14 hollywoodi sztár, aki majdnem megnyerte a legendás karakter filmszerepét

Lehet, hogy Kristen Stewart jobb Wonder Woman lett volna? Vagy Ryan Gosling jobb Joker?

Ha a nagyanyám a nagyapám lett volna… tartja a mondás, de azért jó néha elgondolkozni bizonyos helyzetekről: mi lett volna, ha. Így van ez a híres filmszerepek esetében is, különösen, mivel ezekre gyakran az utolsó pillanatban választják ki a főszereplőt, s addigra több nagy sztár is esélyes.

Lássuk, mi lett volna, ha egy kicsit máshogy alakul a filmtörténelem!

1. David Bowie mint Elrond (A gyűrűk ura)

Maga Bowie volt az, aki az ötlettel előállt: nagyon szerette volna a tünde szerepét A gyűrűk urában, ám a rendező, Peter Jackson úgy gondolta, hogy Gandalf szerepe sokkal jobban illik hozzá. A kimondottan szoros ütemterv miatt aztán Bowie végül nem tudott részt venni a projektben.

2. Dustin Hoffman mint Rick Deckard (Szárnyas fejvadász)

Hoffmant egy hajszál választotta el attól, hogy ő játssza a Szárnyas fejvadász főszerepét, de nézeteltérései akadtak a The Ladd Company nevű gyártócéggel. Őket ugyanis nem érdekelte, mit gondol a színész a karakteréről. Hoffman még dühösebbre vette volna a figurát – végül nem vette sehogy.

3. Christopher Walken mint Han Solo (Csillagok háborúja)

Harrison Ford nélkül ugyanolyan elképzelhetetlen a Star Wars, mint Carrie Fisher nélkül. Érdekes, hogy George Lucas mégis egészen különböző karakterű színészeket is elképzelt a szerepre. A tuti befutó végül Walken lett, Lucas mégis meggondolta magát az utolsó pillanatban.

4. David Schwimmer mint J ügynök (Men in Black)

Will Smith azért elég jó volt a Men in Blackben, pedig azt eddig nem is tudtuk, hogy eredetileg Schwimmernek ajánlották fel a szerepét. Egy adalékkal többet tudunk azonban meg Schwimmerről, hogy miért is nem vállalta: azt gondolta, idősebb partnere mellett jelentéktelennek tűnt volna.

5. Kristen Stewart mint Wonder Woman (Wonder Woman)

Hiába játszott egy fantasy franchise-ban, mégis elutasította Wonder Woman szerepét. Lehet, hogy azért, mert már elege van a parókákból (az Alkonyat-szériában is ezt kellett viselnie).

6. Ryan Gosling mint Joker (Öngyilkos osztag)

Gosling szívesen eljátszotta volna az ijesztő Jokert a Suicide Squadba, de a legutolsó pillanatban mégis visszamondta, mert el kellett volna köteleződnie a további részekre is. Azért megnéztük volna.

7. Tom Cruise mint Steve Jobs (Steve Jobs)

Pedig végre játszhatott volna egy komoly szerepet! Az alkotók egyik fele szerint azonban túl idős volt a karakterhez, ezért Michael Fassbender lett a befutó.

8. Tobey Maguire mint Bilbo Baggins (A hobbit)

Az ex-Pókember volt a szerep egyik jelöltje. Csakhogy Peter Jackson úgy érezte, Bilbót senki más nem játszhatja el Martin Freemanen kívül.

9. Angelina Jolie mint Velma Kelly (Chicago)

Ez a szerep az oka, amiért Jolie és Catherine Zeta-Jones máig nem bírják egymást. Ráadásul Zeta-Jones még Oscart is kapott érte.

10. Kate Winslet mint Bridget Jones (Bridget Jones naplója)

Kate egy kicsit túl fiatal volt a kultikus brit csajszi szerepére: huszonhat éves volt, míg Bridget harminc. Végül Renée Zellweger játszotta el, egész emlékezetesen.

11. Lindsay Lohan mint Alice (Alice Csodaországban)

Egészen meglepő választás, pedig valóban így volt: a korábban főleg rossz kislányokat alakító Lohan is szóba jött az AliceCsodaországban főszerepére. Mia Wasikowska négy hónappal a forgatás előtt csapott bele a lecsóba.

12. Joseph Gordon-Levitt mint Jordan Belfort (A Wall Street farkasa)

A színész és Chris Evans egyszerre szerették volna megkapni a Martin Scorsese-film főszerepét. Mi azért örülünk neki, hogy a Wall Street farkasa főszerepét végül Leonardo DiCaprio játszotta.

13. Jeremy Renner mint Mad Max (Mad Max: Fury Road)

Végül Tom Hardy kapta meg a szerepet, de az tény, hogy nagyon szoros volt a verseny közte és Renner között.

14. Samuel L. Jackson mint Hugh Glass (A visszatérő)

Nagyon meg kell erőltetnünk a fantáziánkat, hogy sikerüljön DiCaprio helyett elképzelnünk Jacksont A visszatérő főszerepében. Pedig az eredeti rendező, Park Chan-Wook csakis őt tudta.

betöltés...