21 fotó, amely bebizonyítja, hogy az egész életünk egy jól megtervezett átverés

Hogyan lehet extra pénzt elkérni egy autó elegáns sportkipufogójáért, miközben valójában teljesen hétköznapi kipufogórendszerrel rendelkezik? Hogyan lehet minimális költségek mellett megoldani egy közterület térkövezését? Miért ne bízzunk soha a piaci árusokban? Az alábbi cikkben most ilyen és ehhez hasonló rafinált átverésekről rántjuk le a leplet, melyek egyúttal jól mutatják, hogy a mindennapi életünk valójában egy véget nem érő átverés.

A Faberlic kozmetikumokkal foglalkozó cég üzletpolitikája meglehetősen átverős.

Az olcsó asztali hangszóró nem véletlenül olyan olcsó.

,,Ilyet se veszünk többet.”

Az egy kilós tészta, ami valójában még 900 gramm sincs.

Ezzel a módszerrel könnyedén csökkenthető a térkövezés költsége, a többi pénz pedig marad a zsebben.

A menő sportkipufogó olykor nem több, mint ügyes szemfényvesztés.

Mindig jól gondoljuk meg, hogy milyen árustól vesszük az élelmiszereket a piacon. Egy ilyen átalakított buhera-mérleg segítségével ugyanis könnyedén manipulálhatják a mérleg által mutatott értéket.

Egy agyafúrt biciklizár, ami a dizájnja miatt úgy néz ki, mintha tömör és biztonságos fém anyagból készült volna, valójában azonban a benne lévő fém minimális, a többi pedig szimpla megtévesztő borítás.

Legyetek résen: a karácsonyra vásárolt színes tollak sem biztos, hogy olyan sokszínűek, mint gondolnánk.

Ezért olyan mutatósak a törülközők a boltokban.

A bébirépák valójában egyszerű sárgarépák, amik túl csúnyák voltak ahhoz, hogy eladják őket, és ezért apróbbra darálták.

A filmekben (különösen a családi filmekben) speciális zöld festék segítségével érik el, hogy élénk zöld legyen a fű a házak körül.

A Seat motor, ami valójában nem több, mint egy Volkswagen motor, átmatricázva.

Egy külső merevlemez, ami valójában nem több, mint egy sima memóriakártya és néhány csavar a súlya végett.

Pushup fenék, nőknek. Itt már tényleg semmiben sem lehet megbízni.

Tudtad, hogy a narancsokat és mandarinokat azért árulják pirosas hálós zsákban, mert ettől narancssárgábbnak és kívánatosabbnak látjuk a gyümölcsöket?

A pörgetős szerencsekerekes játékok hátulján elhelyezett extra súly, ami biztosítja, hogy a gyanútlan játékosok sose vihessék el a főnyereményt.

A ma is látható Stonehenge-i kövek valójában 50 évvel ezelőtt teljes restauráláson mentek át, ahol kicsit kicsinosították és felturbózták a köveket, hogy továbbra is turistacsalogatóként működhessenek.

Egy powerbank, ami valójában nem több, mint 4 tölthető elem.

Ennyi tényleges cucc van egy Old Spice dezodorban.

Végezetül pedig egy Kínából rendelt külső merevlemez, ami valójában csak egy memóriakártya, meg néhány csavar, hogy azért legyen is súlya…😏

betöltés...