11 egyszerű szokás, amely jobbá fogja tenni az életedet

Ha szeretnéd, hogy a világ jó irányba változzon, időnként a saját életedben kell kezdeni a változtatást. Napközben rengeteg dolgot automatikusan csinálunk. Miért ne lehetnének ehelyett hasznos szokásaink? Ezt elérni egyáltalán nem nehéz és nem is unalmas!
Olyan hasznos szokásokat gyűjtöttünk össze, amiktől nem csak a napod, de az életed is jobb lesz!

10. Kezdd a napot egy pohár citromos vízzel!

Egy pohár langyos vízbe keverj citromlevet, fűszerezd egy csipet cayenne borssal és minden reggel idd meg! Ez a rituálé beindítja az anyagcserédet, mire elkezded a reggelit. A citromlé C-vitamin tartalma véd a kórokozók ellen, a cayenne bors pedig az anyagcserét gyorsítja fel. Ez az egyszerű szokás hamarosan a bőröd állapotában is látványos javulást fog hozni.

9. Kamillás főzetből készült jégkockákkal dörzsöld át az arcod!

Másik hasznos reggeli szokás, hogy átdörzsölöd az arcod olyan jégkockákkal, melyeket kamillás főzetből készítettél. Segít, hogy megszabadulhass a mimikai ráncoktól, emellett javítja a bőr anyagcsere folyamatait is. Közvetlenül utána pedig, a reggeli puffadtság helyett, friss, rózsás arcot és bársonyos bőrt fogsz viszontlátni a tükörben.

8. Vigyél magaddal könnyű rágcsálnivalót!

Az egészségtelen nassolnivalók az ellenségeink. Talán nem tűnik annyira nehéznek nemet mondani a kekszre és a csokira, de a statisztikák szerint a legtöbben mégsem képesek rá. Hogy csökkentsd a nassolási vágyadat két étkezés között, vigyél magaddal egészséges rágcsálnivalót! Ez lehet gyümölcs, joghurt vagy dióféle. A szokás, hogy ételeket nassolsz, amik nincsenek tele káros szénhidrátokkal, már egy hónap után látványos eredményekkel fog járni.

7. Használj fogselymet!

A fogaid egészsége nagyban múlik a szervezeted egészségi állapotán. A tudósok szerint például a fogak és a keringési rendszer állapota között közvetlen összefüggés van. Ezért érdemes a fogápolási szokásaidat kibővítened a fogselyem használatával. Segítségével kitisztíthatod a fogközöket és a fogkefével nehezen hozzáférhető helyeket is.

6. Minden étkezés után egyél egy almát!

Ajánlott minden étkezés után fogat mosni, de nem mindig lehetséges. Van azonban erre egy nagyon jó megoldás, mégpedig az, hogy minden étkezés után megeszel egy almát. Ezzel megtisztíthatod a fogaidat és a szádat az ételmaradékoktól, javíthatod az ínyben a vérkeringést és helyreállíthatod a szájüreg pH értékét. Ezzel a szokással búcsút mondhatsz az ínybetegségeknek.

5. Végy váltózuhanyt mindennap!

Csak néhány perc ebből a szokásból fantasztikus előnyöket tartogat számodra! A hideg-meleg váltózuhany erősíti a vérereket és az idegeket is. Ez az egyik legjobb módszer a visszér megelőzésére és kezelésére is.

4. Tégy egy üveg vizet az íróasztalodra!

A legtöbb ember észre sem veszi, hogy teste dehidratált. Ha egészséges életet akarsz élni, a listádon az első dolog kell legyen a vízivás. A tea, a kávé és a szénsavas üdítők azonban nem részei ennek a listának! Mindig vigyél magaddal egy üveg vizet és ne felejtsd el a munkahelyeden az íróasztalodra is kitenni! Még jobb, ha a telefonodat is beállítod, hogy minden órában emlékeztessen, igyál vizet!

3. Egyél magvakat, dióféléket!

Naponta 50 grammot kellene megenni belőlük. Bármilyen magból vagy dióféléből, amit csak szeretsz. A bennük lévő zsírsavaknak és omega-3 zsírsavnak köszönhetően erősítik az érrendszert, a hajat és a körmöket. Szelént, antioxidánsokat, E-vitamint és növényi szterolokat (természetes anyagok, melyek csökkentik a koleszterinszintet) is tartalmaznak, ezenkívül található bennük kálium, magnézium, kalcium, vas és cink is. Igazi tápanyagbombák!

2. Aludj zokniban!

Nyáron pamut, télen gyapjú zoknit viselj! Zuhany után, mielőtt ágyba bújnál, kend be a talpadat és a lábfejedet bőségesen kókuszzsírral, amihez keverj hozzá néhány csepp mentaolajat. Masszírozd be, hogy jobban be tudjon szívódni és ezután húzd fel a zoknit. Az eredménytől nagyon boldog leszel már másnap reggel! Egy hónappal később sehol nem lesz durva a bőr a lábfejeden!

1. Olvass mindennap!

Az olvasás olyan szokás, amiről te sem mondhatsz le! Javítja a memóriát, a logikus gondolkodást és a képzelőerőt. Bebizonyították, hogy a rendszeres olvasás lassítja (vagy akár megállítja) az Alzheimer-kórt és a demenciát. Hogy könnyebben elsajátíthasd ezt a szokást, a ház minden szegletében helyezz el egy könyvet. Tegyél a fürdőbe, a konyhába és az ágy mellé is. Ne felejts el egy könyvet betenni a táskádba, így a buszon vagy várakozás közben is tudsz olvasni. Ha most kezded magadévá tenni ezt a szokást, indíts napi 15-20 perc olvasással, majd ezt fokozatosan növeld.

Bónusz: Ragaszkodj az egészséges ételekhez!

Ezekkel a szokásokkal egészségesebbé és erősebbé teheted a testedet:

  • Az erős, tiszta tüdő érdekében rágcsálj el naponta 3-5 friss borsmenta levelet.
  • Orrdugulás ellen forró vízhez tégy néhány csepp borsmentaolajat és inhalálj.
  • Főzz nyers gyömbérrel! Orvossal való egyeztetés után étrendkiegészítő formájában is szedheted.
  • Igyál meg napi 2-3 bögre édesgyökér teát néhány napon át, ha légzőszervi vagy tüdőbetegségben szenvedsz. A teát 1 teáskanál édesgyökér porból és egy bögre forró vízből készítsd el. Hagyd állni 10 percig.
  • Használj oregánót a főzéshez!
  • Egyél nap mint nap fokhagymát, kurkumát, grapefruitot, gránátalmát és sötét színű bogyókat.

via

betöltés...