Itt van 4 dolog, ami akkor történik, ha hideg szobában alszol

Sokan imádnak a párnák és paplanok tengerében aludni. Vannak olyanok, akik csak egy lepedőt terítenek magukra. De vajon mikor leszünk a legkipihentebbek?

Van egészségesebb módja az alvásnak? Itt olvashatsz a legújabb kutatásról.

Tudjuk, hogy az alvás, és hogy kipihentek legyünk fontos. Viszont tudod-e, hogy hálószobád hőmérséklete jelentős szerepet játszik az alvás minőségében és az általános egészségi állapotban. Az alváskutatók tudományos tanulmányai azt mutatják, hogy a hűvös (de nem fagyos) szobában alszunk a legjobban. Itt van 4 speciális előnye ennek a technikának:

1.)    Jobb alvás

A test hőmérséklet a késő délutáni órákban csúcsosodik majd elkezd esni. A test az alvás mélységében, közvetlenül reggel előtt ér el a legalacsonyabb hőmérsékletet.

Tehát egy hűvösebb helyiség segít gyorsabban elaludni, segítve a test könnyebb hozzáigazítását a természetes ciklusához. Teste nem fog harcolni.

2.)    Fiatalosabb megjelenés

Amikor a helyiség, amelyben alszol, túl meleg, a szervezet csökkenti a melatonin hormon termelését. A melatonin lassítja az öregedést. Tehát, tartsd lent a hőmérsékletet, és a tested melatonint fog termelni – fiatalos leszel, és friss.

3.)    Fogyás

Amikor éjszakai hőmérséklete lecsökken, a szervezet csökkenti egy másik hormon, a kortizol termelését. A hűvös hőmérséklet segít a szervezetnek “barna zsír” -termelni.  Energiát éget, hogy a testnek melege legyen, amikor a hőmérséklet csökken. Tartsa alacsonyan a termosztátot, és ösztönözheti testét, hogy barna zsírt termeljen, ami végső soron segíthet a súlycsökkentésben.

4.)    Alacsonyabb a cukorbetegség kockázata

A barna zsír növekedése mellett az alvási ciklusokban az alacsony hőmérséklete is segít a szervezetnek az inzulinszintet szabályozni. Az inzulin egy olyan hormon, amely szabályozza a vércukorszintet.

via

betöltés...