visszahozta közénk Shelly-t, hogy tovább küzdjön a életéért. Vissza kaptam a feleségem!” emlékszik vissza Jeremey könnyes szemmel. Shelly állapota stabilizálódott. Egy hét múlva a 23 éves anya végre a karjában tarthatta első alkalommal a babát. “Bámultam Rylan arcát, és arra gondoltam, hogy ő a legszebb baba a világon,” mondta Shelly. “Tudom, hogy minden anya ezt gondolja, de volt ezek után ami történt, közöttünk tényleg különleges kapcsolat van.”

Ahogy az édes kis szőke ünnepli az 1. születésnapját, az anyja mérlegeli a múltat: “Tavaly küzdöttem az életemért, és idén van egy csodálatos 1 éves lányom” mondja elragadtatva Shelly. “Amikor felnő, elmondom neki, hogy megmentette az életemet.”

Shelly és Jeremy Cawley nem is lehetne boldogabb, hogy egy kis csoda megmentette a fiatal anya életét. Micsoda fantasztikus happy end!

Ha tetszett ez a történet a családról, ahogy együtt legyőzték a halált, oszd meg barátaiddal!

betöltés...