8 érdekes mutatvány, amihez az illúzió mesteri trükköket alkalmaznak

Ha továbbra is szeretnéd önfeledten élvezni a bűvészek ámulatba ejtő produkcióit, inkább hagyd ki ezt az összeállítást!

A bűvészek trükkjein tátva marad mindenki szája, de valójában semmi hihetetlen nincsen az illúziók mögött és a bűvészek sem hisznek a paranormális jelenségekben. Az elképesztő mutatványokat precizitással és jól kigondolt koreográfiákkal érik el.

Úgy döntöttünk, hogy lerántjuk a leplet a legnépszerűbb trükkök titkairól.

1. Amikor egy embert mássá varázsolnak

A bűvész egy zsákba ül, amire asszisztense egy erős csomót köt. Majd a bűvész egy zárható ládába bújik, amit asszisztense lelakatol. A segítője rááll a dobozra, felemeli köpenyét, és mikor lehullik a lepel már a bűvész áll a láda tetején. Majd kinyitja a ládát, szétcsomózza a zsákot, amiből asszisztense ugrik elő – általában egy másik öltözetben, hogy még látványosabb legyen a trükk.

A titok: A zsákból van egy másik kijárat is, amit általában egy belső cipzárral oldanak meg, így a bűvész könnyedén ki tud mászni belőle. Az asszisztense csupán a láda szélére áll, míg a közepén egy nagyon könnyedén kinyitható tető van, így egyszerűen helyet tudnak cserélni. Minél gyorsabban meg tudják oldani a cserét, annál látványosabb lesz a mutatvány.

2. Késdobálás

Első ránézésre egy ilyen trükk nagyon veszélyesnek tűnik, de valójában az ember, aki a céltáblára van feszítve mindig biztonságban van.

A titok: A bűvész valójában nem is dobja el a késeket, hanem hihetetlen gyorsasággal egy titkos zsebbe teszi azokat. Van egy plusz segítője a céltábla mögött, aki hátulról nyomja bele a késeket a táblába. Az egész trükk annyira gyors és jól koordinált, hogy a nézőkben meg sem fordul az, hogy nem a bűvész dobta a késeket a táblára.

3. Kinyújtás

Az asszisztenst egy nagy dobozba helyezik, amiből csak a feje két lába és két keze látszódik ki. Majd a bűvész hihetetlen pozíciókba húzza szét asszisztense testét.

A titok: A bűvész először megmutatja, hogy a doboz teljesen üres, de valójában még további két asszisztense rejtőzik benne. Az ő kezeik és lábaik látszódnak ki a dobozból, míg a színpadi asszisztens csak az arcát mutatja a közönségnek.

4. Így lesz a vízből jég

A bűvész vizet tölt egy bögrébe, de egy jégkocka esik ki abból, amikor megfordítja. De természetese nem a fizika törvényeivel játszik ilyenkor.

A titok: A bögrében egy szivacs van, ami azonnal felszívja az összes vizet. Mellette pedig egy jégkocka van elrejtve. Ezt a trükköt könnyen bevetheted otthon is, csak vigyázz nehogy üvegpohárral akard bemutatni.

5. Eltűnő galambok

Az illuzionista egy vagy két galambot helyez egy dobozba. De mikor a felnyitja a tetejét, a madarak már nincsenek benne.

A titok: Egy rejtett fülke rejlik a dobozban, ahol teljesen biztonságban vannak a madarak. A doboz tetején van a titkost rész, ami miatt úgy tűnik, hogy a galambok eltűntek, de valójában a tetőben még mindig ott gubbasztanak.

6. Élve eltemetve

Ezt a trükköt mindig a szabadban mutatják be. A bűvészt egy dobozba helyezik, majd asszisztense beföldeli. Egy pár másodperccel később kiszabadul ebből a veszélyes helyzetből. Ez valóban egy nagyon kockázatos trükk, szóval csak nagyon kevés profi vállalkozik rá. De ha mindent pontosan csinálnak, akkor sinkéi semmi bántódása nem esik.

A titok: A dobozon van egy titkos ajtó oldalt, amiből kimászva a bűvész egy másik földalatti szobába kerül, ahol van oxigén is. A bűvésznek valójában csak kis ideg kell visszatartania lélegzetét, míg asszisztense teljesen beássa, és utána átmászik a biztonságos kamrába.

7. Tű a bőr alatt

A bűvész nem érez semmilyen fájdalmat ez alatt a rázósnak tűnő mutatvány során.

A titok: Valójában nem is a bőrén szúrja át a tűt, csupán egy réteg szépen sminkelt gumi darabon. A tűbe helyezik a művért ami az átszúrás közben kicsordogál a műbőr alól.

8. Kardnyelők

Ez a trükk teljes mértékben a bűvész ügyességén múlik.

A titok: A bűvész tényleg lenyeli a kardot, ezért nagyon sok gyakorlást igényel, hogy a testét úgy tartsa, hogy torka és nyelőcsöve egy vonalban legyenek, így nem ér hozzá a kard semmilyen belső szervéhez.

via

betöltés...