Az 5 legalacsonyabb férfi Hollywoodban, akiknek a karizmája nagyobb, mint az univerzum

Sokan nem mernek nagyokat álmodni mert félnek attól, hogy csalódnak és pofára esnek. Minden egyes álom felé vezető út tele van akadályokkal és bukkanókkal, amit valaki vagy át tud lépni vagy nem. A valódi hollywoodi hírességek a tehetségüknek és hatalmas elszántságuknak, akaraterejüknek hála nem adták fel a küzdelmet, hanem mentek, haladtak tovább céljaik felé. Voltak, akik először kisebb szerepeket vállaltak, majd egy idő után bizonyíthattak és megkapták a lehetőséget a nagy áttörésre. Mai cikkünkben Hollywood 5 legalacsonyabb színészét szeretnénk bemutatni, akik méreteik ellenére sem adták fel a harcot.

1, Danny DeVito – 147 cm

Annak ellenére, hogy Danny DeVito nem nőtt túlságosan nagyra az nem akadályozta meg abban, hogy elérje álmát. A 60-as években szoros barátságot kötött Michael Douglassal, s barátságuk mind a mai napig tart. Danny DeVito a 70-es évek óta megszámlálhatatlan filmben és sorozatban szerepelt, amivel óriási népszerűséget szerzett. 2011-ban kapott egy csillagot Hollywoodban a hírességek sétányán, ezzel is elismerve munkásságát.

Nemcsak színészként tevékenykedett, hanem film- és televíziós producerként is. Legutóbb a 2019-ben bemutatott Dumbó című fantasy-kalandfilmben szerepelt, és Max Medici porondmestert alakította. Felesége, Rhea Perlman akivel a “Taxi” című sorozat forgatása során találkozott és miután kimondták a boldogító inget három gyermekük született.

2, Peter Dinklage – 132 cm

A színész úgynevezett achondroplasia-ban született, ami a törpenövés egy általános formája. Már fiatalon tudta, hogy színész akar lenni, de többször visszautasította az olyan szerepeket melynek keretein belül tündét, vagy manót kellene alakítania. Szeretett volna normális karaktereket eljátszani.

Kitartása és elszántsága kifizetődött, ugyanis beválogatták a Trónok Harca című sorozatba, ahol az egyik főszereplőt kellett eljátszania. Többször is jelölték a legjobb férfi mellékszereplő díjra, amit párszor el is nyert. Jelenleg Erica Schmidt színésznő férje, akivel egy közös gyermekük van.

3, Tony Cox – 107 cm

A rokonok és a barátok ösztönözték arra, hogy 18 évesen Los Angelesbe költözzön és színésznek álljon. Tanulmányait a Merrick Stúdióban kezdte, majd rövidesen film- és televíziós szerepeket vállalt. Eleinte másodlagos szerepeket kapott addig a pillanatig, míg meg nem kapta az “Én és én meg az Irén” című filmben Limo Driver szerepét, amivel felhívta magára a figyelmet. A filmben olyan neves színészekkel játszott együtt, mint Jim Carrey illetve Renée Zellweger.

Cox később szerepet kapott a “Tapló Télapó” című filmekben. A középiskolában találkozott jövendőbeli feleségével Otelia-val, akivel végül 1981-ben házasodtak össze.

4, Warwick Davis – 107 cm

Amikor Davis 11 éves volt nagyanyja egy rádióhirdetésben hallotta, hogy 1,2 méter magas vagy annál alacsonyabb embereket keresnek a “Star Wars: A Jedi visszatér” című filmbe. Mivel nagy rajongó volt, ezért ezzel egy álma vált valóra. Később megkapta Filius Flitwick professzor szerepét a Harry Potter filmekben, majd televíziós műsorvezető lett.

1995-ben apósával Peter Burroughs-szal együtt alapította meg a “Willow Management” tehetségkutató ügynökséget, melynek célja a 152 centiméternél alacsonyabb színészek felkarolása volt. 1991-ben feleségül vette Samantha Burroughs-t, s három csodás gyermekük született.

5, Verne Troyer – 81 cm

Verne legikonikusabb szerepe a Kicsi-Én volt a Sir Austin Powers filmekben. Mike Myers-t annyira lenyűgözte Troyer játéka, hogy úgy döntött átírja a forgatókönyvet és több szerepet oszt a kis növésű színésznek. Ezen kívül többször is szerepelt valóságos televíziós sorozatokban is.

Brittney Powellel alkottak egy párt, azonban 2018-ban tragikus körülmények közt a színész elhunyt.

Szerinted ezek a színésze inspirálhatják a többi embert arra, hogy küzdjenek az álmaikért?

via

betöltés...