14 pszichológiai tény, amely könnyebbé teheti az életed.

Évente több mint egymillió tudományos cikk kerül közzétételre és a pszichológiai kutatások nagyban hozzájárulnak ehhez a számhoz. A pszichológiai kutatásokban kapott eredmények hasznosak lehetnek a mindennapi életben, mert segítenek a motiváció növelésében, a kommunikáció javításában, másokkal való kapcsolatok javításában és az egészségesebb életben.Összegyűjtöttünk néhány meglepő pszichológiai eredményt, amelyek segítenek jobban megérteni a körülötted lévő világot. Nézd át ezt a listát, hogy megtudd, milyen titkok vannak a racionális gondolkodás, a produktivitás, a hatékony kommunikáció és jó hangulat mellett.

Az önbizalom olyan fontosabb, mint a megjelenés. A férfiak számára a magabiztosság és a támogatás fontosabb, mint a megjelenés, ezt női megítélések is alátámasztják. Ahol a nő jobban néz ki, mint a férfi a kapcsolat pozitívabb és támogatóbb, mint azoknál a pároknál, ahol a férfi jobban néz ki, mint a nő.

A férfiak csak 6 percig tudnak figyelni a nőkre. A férfiaknak szelektív a hallása! Négy percig figyelmesen hallgathatnak, de utána lankad a figyelmük, ezzel szemben a férfiak egymásra 15 percig képesek figyelni. A nők viszont nagyobb figyelmet fordítanak a barátaikkal folytatott beszélgetésekre, mint partnerükre.

A gondolataid leírása csökkenti a stresszt. A traumás tapasztalatokról való írás javítja az érzelmi állapotot és csökkenti a szorongást. A szorongásra-hajlamos emberek, akik az érzéseikről írtak, jobban teljesítettek, mint azok, akik nem írtak le semmit. A stressz csökkentésének másik népszerű módja az étkezés. A ez könnyen kikerülhet az irányításunk alól és az ember eszeveszetté válik és így még szomorúbb lesz a bűntudat miatt, amit utána érez.

Énekelje el a dal végét, hogy kivegye a fejéből. Nagyon gyakran eszükbe jut egy dal, amire valójában nem is akartunk gondolni. Egy egyszerű trükk segít megszabadulni a bosszúságtól: hallgasd végig a dalt, ezáltal elmúlik az érzés. Ez egy úgynevezett ” fülgyulladás ” ismétlődő dallamokat takarja és a dal befejezése segít megszabadulni ettől az érzéstől.

A videojátékok segítségével irányíthatod az álmaidat. Ha szeretnéd irányítani az álmaid, élénkebbé vagy egyszerűbbé tenni őket, akkor el kell kezdened videojátékozni, mivel mind a videojátékok, mind az éjszakai álmok alternatív valóságot jelentenek. Használható rémálmok elűzésére is!

Az autós matricákkal rendelkező emberek gyorsabbak. A matricával rendelkező autósok nagyobb valószínűséggel ütköznek más autókkal, mint azok akiknek nincsen gépjárművén semmilyen matrica.

A szemkontaktus elnyújtja a beszélgetést. Ha hosszabb ideig szeretnél beszélgetni, de nem tudod, mit mondj, csak egyszerűen kérdezz valamit a beszélgetőpartnertől. Miután hallottad a választ, mindenképp válaszolj valamit rá. Így a partnered továbbra is beszélni fog, hogy elkerülje a csendet.

4 másodpercnyi csend már kellemetlen. A 4 másodpercnél rövidebb hallgatás már befolyásolhatja a hallgatók önbecsülését, éberségét, visszautasítását és önbizalmát. Ezzel szemben a folyékony beszélgetésekben a kellemetlen megjegyzések észrevétlenek lesznek mert nem okoznak zavart a jó társalgási folyamatban.

A kék szín növelheti a termelékenységet. Az irodai falak színe befolyásolhatja, mennyire vagy produktív. Ha stimuláló környezetet szeretne, a kék a legjobb választás. A kék és a narancs kombinációja segít, hogy elméd és az érzelmeid kiegyensúlyozottabbá váljanak.

Az emberek visszajuttatják a pénztárcákat, ha látják, hogy baba kép van benne. Az Edinburgh-i pszichológusok, akik véletlenül “vesztettek el” 240 pénztárcát különböző utcákon, azt az eredményt kapták, hogy egy aranyos baba képét tartalmazó pénztárcát 88\% -kal nagyobb valószínűséggel küldenek vissza tulajdonosuknak. Mint azoknál a tárcáknál, ahol boldog család vagy kiskutya képe látható.

A célok elmesélése csökkenti a motivációt. A kutatások azt mutatják, ha szándékaidat, céljaidat elmeséled más embereknek, kisebb a valószínűsége, hogy továbbra is ugyanolyan keményen fogsz próbálkozni, mint abban az esetben, mikor magunkban tartjuk az információt.

Meggyőzheted magad a jó alvásról. Kutatások szerint, ha meggyőződ magad, hogy jól aludtál éjszaka, megnő a kognitív teljesítmény, még akkor is, ha valójában nem aludtál túl jól. A fáradtságról való panaszkodás jelentősen csökkenti a teljesítményt.

Ha valaki bizonytalan a lista elejéről fog választani. Az árucikkek online vásárlás során az elsőt fogja választani a bizonytalan ember, mert a termék megjelenítési sorrendje sokkal fontosabb, mint az elem tényleges minősége.

A gondolatok egy másik nyelven racionálisabbak. Az idegen nyelven való gondolkodás, háttérbe szorítja a mélyen gyökerező, félrevezető előítéleteinket, amelyek egyébként jelentős befolyással vannak a nyereségre és a kockázatmérlegelésünkre.

betöltés...