5 étel, amely zsíros hajat okoz, és 3, amely megakadályozza azt

Amikor zsíros hajjal kell megküzdenünk, általában speciális samponokat használunk, hajunkat lófarokba rejtjük, vagy nagyon gyakran megmossuk. De vannak más trükkök, amelyek segíthetnek az extra zsír kezelésében anélkül, hogy túl nagy erőfeszítéseket tennénk. Például bizonyos ételek fogyasztása valóban csökkentheti az előállított zsír mennyiségét, míg a más típusú ételek növelhetik azt.

Összeállítottunk egy listát azokról az élelmiszerekről, amelyeket jobb elkerülni, és egy másik listát, amelyek fogyasztandók a zsíros haj helyreállításához.

Kerülendő ételek:

1. Cukor

A hormonok testünk hírvivői, amelyek segítenek irányítani a bennünk zajló szinte összes folyamatot. Ezért fontos, hogy egyensúlyban maradjanak. A cukor nem olyan termék, amely segít ebben. Valójában, ha a hormonokról van szó, fordítva működik, egyensúlyhiányt keltve. Ezért ahelyett, hogy segítene, befolyásolja a test gyulladásos folyamatait és növeli a vércukorszintet, ösztönözve a mirigyeket több zsír termelésére.

2. Finomított szénhidrátok

Vannak jó (vagy összetett) szénhidrátok és rossz (vagy egyszerű) szénhidrátok. A finomított szénhidrátok kapcsolódnak a második csoporthoz – a rossz szénhidrátokhoz. A finomított szénhidráttartalmú ételek jó példája a kenyér – a finomított gabonafélékből készült fehér kenyér lágyabb és foszlósabb, mint a teljes kiőrlésű kenyér. Ezért a finomított gabonafélék olyan gabonafélék, amelyeket a gyártók azért dolgoznak fel, hogy lágyabbá és kevésbé nehézzé váljanak.

Ebben az a szomorú rész, hogy ezek a szénhidrátok túlterhelik a testünket a szénhidrát-feldolgozási munkával. E miatt a folyamat miatt a faggyúmirigyek túltermelik a zsírt, és végül zsíros lesz a fejbőrünk.

3. Sült ételek

Bármilyen sült étel, különösen a rántott és a gyorsétel, túlterheli testünket zsírral a faggyúmirigyek túlzott stimulálása miatt. Az általuk előállított faggyú extra zsírral borítja bőrünket, beleértve a fejbőrt is.

Ezért, ha este gyorséttermi hamburgert fogyasztasz, másnapra ragacsos összevisszasággá varázsolja a hajadat. Nemcsak azért kellene elkerülnöd ezen ételek fogyasztást, hogy az étrended egészségesebbé váljon, hanem azért is, hogy a hajad ápoltabbnak nézzen ki.

4. Tejtermékek

Bármilyen furcsán is hangzik, a tejtermékeket is lehet okolni az extra faggyú előállításáért. Mindez azért van, mert a tejtermékeket, például a tejet, a vajat és a sajtot a szervezetünk olajként és zsírként emészti, ezért a hajunk ragacsos, az arcunk pedig pattanásos lesz. A tesztoszteron hormon felesleges mennyiségéhez kapcsolódó összetevőket is tartalmaznak, amelyek szintén befolyásolják az extra faggyútermelést.

Ezért egy pohár meleg, zsíros tej esténként sürgős hajmosást igényelhet reggel.

5. Só

A mértéktelen sófogyasztás duzzanathoz, szem alatti táskákhoz, korpásodáshoz és a test általános kiszáradásához vezet. Az utolsó pont arra készteti a testet, hogy több olajat termeljen a vízhiány leküzdésére. Ismét mindez ragacsos és zsíros hajat okoz, különösen azoknál, akik hajlamosak rá. Ezért fontos figyelni a sós keksz, chips, sült krumpli és sózott diófélék fogyasztására, mert ezek tartalmaznak felesleges sót.

Ehelyett fogyasztandó termékek:

B- és E-vitaminban gazdag ételek

A B- és E-vitamin a testünk és a hajunk számára legfontosabb vitamin. Nemcsak az erős és szép haj növekedésében segítenek, hanem az extra olajok termelését is szabályozzák, ezáltal szebbé téve a hajadat. Az olyan ételek, mint a bab, a zöldségek és a gyümölcsök, gazdagok B-vitaminban, és ezek segíthetnek a hajadnak lenyűgözően kinézni. Az E-vitamin megtalálható a leveles zöldségfélékben, a napraforgómagban és a diófélékben.

Cinkben gazdag ételek

Testünknek kis mennyiségben van szüksége cinkre, és ez az ásványi anyag nem tárolódik el bennünk. A jó hír az, hogy ha növeled a cinkben gazdag termékek fogyasztását, ez segíthet a szervezet olajtermelésének leküzdésében. A cink megtalálható étrend-kiegészítőkben, ugyanakkor természetes ételekben is, például a zabban, kagylóban és tojásban.

Jó zsírok

Ha a hajad hajlamos a zsírosodásra, az nem azt jelenti, hogy teljesen le kell állnod a zsírok fogyasztásával. A zsírok testünk megfelelő működésének fontos elemei. Csak szabályozd a telített és transzzsírok fogyasztását. Nagyon könnyű azonosítani őket, mert szobahőmérsékleten hajlamosak szilárdak maradni. Ezért a margarin, a vaj és az állati zsír transzzsír. Cseréld őket „jó” zsírokra, például diófélékre, növényi olajokra és bizonyos típusú halakra.

Milyen más módszereket ismersz a zsíros haj elleni küzdelemre? Kérjük, írd meg kommentben!

betöltés...