Felfedték a világ 9 legnagyobb varázstrükkjét

Igen kevés bűvész van a világon – 25.000 emberből mindössze egy tudja, hogyan kell előadni egy bűvész trükköt, s ha elolvasod a következő cikket, te is egyikük lehetsz.
Összegyűjtöttünk néhány igazán briliáns trükköt, s elmagyarázzuk, hogyan is adhatod elő őket a családod és a barátaid előtt. Gyerünk, nyűgözd le őket, és csak élvezd!

9. Darcy Oake galambos mutatványa

A Britain’s Got Talent 8. évadában a kanadai bűvész, Darcy Oake lesokkolta a közönséget a galambokkal végzett számos mutatványával. Az egyik ilyen trükk során, egy égő tollból tűnt fel egy galamb. Mégis, hogyan csinálta? Egyszerűen!

A toll, amit Darcy felmutatott mielőtt meggyújtotta volna, igazság szerint egy „piropapírként” ismert speciális papír volt. A bűvészek rendszerint használják, ha gyorsan nagy lángot szeretnének elérni azért, hogy elfedjék villámgyors mozdulatokat a közönség elől. Pontosan ezt csinálta Darcy is: a tűz segítségével gyorsan kivette a galambot a kabátujjában kialakított titkos zsebből.

8. Az előbújó kártya

A bűvész megkér egy nézőt, hogy válasszon véletlenszerűen egy kártyát a pakliból, majd tegye vissza. A bűvész varázslatos mozdulatai után a kártya egyszer csak kiemelkedik a pakliból. Vajon, mi lehet a titok?

Amikor visszahelyezi a kártyát a pakliba, a bűvész egy speciális technikának köszönhetően képes felfelé mozgatni a kártyát.

7. Konzervdoboz a kártyán

Ezen trükk során a bűvész valahogy képes megállítani egy konzervdobozt egy kártyán. Ez a mutatvány elsőre abszolút lehetetlennek tűnik, ám igazság szerint ez az egyik legegyszerűbb trükk, amit a kezdők is könnyedén elsajátíthatnak.

Ha egy másik nézetből, közelebbről megnézed, észreveheted, hogy a kártya valójában T-alakú. A trükkös kártyát akár otthon is könnyedén elkészítheted két átlagos kártya összeragasztásával úgy, hogy azok egy „T” betűt formáljanak. Így már bátran megpróbálhatsz megállítani egy konzervdobozt vagy egy műanyagüveget a kártyád tetején.

6. Telefon az üvegben

Egy híres utcai trükk: a bűvész néhány műanyagüveget vagy valamilyen más edényt tart a kezében, s körbemutatja mindenkinek, hogy ez bizony csak egy átlagos, üres üveg, sőt valakinek oda is adja, hogy bebizonyítsa. Majd a bűvész elkéri valaki telefonját, 1-2-3, s a telefon varázslatos módon áthatol az üveg falán, és a belsejébe kerül.

Hogy lehetséges ez? Több módon is megcsinálhatod ezt a trükköt. Az egyik legnépszerűbb módszer során a bűvész egy speciális ujjvédőt visel, melyen van egy kicsi, de annál élesebb penge. Miután körbemutatja a közönségnek, hogy az üveg sértetlen, gyorsan vág egy csíkot rá, ami elég nagy ahhoz, hogy átnyomja rajta a telefont. Nincs itt semmiféle varázslat, csupán egy könnyed bűvészmutatvány.

5. Csavart iPhone

Dynamo, a méltán híres bűvész egy utcán adta elő ezt a trükköt, amivel sokkolt minden nézőt. Elvette az egyik néző iPhone-ját, s varázslatos módon megcsavarta a közepét. Lehetséges ez?

Igazság szerint ez egy elég szimpla trükk. A bűvész előkészített egy iPhone hátlapját, amit gyorsan a képernyőre tett az előadás közben. Dynamo az iPhone hátulját mutatta meg a közönségnek, majd eltakarta a készüléket mindkét kezével. Szemből nézve úgy tűnhet, mintha tényleg megcsavarta volna a telefont, de igazság szerint egy iPhone-t sem tett tönkre aznap.

4. Jamie Raven citromos trükkje

A Britain’s Got Talent című műsorban egy másik rendkívül tehetséges bűvész is megmutatkozott. Jamie Raven az utolsó trükkjében felfedte, hogy a citromban, ami az egész show alatt az egyik zsűritag, Alesha előtt volt, az énekesnő által korábban aláírt mókás bankjegyet rejti. Mégis, hogy csinálta?

Amikor Alesha aláírta a bankjegyet, Jamie összehajtotta és megmutatta a közönségnek. Miközben összehajtotta a bankjegyet, egy másik papír volt a kezében, s rettentő gyorsan kicserélte a két papirost. Az aláírt bankjeggyel a kezében elkérte Alesha-tól a dobozokban rejtett kis batyut, és miközben kivette belőle a citromot, hihetetlen gyorsasággal beledugta az aláírt bankjegyet. Amikor Alesha kivette a kettévágott citromból az aláírását, Jamie gyorsan össze is zárta a citromot, hiszen igazából egy lyuk volt a citrom alján, s így dugta bele a bankjegyet.

3. Vízből jeget egy másodpercen belül

A bűvész vizet önt egy csészében, s egy pillanattal később már jégkockává is vált.

A csészében már alapból van egy jégkocka, plusz egy a csészével azonos színű szivacs, amit a csésze aljához rögzít valamilyen módon, így, amikor beleönti a vizet, a szivacs felszívja azt. Amikor a bűvész felfordítja a csészét, a jégkocka kiesik a kezébe, miközben a víz a szivacsban marad.

2. Keresztül a falon

A színpadon van egy igen valóságosnak kinéző fal. A bűvész a fal egyik oldalánál puhatolózik, az asszisztensei pedig elrejtik egy kerekekkel ellátott, speciális kerettel. Egy pontosan ugyanilyen szerkezetet helyeznek a fal másik oldalára is. Néhány másodperccel később, a bűvész a fal másik oldalán terem.

Bár úgy tűnhet, mint egy Roxfortban tanult varázslat, ez a trükk valójában elég egyszerű. Egy speciális „V” alakú csatorna vezet végig a fal alatt, épp ezért a nézők, akik megvizsgálják a falat, semmit sem találnak. A bűvésznek mindössze egy másodperc töredékére van szüksége, hogy a fal alatt átjusson a másik oldalra.

1. David Copperfield halál fűrész mutatványa

David Copperfield a világ egyik legismertebb bűvésze. Az egyik kedvenc trükkje a halál fűrész mutatványa volt, ahol egy hatalmas fűrészpengével konkrétan kettévágja magát.

Copperfield testének alsó részét egy asszisztens biztosította. Együtt úgy tűnt, mintha egyetlen embert látnának a nézők. A trükk titka az alattuk lévő asztalokban rejlik, a két asztal közötti aprócska lyukat pedig könnyedén kettévághatta a penge. Copperfield lábait, s az asszisztens testének felső részét az alattuk elhelyezkedő asztalokban rejtették el.

via

betöltés...