12 Sherlock Holmes rejtvény, amely próbára tesz, hogy milyen okos vagy

Az Egyesült Államokban a bűncselekmények egyharmada megoldódik, a többin pedig még dolgoznak, vagy nem derül rá fény. Egy jó nyomozó egyből kiszúrja ki hazudik, füllent, ki lehet a tettes. Sokszor azonban még őket is át lehet verni. Talán nem kell bemutatni a leghíresebb angol detektívet, Sherlock Holmes-ot. Rendkívül jó megfigyelőképesége azóta is híres. Ezért most összegyűjtöttünk pár rejtélyt,ami megoldásra vár. Vajon jó nyomozó lenne belőled?Most kipróbálhatod magad!

1.A mérgezés

Egy nő meghívta a vacsorára a barátait. Sült marhahús készült burgonyapürével. A desszerthez pedig felvágott egy almát, amit tejszínhabbal kinált a barátjának, a többi krémet egy külön tálba tette. A házigazda is evett az almából. A barátja mérgezésben meghalt. De hogy lehetséges ez?

2.

Egy férfi, Tom nevű barátjával, Chris-el túrázott egyik héten, vasárnap, majd értesítette bátyját Dan. A következő héten szombaton azonban Tom-ot holtan találták az erőben. Dan azt mondta, egész héten dolgozott. Chris az autópálya körül körözött,mert elveszett az erdőben. Találd ki, vajon ki hazudik?

3.

Egy gazdag úriembert, Mr. Green-t elrabolták a házából, és Sherlock Holmes-ot bízták meg a rejtély felkutatásában. A következő papírt találta a bűntett helyszínén. Sherlock tudta, hogy ez a fecni rejti a megoldást, és a következő nevek merültek fel a bűcselekménnyel kapcsolatban:

Jack Green, az elrabolt Mr.Green fia és örököse

John Jacobson, Mr. Green alkalmazottja

June Green, Mr. Green felesége.

Szerinted, ki volt a tettes?

4.

Egy hideg, téli éjszaka épp a tűznél üldögélt Sherlock, amikor hirtelen egy golyó törte be az ablakát. Gyorsan felállt, és kinézett az ablakon,majd meglátt a három fivért a szomszédból: John Bíbor, Mark Bíbor és Paul Bíbor. Másnap kapott egy levelet, amin ez állt. Szerinted ki törte be az ablakot?

5.

Ezt az embert holtan találták a hóban. Ez a párhuzamos vonal, és a lábnyomok maradtak a helyszínen. Szerinted kit kell a rendőrségnek keresnie?

6.

Egy gazdag ember egyedül élt a házában, és mivel fogyatékossággal rendelkezett, így mindent úgy hozatott a városból.Csütörtökön, mikor hozta a levelet a postás,látta, hogy nyitva van az ajtó, majd benézett, és ijedten vette tudomásul, hogy a tulajdonos úszott a vérben. A tornácon a következőket találta, mikor körbe nézett: 2 palack tej, hétfő újság, katalógus, szórólapok és bontatlan levelek voltak. Mikor Sherlock megérkezett, ő egyből rávágta, hogy a postás a gyilkos. Vajon honnan tudta?

7.

2 barát elment egy hegymászó túrára. De csak az egyik tért vissza, és azt mondta, hogy a barátja megcsúszott és meghalt. A vizsgálat után a rendőrség letartóztatta, mondván: hogy hívást kaptak az utazási irodától, hogy megölte a barátját. Honnan tudták, hogy gyilkolt,mikor az utazásról senkit nem tajékoztatott?

8.

Egy Evan nevű férfi hívta a rendőrséget, hogy megtalálta a barátját holtan. Azt mondta,hogy kiadta a házát a barátjának, Liamnak. Ő éppen(mikor megtalálta) ért haza Argentínából, hogy csatlakozzon hozzá. Amikor a rendőrség megérkezett, már tudták, hogy hazudik. Vajon miből gondolták?

9.

Ez a kép a készségeket teszteli. Az egyik hölgy a mélyszegénységből jött, majd miután párja rendezte az adósságait, megölte őt. Melyikük volt az?

10.

Ez a férfi 2 napja ébredt fel a kómából. Hirtelen megérkezik két nő a kórházba, de mivel amnéziában szenved, nem tudja kik ők. Az egyik azt állítja a felesége, a másik pedig, hogy gyerekeik vannak. Ki lehet vajon az igazi élettársa?

11.

Nézd meg alaposan a képet,és hagyatkozz a képességeidre, megérzéseidre. Sok minden árulkodó lehet. Melyik család a szegény szerinted?

12.

És a bónusz. Sherlock másodpercek töredéke alatt rábökött, ki a tolvaj. Neked is megy?

És a megoldások:

1.

A méreg a tejszínhabban volt.

2.

Chris hazudik. Ha egy hétig az erdőben volt, hogy lehet frissen borotvált?!

3.

Az emberrabló John Jacobson volt.

4.

Mark volt. A kérdőjel szimbolizálja a nevét, ugyanis a jel angolra lefordítva mark. Így volt Mark Bíbor a tettes.

5.

Egy kerekesszékes ember volt a tettes.

6.

Mivel hiányoztak a keddi és szerdai újságok, így a postás tudta,hogy halott, ezért nem hagyta ott az újságokat,mivel nem olvassa őket senki.

7.

A férfi lefoglalta a jegyeket magának, de a visszaútra már csak egy főre vásárolt jegyet.

8.

Amikor Kaliforniában nyár van, akkor Argentínában tél. És Evan-nak leégett az arca a naptól…

9.

Akik szegények voltak, és hirtelen lettek gazdagok, vagy lett pénzük,mindig többet költenek arra, hogy annak is nézzenek ki.

10.

A vörös ruhában lévő nő hazudik, nem visel gyűrűt.

11.

A bal oldali család. A szegényebb családok inkább a magas energiaértékű ételekre költenek mint a pizza.Egy gazdagabb család inkább minőségi ételekre költ, több zöldségre és húsra.

12.

És a bónusz: A bolt nem értékesít, nyuszit, autót, vagy mackót, ami a többi vásárlónál van. Ellenben golyó alakú dolgokat, igen. Így a “terhes” nő a tolvaj.

via

betöltés...