10 szabály, amit a gazdag emberek követnek

A rohanó világban az emberek nem figyelnek oda saját magukra, ami sok problémát eredményezhet. A gazdag emberek egy bizonyos szisztéma szerint élik életüket, ami nem feltétlenül a pénzhez, hanem inkább a szokásokhoz köthető. Ha te is olyan nyugodt akarsz lenni, mint egy vagyonosabb ember, akkor kövesd a példáját, és csinálj olyan dolgokat, mint ő.

Kevesebb beszéd, több hallgatás.

Az emberek igényeinek figyelembevétele döntő fontosságú az üzleti életben is. Steve Jobs egyszer azt mondta: “Nincs értelme azért felvenni okos embereket, hogy megmondjuk nekik, mit csináljanak, azért alkalmazzuk őket, hogy ők mondják meg nekünk, mit csináljunk!”

Irodán kívül.

Szervezz át néhány megbeszélést az irodán kívülre, ez nagyszerű módszer, hogy szélesítsd a látókörödet. Nem tudsz mindent megtanulni asztalnál ülve, többet tanulhatsz, ha időről időre elhagyod.

Barátok bölcs kiválasztása.

Ha sikeres akarsz lenni, újra kell értékelned a barátságokat. Sok minden ránk ragad a barátainktól, ezért kérdezd meg magadtól, segítenek-e neked, hogy a legjobb formádat add, vagy csak lehúznak.

Tudd, mikor kell megállni.

A késő esti munka, vagy az otthoni munka nem tartozik a gazdag emberek életébe. Ők tudják mikor kell szünetet tartani. Ha nem akarsz, kimerült, vagy kiégett lenni, akkor hagyd a munkát a munkahelyeden.

Mindig tanul.

Új termékek, innovációk és technológiák szinte minden nap megjelennek. És ha a dolgok csúcsán akarsz maradni, és sikeres lenni, folyamatosan bővítened kell a tudásodat.

Passzív jövedelem forrás.

A gazdag emberek nem költenek sok pénzt designer ruhákra, ékszerekre, vagy autókra, mint, ahogy sokan gondolják. Nem pazarolják el a pénzüket, hanem gyűjtögetik, hogy újabb dolgokba tudják befektetni.

Értékeld az időd.

Próbáld meg lecsökkenteni a képernyő előtt eltöltött időt, és használd fel úgy, hogy valami hasznosat teszel, amiért a jövőben hálás leszel, függetlenül attól, hogy ez személyes fejlődést, egészséget, önkéntességet, vagy kapcsolatépítést jelent.

Olvass minden nap.

Tom Corley könyvet írt a gazdag emberek szokásairól. A gazdag emberek napi szokásai közé tartozik a napi szintű olvasás. A vagyonos emberek 88\% -a olvas legalább 30 percet naponta.

Rutin és szűrővizsgálatok.

Fontos, hogy vigyázz a testedre és az elmédre, és minden nap időt szentelj neki. Mindegy milyen tevékenységet végzel, a lényeg, hogy jól érezd magad közben, feltöltsön energiával és ellazítson. A rendszeres szűrővizsgálatok és a megfelelő étkezési szokások megakadályozzák, hogy valami bajod legyen.

Vezess határidőnaplót.

Írd össze a tennivalók listáját, a rövid vagy hosszú távú célokat, sőt az álmaidat is. Írj le mindent, ami történik veled.

via

betöltés...