Ezek a szülők minden nap megünnepelték a gyógyíthatatlan babájuk születését. Sírtam, amikor megláttam, hogy mit csináltak a 99. napon.

Matt és Ginny Mooney Arkansasből alig várták, hogy találkozzanak első gyermekükkel. De hat hónapos terhesen, Ginny-vel rossz hírt közöltek az orvosok: A babával baj van, nem fog egészségesen megszületni.

A születendő gyermek Edwards-szindrómában szenved. Ez a genetikai rendellenesség okozza a legtöbb babánál, hogy már a méhben meghal, vagy néhány nappal a születés után. Matt és Ginny nem adták fel a reményt.

Eliot Hartman Mooney megszületett két hónappal később. Fejletlen volt a tüdője és volt egy lyuk a szívében, de Eliot életben volt. Az első gyermekes szülők annyira izgatottak voltak, hogy megünnepelték gyermekük születését minden nap 16:59-kor (amikor megszületett).

Két hét után Eliot haza mehetett a szüleivel. A babának speciális ellátásra volt szüksége a nap huszonnégy órájában: A tüdejének szüksége volt extra oxigénre, és enni egy csövön keresztül tudott. Meg kellett etetni három óránként, és a folyamat nehéz volt, de Matt és Ginny szerencsésnek érezték magukat, hogy minden pillanatban együtt voltak.

Amikor két hónapos volt, Eliot elkezdte szopni a hüvelykujját, ami izgalmas volt, mert a legtöbb baba Edwards szindrómával alig tudja kinyitni az öklét. Három hónap után, Eliot már nem függött külön oxigéntől. A szülők elvitték a kórházba, hogy megmutassák az orvosoknak és nővéreknek. Mindnyájan döbbentek; Néhányan még azt sem gondolták volna, hogy túl éli a saját születését.

De sajnos, az élete 99. napján, Eliot útja véget ért. A szülők elengedtek 99 léggömböt a temetésen, minden napra egy, amit a fiúkkal tölthettek. “Milyen csodálatos volt nézni. Olyan gyorsan távoztak, mint te,” mondta Eliot apja.

“Tehát ma ünneplünk. Bár elmondhatatlanul hiányzol, bennünket csak a Földön választottak el. Hamarosan találkozunk, fiam. Anya és apa.

Íme a videó Eliot rövid életéről:

Eliot Hartman Mooney 99 napot élt, de tovább, mint bárki gondolta volna.

betöltés...