17 sóher ember, aki új szintre emelte a spórolást

Takarékoskodni jó dolog. Ez egy rendkívül felelősség teljes döntés, és elengedhetetlen ahhoz, hogy egyről a kettőre jussunk az életben. Valószínűleg azonban mindannyian láttunk már olyat, amikor az emberek spórolása átlépte a józan ész határait. Ilyenkor a felnőtt és felelősségteljes spórolás egy vígjátékba illő garasoskodásba megy át, ami őrült dolgokra tudja késztetni az embert. Te is ismersz ilyet? Netán Te is ilyen vagy?

,,Mindig félbevágom a szivacsokat, hogy tovább kitartsanak.”

,,Boltkóros vagyok, szóval megtaláltam a választ a problémámra: lefagyasztottam a hitelkártyámat.”

,,4 órán át szortíroztam apám régi érméit, amikor megtudtam, hogy az 1965 előtt gyártott érmékben ezüst található. Eredmény: találtam két ezüst érmét, nyertem 3 dollárt, és elvesztettem 5 órát az életemből.”

,,Azért szakítottam a barátnőmmel, mert ezt megpróbálta kidobni.”

,,Apám otthon mindig egy nagy tartályba önti a szállodákból hazahozott tusfürdőit.”

,,Mivel a gumiabroncsok repülőgépen történő szállításának árát túl magasnak tartották a szüleim, ezért úgy döntöttek, hogy kézipoggyászként szállítják. Spóroltak vele 110 dollárt.”

,,Nagyon szerettem volna egy akkumulátoros porszívót, de sajnos túl drága a boltban. Szerencsére találtam egy alternatívát, ami majdnem ugyanolyan.”

,,Íme egy lifehack, hogyan tehetsz szert két szem ingyen szőlőre.”

Így néz ki az “utolsó utáni csepp” felhasználása.

,,Az emberek fizetnek azért, hogy edzeni járjanak a konditermekbe, én pedig úgy edzek, hogy összeszedem a szemetet a környéken, majd eladom.”

,,A márkaszervizben 600 dollárt akartak kérni a rádió kicseréléséért, de íme az én megoldásom 10 dollárért.”

,,A feleségem nagymamája és a barátnője pénzt spórol a születésnapi ajándékkártyákon, ezért mindig ugyanazokat a lapokat küldik egymásnak.”

,,54 éve nagyapám “megjavította” ezt a vécépapírtartót egy ceruza segítségével, és azóta is így van.”

,,A férjem azt hiszi, hogy őrült vagyok, mert minden alkalommal, amikor valakinek születésnapja van, az az első dolgom, hogy szépen leszedem a csomagolást az ajándékáról, hogy aztán egy másik ajándéknál majd újrahasznosíthassuk azt.”

,,Vettem apámnak egy szerszámkészletet, de nem akartam pénzt költeni a csomagolásra.”

,,Allergiás vagyok, és venni akartam egy légtisztítót, de láttam egy trükköt az interneten, miszerint a ventilátor és az elé rakott szűrő pont ugyanolyan.”

,,Az eladó pénzt spórolt vele, hogy ebbe a régi müzlis csomagolásba rakva küldte el nekem a terméket. Okos ötlet volt, és a méret is tökéletesen passzolt.”

betöltés...