10 nem egyértelmű jel, hogy a házad betörők tartják szemmel

Évente körülbelül 901 lopást jelentenek be a rendőrségen. Annak érdekében, hogy te ne legyél része ennek a statisztikának, és képes legyél megvédeni az otthonodat, szükséges néhány beavatkozás hozzá, ilyen például a riasztó rendszer betelepítése, masszívabb, biztonságosabb zárak, vagy esetleg komplett ajtó vétele. De még a legóvatosabb emberek sem mindig veszik észre, hogy a rablók már megkezdték otthonuk felderítését, csak a megfelelő pillanatra várnak, hogy lecsaphassanak. Elhoztunk néhány jelet, ami egyértelműen azt jelenti, hogy a házadat kiszemelték.

Átnézik a szemetet.

Nagyon gyakran az emberek a feleslegessé vált papírokat kidobálják a szemétbe, amely fontos információkat tartalmaz, mint például a neved, születési dátumod, munkahelyed címe, útlevélszámod és egyéb adatok. Ezek az adatok azok, amelyeket a rablók saját célokra fel tudnak használni.

A kutya eltüntetése.

A házakat őrző kutyák a rablók számára csak terhet jelentenek. Ezért megpróbálnak tőlük megszabadulni, amikor a tulajdonos nincs otthon.

Üres üzemanyagtartály.

Annak érdekében, hogy a rablók megakadályozzák, hogy időben hazaérj, leeresztik a benzint. A legrosszabb esetben nem is jutsz el a benzinkútra, ami azt jelenti, hogy később érsz csak haza.

Egy új alkalmazott.

Ha takarító cégek szolgáltatásait használod, általában mindig ugyanaz a személy megy ki hozzád takarítani, de amikor egy új alkalmazott jelenik meg az aggodalmat kelthet. Különösen, ha a cég semmit nem mondott erről. Az új “házvezető” lehet egy rabló, aki felméri az otthonodat.

Törött ablak.

Néhány bűnöző kavicsot dobál az autó vagy az otthoni ablak üvegére, hogy ellenőrizze, a tulajdonosok otthon vannak-e, illetve, hogy a riasztó működik-e. Ha egy tulajdonos vagy szomszéd sem jön ki, hogy ellenőrizze, mi történik, és a rendőrség sem jelenik meg, akkor az segíthet a rablóknak kiszámítani a megfelelő időt a rablásra.

Fényekkel kapcsolatos problémák.

Ha olyan házban laksz, ahol mozgásérzékelős lámpák vannak az udvarban, akkor azonnal ellenőrizd, ha hibásan működik. A kissé lecsavarodott, de ki nem égett izzók jelzik, hogy valaki be akar törni a házadba.

Reklámok és matricák.

A rablók jelezni tudják, hogy könnyű betörni a házadba, lakásodba a kereskedelmi szórólapok és egyszerű matricák segítségével. Ha nyaralni mész, kérd meg a szomszédokat, hogy ne csak reklámújságokat, hanem a leveleket is vegyék ki a postaládából. Egy rakás papír a postaládában nyilvánvaló jel, hogy a tulajdonosok nincsenek otthon.

Furcsa jelek.

Töröld le az esetleges gyanús jeleket, amelyek a lakásod vagy házad ajtaján, kertlámpákon, vagy egyszerűen az otthonod közelében jelennek meg. A rablók megjelölik azokat a házakat, ahova be akarnak törni, csak a megfelelő időpontot várják mikor szabad az út.

Ismeretlen számok hívása.

Annak érdekében, hogy a rablók megtudják, mikor nincsenek otthon a tulajok, egyszerűen felhívják az otthoni telefonszámot. Ha egy kisgyerek veszi fel a telefont, a rablók megpróbálhatnak információt kicsalni tőle. Mondd el a gyerekeidnek, hogy ne mondjanak semmit a telefonba.

Törött zár.

Az ajtón lévő zár vagy karcolás egyértelmű jel lehet, hogy valaki megpróbált betörni a házadba. Azonnal hívd fel a rendőrséget, cseréld le a zárat egy megbízhatóbbra, és telepíts riasztót a házba.

Ne feledd, hogy ha hazamész, és rajtakapod a rablókat, ne próbáld meg őket megijeszteni, vagy elkapni. Az életed értékesebb, mint bármi más.

via

betöltés...