15 szépségtipp, amely megkönnyíti minden nő életét

A világon a legtöbb nő törődik a megjelenésével, és mindig tökéletesen akar kinézni. A szépségipar a csúcson van, de a legtöbb termék szinte megfizethetetlen, és ugyanez mondható el a különböző kozmetikai kezelésekről. Szerencsére ezeket a készítményeket és procedúrákat helyettesíthetjük olyan olcsóbb lehetőségekkel, melyek gyakran hatékonyabbak is. A következő módszereket bármikor alkalmazhatod, és gyakori problémákat győzhetsz le velük.

Puha, piros ajkak

Nem szükséges borsos áron ajakradírt vagy balzsamot venned, hogy az ajkad ne legyen repedezett. Hatékony gyógyírt készíthetsz rá.

Amire szükséged lesz:

  • fogkrém
  • méz

Keverd össze a hozzávalókat, és egy puha sörtéjű fogkefe segítségével dörzsöld vele az ajkaidat 3-5 percig. Finoman, könnyedén végezd a radírozást.

Tiszta bőr mitesszerek nélkül

Mondj búcsút az idegesítő mitesszereknek ennek az egyszerű házi arcmaszknak a segítségével! A konyhában megtalálható hozzávalókból gyorsan összeállíthatod.

Amire szükséged lesz:

  • egy kis csomag zselatin (sima zselatint használj, mert az aromás megszínezheti a bőrödet)
  • néhány teáskanál tej

Keverd össze a hozzávalókat, majd 10 másodpercre tedd a mikróba. Vidd fel a mitesszeres bőrre, és hagyd fenn 15 percig.

Hosszú, vastag szempillák

A kókuszolajnak nagyon sok jó tulajdonsága van, ezért használják sok kozmetikai készítményhez is.

Amire szükséged lesz:

  • kókuszolaj
  • aloe vera gél

A kókuszolaj E-vitamint, ásványi anyagokat és egyéb olyan összetevőket tartalmaz, melyek a szőrtüszőkbe beszívódva fokozzák a szempillák növekedését. Az aloe vera gél és a kókuszolaj együttesen alkalmazva hosszú és vastag szempillákat varázsolnak.

Gyönyörű test striák nélkül

Bár a férfiak azt mondják, őket a striák nem rettentik el, a legtöbb nő nem érzi magát magabiztosnak ezekkel a csíkokkal a bőrén, ezért mindent megtesz, hogy eltüntesse őket.

Amire szükséged lesz:

  • közepes méretű burgonya
  • géz

A burgonya keményítőt tartalmaz, ami puhítja és nyugtatja a bőrt. Antioxidánsai megelőzik és lelassítják a sejtkárosodás folyamatát, az egyik legjobb módszer, amivel a bőrkárosodást megelőzhetjük. Hámozd meg a burgonyát, darabold fel, tedd bele a gézbe és borogatásként tedd rá a problémás területre. 5-10 perc után langyos vízzel mosd le.

Friss haj azonnal

A száraz samponok titka, hogy olyan anyagokat tartalmaznak, melyek magukba szívják a felesleges zsírt, amitől a haj piszkosnak látszik. Ha szeretnéd mindenféle kémiai anyagtól mentesen elkészíteni a saját száraz samponodat, a következő receptet mind a világos, mind a sötét hajra használhatod.

Amire szükséged lesz:

  • ¼ bögre kukoricakeményítő
  • 1 teáskanál fahéj
  • ¼ bögre kakaópor sötét haj esetén

A hozzávalókat keverd össze, és egy kefe segítségével vidd fel a hajad tövére. Hagyd fenn 30 percig. Ne dörzsöld bele a fejbőrbe, mert viszketést okozhat.

Azonnali segítség letört körömre

Minden nőnek fontos, hogy a körmei hogyan néznek ki. Sajnos azonban, a köröm letörése ellen senki nincs biztosítva… Ez pedig természetesen mindig a legrosszabbkor történik.

Amire szükséged lesz:

  • teafilter
  • alapozó körömlakk
  • körömlakk
  • fedőlakk

A teafilterből vágj ki egy akkora darabot, amekkora a körmödből letört darabka. Ezzel megerősítheted azt a “szerkezetet”, amit a több réteg körömlakk fog alkotni, a körmöd pedig makulátlanul fog kinézni a következő manikűrig. Ehhez a trükkhöz nincs szükség gél lakkra, a közönséges körömlakk is tökéletesen működik. A lényeg, hogy több rétegben vidd fel a körömlakkot. A módszer egyetlen hátránya, hogy időigényes, hiszen minden réteg körömlakk megszáradását ki kell várnod, mielőtt a következő réteget felvinnéd.

Száraz, repedezett sarkak ellen

Ha folyamatosan ezzel van problémád, hidratáló krém és egy citrom segítségével orvosolhatod.

Amire szükséged lesz:

  • egy nagy citrom
  • hidratáló krém

Vágd félbe a citromot, és tedd a sarkadra. Húzz fel egy zoknit, hogy a citrom ne tudjon elmozdulni. 30 percig hagyd magadon. A hidratáló krém a kezelés végén segít tovább megőrizni a bőr puhaságát.

Hosszú, vastag haj

Rengeteg különböző frizura és hajtípus létezik, de a hosszú és vastag haj mindig a nőiesség legfőbb jelképe volt és lesz. A stressz, a környezetszennyezés, a rossz érzelmi állapot hatására azonban mindenki haja elvékonyodik, durva lesz, és hullani kezd. Ha nálad is ez a helyzet, próbáld ki a következőt:

Amire szükséged lesz:

  • 4-5 hagyma
  • víz

Vízből és hagymából különleges és hatékony öblítőt készíthetsz, hogy a hajad vastagabb legyen és gyorsabban nőjön. A hagymát főzd vízben 10 percig, majd szűrd le. Várd meg míg kihűl, majd hajmosás után öblítsd át vele a hajadat. Hetente 2-szer használd, hogy gyorsan lásd az eredményeket.

