Hosszú napokon át papírzacskókat ragasztott a padlóra. Itt van miért!

Házunk vagy lakásunk felújításához igencsak hozzá kell nyúlni a megtakarításainkhoz.

Általában festéken vagy tapétán lehet spórolni egy kicsit, de a padlózat mindig egy vagyonba kerül, ha nem fogjuk eltakarni szőnyeggel, padlószőnyeggel.

Egy szép, könnyen tisztítható padló, ha csak egy szobára is számoljuk, az több tízezer forint lehet. De van egy titkos, takarékos trükk – papírzacskó!

Minden, amire szükséged van:

  • Legalább egy tekercs sima csomagoló papír, vagy sok-sok sima papírzacskó, ami azonos színű
  • Nagy mennyiségű kézműves ragasztó (online elérhető)
  • Beltéri fa lakk az általunk választott színből
  • poliuretán festék
  • Festőhenger, vagy egy régi, lapos padló szivacs
  • Vödör

És itt van, hogyan csináljuk:

A “papír padló” alkalmas betonra, vakolatra, vagy rétegelt padlólemezre. Mielőtt elkezdenénk, győződjünk meg róla, hogy a padló tökéletesen tiszta, a régi padlót tökéletesen eltávolítottuk. Ha előtte szőnyeg volt, a szőnyeg ragasztóját teljesen tüntessük el. Ha van padlószegély, akkor az összeset el kell távolítani.

Annak érdekében, hogy a papírlapok jól mutassanak, egy tökéletesen sima padló szükséges. Ennek érdekében a legjobb, ha átmegyünk az egész felületen egy csiszológéppel. Ezután távolítsuk el az összes a csiszolási port, és szárítsuk meg a padlót.

Ezután szakítsuk el a papírt nagy darabokra, vagy a zacskókat és egy kicsit gyűrjük össze őket. Ezzel a folyamattal a papír úgy fog kinézni, mint egy terméskő.

Ha betonpadlónk van, a keverék aránya fele víz és fele ragasztó. Ha fapadlónk van, a keverék 75\% víz és 25\% ragasztó.

Hordjuk fel a ragasztó keveréket a padlóra, fektessünk rá egy darab papírt és hordjunk fel ragasztót a papír tetejére is.

Ismételjük meg ezt lépésről lépésre az egész padlón, kezdve a szoba széleitől a szoba közepe fele haladva. Ügyeljen arra, hogy a papírdarabok fedjék egymást. A papír terjed, amikor nedves, de zsugorodik, amikor szárad.

Miután az egész padló kész, hagyjuk, hogy a papír és ragasztó teljesen megszáradjon. A következő lépés az, hogy lezárjuk a padlót beltéri fa lakkal.

Ha tetszik a természetes színe a papírnak, akkor válasszunk egy átlátszó réteget.

Miután a lakk megszáradt, akkor kell alkalmazni több réteg poliuretán festéket. Mindig hagyjuk megszáradni, mielőtt a következő réteget ráfestenénk. Miután felhordtuk az utolsó réteget, hagyjuk, hogy a padló száradjon néhány napig. Akkor jobban ellenáll a sérüléseknek és karcolásoknak.

Használhatunk különböző tónusú festéket az egyedi “kövekhez”. Ez ad a padlónknak még természetesebb hatást.

Vághatunk különböző formákat a papírból, és ez teszi a padlót teljesen egyedivé!

Ez egy hatalmas projekt, amit nem lehet félvállról venni. De az összes vér, verejték és könnyek megtérülnek, mert egy gyönyörű, olcsó padlót kapunk, ami úgy néz ki, mintha drága, természetes kő lenne.

betöltés...