7 rossz párkapcsolati tanács, amit soha nem szabadna követned

Mindnyájan kapunk tanácsokat a párkapcsolatokat illetően: és bár a barátok és családtagok csak jót akarnak, sokszor megesik, hogy olyan ötleteik vannak, amelyeket jobb nem megfogadni. Egy kapcsolatot a legjobban a két benne élő szereplő ember látja át, ezért nem szabad nagy teret engedni a kívülállók tanácsainak. Ha meghallgatjuk őket, érdemes erősen szelektálni. Ezeket például mindenképp kerüljük…

“Keress valakit, aki jobb nálad!”

Ha csak azért kezdesz bele egy kapcsolatba, hogy ebből valamilyen előnyöd származzon, annak sosem lesz jó vége.

“Mutasd meg nekik, ki a főnök! Ne hagyd, hogy felülkerekedjenek!”

Egy kapcsolat két egyenlő félből áll, ha a pár egyik fele elkezd uralkodni a másikon, az egy egészségtelen viszony kialakulásához, és boldogtalansághoz vezet.

“Elvárás, hogy a partnered mindig romantikus legyen!”

Minden párkapcsolatnak megvannak a szakaszai, természetes, hogy az elején még rózsaszín köd vesz körül mindkettőtöket. De azt elvárni, hogy a párod mindig úgy viselkedjen, mintha állandóan nászúton lennétek, nem túl szerencsés dolog. A szerelem előbb-utóbb úgyis elmúlik, helyét átveszi az erős szeretet.

“Inkább meg se szólalj. Az csak rontana a dolgon.”

A viták elkerülhetetlenek egy egészséges kapcsolatban, és a legjobb, ha a problémákat akkor oldja meg az ember, amikor felmerülnek. Nem bölcs dolog elfojtani a sérelmeket, mert az állandó nyelés csak szép lassan szétrohasztja a kapcsolatot.

“Jogod van elolvasni a beszélgetéseit!”

Mindenkinek joga van a privát szférájához. Nem szabad engedni, hogy a másik féltékenykedése annyira megbilincseljen, hogy beleolvasson a magán chat-beszélgetésekbe, SMS-ekbe. Ha a partner ilyeneket megenged magának, és elszaporodnak az ellenőrző telefonhívások, ott már rég nem beszélhetünk bizalomról. Ami pedig egy egészséges kapcsolat elengedhetetlen feltétele.

“Hívd fel rá a figyelmét, hogy nem keres eleget”

Akár férfiről, akár nőről van szó, senki nem szereti azt hallgatni, hogy kereshetne többet is. A pénz elengedhetetlen az élethez, ezért mindenki törekszik arra, hogy minél többet haza tudjon vinni, nem kell erre folyton emlékeztetni, mert ezekből lehetnek a legnagyobb viták.

“Nézz rám és tanulj.”

A saját példád ne legyen lecke a partnerednek, azt tartogasd a gyerekeidnek.  Együtt kell megoldanotok a problémákat, ne várd azt, hogy a partnered úgy reagál valamire, mint azt korábbi partnereid tették, hiszen különbözőemberekről van szó, és a kapcsolatotok is teljesen egyedi, nem lehet párhuzamokat vonni sem a múlttal sem más párokkal.

Végezetül egy közhelyes ábra arról, hogy a különböző intelligencia milyen eredményekre vezet a párkapcsolatban. Millió ellenpéldát tudunk felhozni, nem igaz?

via

betöltés...