Ez a nő maga mögött hagyta az újszülött kisbabáját a kórházban. Húsz évvel később rájött, hogy a lányából híres ember lett.

A 2012-es Paralimpiai Nyári játékok (London) alatt az egész világ egy nőről beszélt: a 20 éves Jessica Long. Öt arannyal és két ezüstéremmel a legsikeresebb fogyatékkal élő úszónő lett a történelem. De amit sokan nem tudnak róla, Jessica élete nagyon súlyos megpróbáltatásokkal indult.

Publiée par Jessica Long sur Mercredi 6 juin 2012

Jessica most az USA-ban, de egy kis orosz faluban, Bratszk közelében, Szibériában született. A biológiai szülei a Tatiana nevet adták neki, de nem voltak hajlandóak otthont adni neki.

Tatiana úgynevezett fibula hemimeliával született. Egy olyan rendellenesség, amikor a lábai alsó részének a csontjai hiányoznak. Az orvosok megállapították, valószínűleg soha nem lesz képes járni.

Attól tartva, hogy nem bírnák a terheket a lányuk fogyatékossága miatt, a szülei úgy döntöttek, hogy örökbe adják.

Tatiana életének első évét egy szegény árvaházban töltötte Szibériában. A források szűkösek voltak – nem tudták pelenkázni a gyerekeket és régi rongyokat használtak pelenka helyett. Amikor Beth és Steven Long felfedezték a kislány profilját a nemzetközi örökbefogadási adatbankban, azonnal tudták, hogy örökbe szeretnék fogadni. Úgy döntöttek, hogy beutazzák a fél világot, hogy elindítsák a folyamatot.

Az örökbefogadása során azt mondták a párnak, hogy Tatianának nincsenek élő rokonai. Hazavitték a 13 hónapos babát az Egyesült Államokba, és adtak neki egy új otthont, és egy új nevet: Jessica. Amikor még csak 18 hónapos volt, a lábait amputálták, és megtanult járni protézissel.

Can't keep me away from the water. Baby Jess!

Publiée par Jessica Long sur Jeudi 3 mai 2012

Tizenkilenc évvel később, amikor az egész világ ünnepelte a „sellőt”, Jessica bejelentette, hogy meg akarja tudja, mi történt a biológiai anyjával. Tudta, hogy fiatalon adoptálták, de úgy tudta egészen eddig, hogy a biológiai szülei meghaltak. Amikor felvette a kapcsolatot az orosz hatóságokkal, hogy megtudja, hogyan haltak meg, meg volt lepődve, amikor megtudta, hogy még mindig élnek, Bratszk közelében.

A powerful start is half the battle – as you see here is U.S. swimmer Jessica Long.

Publiée par Jessica Long sur Lundi 1 octobre 2012

Jessica azonnal tudta, hogy találkozni akar velük. Csodálatos életet élt, és megvalósította az álmait – most egyszerűen köszönetet akart mondani, akik életet adtak neki.

“When you feel like giving up remember why you started in the first place.”

Publiée par Jessica Long sur Jeudi 7 janvier 2016

Jessica biológiai anyja majdnem elájult, amikor az újságíróktól tudta meg, hogy mi történt a lányával. Egy világszínvonalú úszó vált belőle és most kapcsolatba akar lépni vele. Könnyekben tört ki, és úgy döntött, hogy ír Jessicának egy levelet és megszervez egy találkozót.

Végül 2013-ban Jessica meglátogatta a szülőföldjét. A biológiai anyja teljesen meghatódott, amikor először látta meg a lányát közel 20 éve. Megölelte Jessicát, és azt mondta: „Kislányom. Annyira sajnálom.” Jessica nem értette az orosz szavakat, de azon az éjszakán küldött egy üzenetet az anyjának a Facebookon. Azt írta: „Én egyszerűen csak szeretlek.” Ezek voltak azok a szavak, amikre az anyja sosem számított.

Thank you for all the love and support tonight. I have received so many wonderful messages and I am overwhelmed by the…

Publiée par Jessica Long sur Samedi 22 février 2014

Ha esetleg értesz oroszul, nézd meg ezt a videót, és megtudj többet erről a megindító történetről…

Jessica találkozása a biológiai szüleivel majdnem olyan csodálatos, mint az atlétikai eredményei. Beutazta a fél világot, hogy találkozzon az anyjával, és tudassa vele, hogy hálás neki, amiért a világra hozta. Ez egy csodálatos történet a szeretetről és a megbocsátásról.

betöltés...