10 apró életmód változtatás, ami segíteni fog, hogy gyorsan ledobd a kilókat

Nem ördöngösség egyik sem, mégis sokat segíthetnek, ha le akarsz fogyni.

Nem egyszerű dolog megszabadulni a felesleges kilóktól. De léteznek olyan mindennapi trükkök, amelyek segítségével elérheted a célodat.

Összeszedtünk 10 egyszerű tanácsot, ami jól jöhet, ha egészséges életmódra akarsz váltani, és fogyni szeretnél egy kicsit.

10. Ismerd a játékszabályokat

Manapság a legtöbb étteremben lehet egészségesebb alternatívát választani, és azt is megtudhatod, hogy pontosan mi kerül a tányérodra. Ez hasznos lehet, hiszen előfordulhat, hogy egy hamburgerrel sokkal jobban jársz, mint egy majonézes, csirkés salátával.

A McDonald’s menüje is ilyen. Egy klasszikus Hamburger 254 kalória (természetesen sültkrumpli nélkül!), míg egy ropogós csirkés saláta adagja 423 kalória – pedig a neve alapján sokkal egészségesebbnek hangzik.

9. Szerezz be egy uzsonnásdobozt

Ez egy nagyon fontos pillére a fogyásnak, ami sokkal jobban működik, mint bármely csodaszer. Az otthon elkészített ebédekkel nem csak kalóriák ezreit, de pénzt is tudsz spórolni. Egy finom zöldséges tortillatekercs elkészítése főtt tojással csupán negyedóra munka, de 300-400 kalóriával kevesebbet jelent, mintha egy gyorséttermi változat mellett döntenél.

8. Aludd ki magad

Feküdj le egy órával korábban és figyeld meg, ahogy megindul a fogyásod! A Pennsylvaniai Egyetem kutatása bebizonyította, hogy azok, akik kialvatlanok voltak, elkezdtek hízni, míg akik jól kialudták magukat minden este, fantasztikus eredményeket értek el fogyókúrájuk során.

7. Egy jó séta aranyat ér

Ha még nem állsz készen arra, hogy egy edzőterembe merészkedj, kezdetben egy tempós séta is nagyon jó megoldás. Egy jó séta nem annyira megerőltető, ráadásul gyönyörködhetsz a természetben, és kikapcsolódásnak sem utolsó. Ne várj ettől csodát, hiszen nem fogsz egy nap alatt megszabadulni a felesleges kilóktól, de az apró lépések is sokat számítanak.

Ha van lehetőséged egy okosórán vagy lépésszámlálón megmérni, mennyit járkálsz egy nap, látni fogod, mennyit jelent, ha a rendszeres sétálást bevezeted a mindennapjaidba.

6. Ne feledkezz meg a fehérjéről

2015-ben egy neves folyóiratban, az American Journal of Clinical Nutritionben megjelent egy tanulmány, ami szerint a fehérjék segítik a fogyást és az optimális testsúly megőrzését.

A magas fehérjetartalmú diéta alatt sokkal elégedettebbnek fogod érezni magad, és nem leszel állandóan éhes. Ideális reggeli lehet például egy rántotta 2 tojásból, ebédre csirkés tortillatekercs, vacsorára pedig szárnyas vagy hal. De ha nem rajongsz ezért az ötletért, próbálj fehérjében gazdag „nasikat” választani: egy fehérjeturmix, görög joghurt vagy túró is egészséges döntés!

5. A jó zsír

Viccnek hangzik, de hidd el nem az: vannak olyan zsírok, amelyek elősegítik a fogyást, és a vércukorszintedet egyensúlyban tartják. A zsíros tejek, az avokádó, a lazac vagy a mandula is mind ilyen zsírokat tartalmaznak. Persze ezeket sem szabad ész nélkül fogyasztani! A mandulakrém tényleg szuper édesség, de nem kell az egész üveget egy ültő helyedben befalni.

4. Miniedzés

Okkal lettek az ötperces edzéstervek nagyon népszerűek, mert használnak! Próbálj meg felüléseket, guggolásokat vagy fekvőtámaszokat beiktatni a mindennapjaidba. 40 guggolás 2 percet vesz el az életedből, de ha mindennap rászánod magad, látni fogod a változást! A bokádra vagy csuklódra helyezett súlyok pedig egyre keményebbé teszik az amúgy egyszerű edzéseket is.

3. Muti, mit eszel

Fontos, hogy tudd, mik azok az ételek, amelyekről nem tudsz lemondani, és mi az, amit könnyen feladsz. Nem tudod elképzelni az éltedet pizza, tészta vagy sushi nélkül? Írd le, hogy miket szeretsz, rangsorold őket, és próbáld az egészségesebb kedvencedet választani. Legközelebb mikor lemondasz a carbonaráról, helyette rendelj sushit. Így akár egy pohár bor is beleférhet az étrendedbe.

2. Szabadnap

Nagyon kevés esélye van annak, hogy innentől kezdve az életed minden egyes napján csak egészségesen fogsz táplálkozni. Tervezz be egy napot, például minden második héten, amikor bűntudat nélkül azt eszel, amit csak szeretnél. A többi napon így könnyebb lesz tartanod a diétádat.

1. Írd le!

Ha pontosan leírod, hogy mikor mit eszel, megismerheted, hogy milyen szokásaid vannak, és erre tudsz majd építkezni. Egy napló ráadásul emlékeztet is majd arra, hogy mikor ettél utoljára, de arra is felhívja a figyelmedet, ha eljött az idő bekapni egy egészséges rágcsálnivalót. Szóval este, mikor hazaérsz, nem leszel farkaséhes, és nem fogod túlenni magad. Ezt egy kis füzetbe is vezetheted, de nagyon sok applikáció is létezik már, így a naplód mindig a zsebedben lapulhat.

Neked mik a legjobb fogyókúratippjeid?

betöltés...