A tinédzser elvesztette a fél arcát egy szörnyű balesetben: 10 évvel később leveszi a maszkot, és felfedi új önmagát

1999-ben elkezdődött a nyári szünet, ahol a fiatalok önfeledt szórakozásba kezdenek. Sajnos ez sokszor felelőtlen játékba torkollik, aminek néha baleset a vége. A 16 éves Chrissy esetében majdnem az életébe került.

Egy bulit szervezett a házukban, ahol ment a szórakozás, fogyott az alkohol, hangosan dübörgött a zene. Hamarosan azonban minden megváltozott egy pillanat alatt.

Az egyik fiatal talált egy shotgun típusú fegyvert, ami szórt lövést ad le, és rövid távon belül hatásos, de ott nagy károkat tud okozni. Chrissy felszólította a barátját, hogy tegye le a fegyvert, aki nevetett, hogy nincs megtöltve.

Egy pillanattal később hangos dörrenés rázta meg a szomszédságot, majd Chrissy a földre zuhant. Akkori barátja, Will O’Brien így írta le az eseményeket:

„Olyan sérülést láttam, amit senki nem élne túl, csak aki nagyon erős. És ő még akkor is próbált felállni.”

Az orvosoknak sikerült életben tartaniuk a lányt, de a fél arcát, beleértve a szemeit is, elvesztette örökre. Sokáig még kómában feküdt.

„Az első dolog, amire emlékszem, hogy felkelek a kórházban, és megkérdezem, hogy ott vagyunk- már? Az elmémben a családdal nyaraltunk és azt hittem, elaludtam a kocsiban.” – mondja Chrissy. – „Amikor ráeszméltem, mi történt velem, akkor tudtam, hogy két választásom van. Vagy siránkozok, vagy kitalálom, mit kezdjek az életemmel.”

Akkori kapcsolata hamar véget ért, bár párja nagy segítség és támasz volt neki. De ezzel a romantika nem veszett ki örökre az életéből. Egy vakoknak szervezett csoportban újra rátalált a szerelem egy férfi személyében, aki szintén 16 évesen vesztette el a látását, csak egy betegség következtében.

Mindennek az ellenére, amin keresztül kellett mennie, Chrissy végig megtartotta a pozitív szemléletét. De egy dolgot nagyon szeretett volna. Egy arcot, amire mosolyogva nézhet a gyereke.

11 évig viselt maszkot, mire ez megadatott neki. Nem volt könnyű dolga a sebészeknek, de elképesztő, amit csináltak:

“Nem vagyok az, aki azt akarja, hogy sajnálkozz rajtam. Még mindig élek. Még mindig itt vagyok. Nagyon boldog vagyok”

Bár Chrissy protézisét néhány év alatt ki kell cserélni, azt mondja, hogy a jövője fényes lesz.

Milyen inspiráló és erős nő vagy, Chrissy! Lenyűgözött az életedhez való hozzáállásod és az, ahogyan minden kihívással találkoztál.

Az erősség nem jelenti azt, hogy nem érez fájdalmat. Ez azt jelenti, hogy felismeri és megpróbálja megérteni, hogy erősebb legyen.

Oszd meg ezt a történetet, hogy tisztelegj ennek a csodálatos nőnek, Chrissy Steltznek!

via

betöltés...