11 remek módszer, hogy életre keltsd a ruháidat

Miért van az, hogy mindig éppen a kedvenc ruhánkkal történik valami? A jó hír az, hogy egy folt, de még egy szakadás sem jelenti feltétlenül a ruha végét. Könnyen új életet lehelhetünk kedvenc ruhadarabjainkba egy kis találékonysággal és néhány egyszerű trükkel.

Combjánál kiszakadt farmer javítása

A combrésznél kiszakadt farmernadrágot fordítsd ki, és vagdosd le a felesleges szálakat, hogy egy tiszta lyukat kapj. Tégy egy farmer foltdarabot a lyukra, és előmelegített vasalóval vasald 30 másodpercig. Fordítsd vissza a nadrágot, és varrógéppel varrd rá a foltot.

Unalmas fehér pólóból színpompás mestermunka

Csípd össze a pólót azon a ponton, ahol szeretnéd, hogy a keletkező minta középpontja legyen. Majd hajtsd össze a pólót a képen látható módon. Egy befőttes gumi segítségével csomagold össze. A befőttes gumi közötti részekre vidd fel a textilfestéket. Fedd be műanyag fóliával, és hagyd állni 4-6 órát. A legmagasabb hőfokon mosd ki egy kevés – nem fehérítős – mosószerrel.

Izzadságfolt eltávolítása citromlével vagy szódabikarbónával

Keverj össze citromlevet és vizet, a keverékkel pedig dörzsöld be a sárga izzadságfoltokat. Ha a folt nagyon durva, citromlé helyett használj szódabikarbónát. Vízzel elkeverve készíts belőle pasztát, és ezt dörzsöld be a foltba. Hagyd állni néhány percig, majd gépben mosd ki a ruhát.

Egy kevés vodkával száműzheted a rossz szagot a ruháról

Ha sietned kell, és már nincs időd kimosni a ruhádat, de az erős, kellemetlen szagától muszáj megszabadulnod, fújd be vodkával, és hagyd megszáradni. Az alkohol elpusztítja a bűzt okozó baktériumokat.

Alapozó folt eltávolítása borotvahabbal

Ha rácseppent az alapozó a felsődre, vagy összekented vele a ruhádat, mikor éppen levenni próbáltad, tégy rá borotvahabot, majd dobd be a mosógépbe.

Vízfoltok eltávolítása bőrcipőről egy puha sörtéjű fogkefe és ecet segítségével

Ha az eső vagy a hó csúnya foltokat hagyott a cipőn, egy puha sörtéjű fogkefét márts ecetbe, és dörzsöld vele a foltot.

Beragadt cipzár ellen vazelin és fültisztító pálcika

Tégy egy kevés vazelint a beragadt cipzárra egy fültisztító pálcika segítségével, és a cipzár máris újra mozgatható lesz.

Velúrról foltok eltávolítása körömreszelővel

A velúrról egy körömreszelővel finoman ledörzsölheted a foltokat.

Rúzsfolt eltávolítása hajlakkal

Fújj egy kevés hajlakkot a foltra. Hagyd hatni néhány percig, majd mosógépben mosd ki a ruhát.

Büdös cipő ellen szódabikarbóna

Edzés után szórj szódabikarbónát a cipő belsejébe. A szódabikarbóna magába szívja a nedvességet, és semlegesíti a szagokat.

Ha a pulóvered szöszölődik, dobd a fagyasztóba

Hogy többé ne szöszölődjön, tedd be a pulcsidat a fagyasztóba, mielőtt viselnéd.

via

betöltés...