9 őrült törvény, amely csak Észak-Koreában létezik

A távoli országok sok izgalmat rejtenek, és ez alól Észak-Korea sem kivétel. Ebben a zárt társadalomban nagyon sok furcsaság van, és több olyan törvény van életben, amelyek kifejezetten őrültségnek hangzanak egy európai ember számára.

Összeszedtünk nyolcat az elképesztő szabályok közül.

1. 100\%-os részvételi arány

Észak-Koreában illegális kimaradni a szavazásból, így minden egyes állampolgár elmegy és leadja voksát az 5 évente tartott elnöki választásokon. De az eredmény, természetesen, mindig ugyanaz.

2. Fővárosi engedély

Az országban tilos szabadon költözni, és külön engedélyt kell igényelni ahhoz, hogy valaki felköltözzön a fővárosba, Pyongyangba. Az engedélyt a kormánynak kell címezni, és a költözés jogát ki kell érdemelni. Az utak le vannak zárva, így szó szerint lehetetlen eljutni egy másik városba a megfelelő papírok nélkül.

3. Kapitalista divat

Mindenféle termék tiltott, amelyet kapitalistának ítél a kormány. Bár egyre több dolgot lehet kapni a boltokban, bizonyos a kozmetikumok, ruhák, de még ételek is teljesen illegálisak az országban.

4. 106-ot írnak

Észak-Koreában évente háromszor ünneplik meg az újévet. A nyugati Gregorián, a kínai holdújévet és a Juche újévet is megtartják.

Bár a hónapok és a napok a Gregorián naptár szerint alakulnak, az évek számlálását 1912. április 15-höz kötik, az ország alapítójának, Kim Il Sung születésének napjához. 1997 óta használjak ezt a formátumot, amikor is kikiáltották, hogy 1912 volt Juche 1, így jelenleg 106-ot írnak.

5.Három generáció büntetése

Észak-Korea törvényei szerint ha valaki illegális tevékenységet folytat, a három generációs szabály szerint kap büntetést. Így, ha valakit fogolytáborba küldenek, akkor családját is bebörtönözik, és a család következő két generációjának is a rács mögött kell leélnie az életét.

6. Engedélyezett frizurák

A nők és férfiak számára is 14 darab fizura engedélyezett. A fiatal férfiak haja nem haladhatja meg az 5 centiméter hosszúságot, de idősebb korban elérheti a 7 centimétert. Kim Jong Un oldalt felnyírt haja nem szerepel az engedélyezett frizurák listáján.

7. Biblia

Mindenféle vallási megnyilvánulás teljesen be van tiltva az országban, amely hivatalosan ateista. Az embereknek az uralkodó személyi kultuszát kell követnie, és bár az összes vallás tiltott az országban, a legkeményebben a kereszténységet büntetik. A Biblia és az imádság is teljesen tiltott, és a börtönökben a keresztényeket fenyítik meg az egyik legkeményebben.

8. Külföldiek

Észak-Korea törvényei nagyon homályosak a külföldi turistákkal kapcsolatban. Évente csupán pár ezer embert engednek be az országba, és a legkülönbözőbb okok miatt letartóztathatják őket.

9. TV törvény

Észak-Korea 3 TV állomással rendelkezik, és mind kormányzati ellenőrzés alatt áll. Mindenki köteles nézni őket, hogy megismerje a politika jelenlegi állapotát és az ország fejlődését.

via

betöltés...