Arcszőrzet eltávolításához

A fokozott szőrnövekedést a nőknél a tesztoszteron kelleténél magasabb szintje okozza. A lézeres szőrtelenítés ezen segíthet, de ez nagyon költséges eljárás. Vannak jóval pénztárcabarátabb megoldások is. Az indiai nők például egy fűszert használnak erre a célra.

Amire szükséged lesz:

  • 2 evőkanál kurkuma
  • latex kesztyű

Keverj össze kurkumát és annyi vizet, hogy paszta állagú keveréket kapj. Vidd fel ezt oda, ahonnan szeretnéd eltávolítani a szőrt. Több kezelés után a szőrszálak elkezdenek elvékonyodni, majd teljesen eltűnnek.

Sima, fiatalos arcbőr

A szőlőről úgy tartják, hogy fiatalító hatással rendelkezik. Sok olyan kémiai összetevő található benne, mely hatékony a ráncok ellen, helyreállítja a bőr rugalmasságát, a bőrkárosodást, és mélyen táplálja is a bőrt.

Amire szükséged lesz:

  • szőlő
  • olívaolaj

Ez a pakolás hidratálja a bőrt, és csökkenti a mély ráncok mennyiségét. A szőlőnek szedd le a héját, és távolítsd el a magjait. Törd pépesre a szemeket. Ebből a szőlő-pasztából 2 evőkanállal keverj össze 1 evőkanál olívaolajjal. A pakolást masszírozó mozdulatokkal vidd fel az arcra és a nyakra, hagyd hatni 10-20 percig. Langyos vízzel öblítsd le.

Egészséges haj töredezés nélkül

A zselatin behatol a haj károsodott részeibe, és a nedvesség megtartásával helyreállítja azt. Erősíti a hajszálakat, és visszaadja csillogásukat. Ez a zselatinos maszk szükségtelenné teszi a hajat sokszor károsító laminálást.

Amire szükséged lesz:

  • 1 evőkanál zselatin
  • 2 teáskanál hajbalzsam
  • bojtorján- vagy ricinusolaj

A zselatint keverd össze 4 evőkanál langyos vízzel, és melegítsd vízfürdőben, míg teljesen fel nem oldódik. Ezután add hozzá a balzsamot és az olajat. A keveréket nedves hajra vidd fel, és csavard körbe egy nejlon zuhanysapkával, majd egy törölközővel. Hagyd fenn 30 percig. A még jobb eredmény érdekében hajszárítóval melegítsd fel a törölközőt. Heti egynél többször ne alkalmazd.

Szem alatti karikák ellen

A szem alatti karikák valójában nem jelentenek akkora problémát, mint amekkorának hiszed őket. Sokféle módszerrel megszabadulhatsz tőlük, a következővel is:

Amire szükséged lesz:

  • teafilterek

Főzd ki a teafiltereket, majd tedd őket félre egy éjszakára. Reggel helyezd a szem alatti karikákra 10-15 percre. A tea csökkenti a duzzanatot és a gyulladást, éppen ezért ez az egyik leghatékonyabb és leggyorsabb módszer a karikák eltüntetésére. Túl sokáig azonban ne tartsd a filtert a bőrödön, mert a tea kiszárítja a bőrt.

Hajhullás ellen

Hajhullást okozhat a stressz, a tápanyaghiány, az alváshiány, a hőmérséklet változása. Ezzel a házilag is elkészíthető pakolással regenerálhatod és stimulálhatod a hajhagymákat, hogy a hajszálak gyorsabban növekedjenek, és erősebbek legyenek.

Amire szükséged lesz:

  • 1 érett avokádó
  • 1 tojássárgája

A szabadidődből szánj 1 órát hetente néhány alkalommal erre a kezelésre. Az avokádót pépesítsd, majd add hozzá a tojássárgáját, és alaposan keverd össze.

Bőrtónus kiegyenlítése

A bőrtónus kiegyenlítése nem egyszerű feladat, különösen akkor, ha sürgősen szükséged van arra, hogy az arcbőröd szép és egyenletes legyen. Kozmetikumokkal azonban lehetséges megoldani.

Amire szükséged lesz:

  • zöld korrektor
  • narancssárga korrektor
  • alapozó

A korrektorok segítségével egyenletesebbé teheted a bőrtónust. A narancssárgát használd a szem alatti sötét karikákra és a szem környékére. A zölddel a foltokat és a pirosságot rejtheted el. Vidd fel a korrektorokat, majd fedd el őket az alapozóval. Ezen a videón megnézheted, hogyan.

Végül egy tanács: Ne használj fürdőrózsát!

A fürdőrózsa kicsi, könnyű használni és gyorsan megszárad. Éppen ezért sokan rendszeresen használják. De a bőrgyógyászok szerint ez egészségünk szempontjából nagyon rossz szokás, mivel az elhalt hámsejtek beleragadnak a fürdőrózsába, és teret adnak a mikrobák elszaporodásának. Azt is figyelembe kell venni, hogy a fürdőszoba páratartalma magas, ezért még a penészgomba is könnyen megtelepedhet a fürdőrózsában. Hogy elkerüld a komoly bőrgyulladásokat, a legjobb, ha lemondasz a fürdőrózsáról, helyette pedig habosított gumiból vagy polietilénből készült fürdőszivacsot használsz, amit könnyebben tisztíthatsz.

via

betöltés...